Merhaba, 2 ‘li tarama testi sonucum gayet güzeldi risk çok düşüktü daha sonra doktorumun önerisiyle 4’lü tarama testi yaptırdım aynı hastanede ve down sendeomu (trizomi 21) riski 1/122 geldi çok endişelendik internette araştırmadığımız forum sitesi okumadığımız makale kalmadı desem yeridir. Tabii soluğumuzu direkt doktorda aldık ertesi gün. Doktorumun söylemleri içimi rahatlatmadı bize nipt (fetal dna testi) önerdi. Özel bir hastanede doğum paketi almıştık eşim özel hastane olduğu için bizi bilerek nipt testine yönlendirdiklerini düşünüyordu doktorların nipt testi için prim aldıklarını düşünüyordu. Ama yine de içim hiç rahat etmedi ilk mesai gününde fetal dna testi yaptırdık sonuç tam 4. İş gününde çıktı gelen sonuç tertemizdi herhangi bir hastalık görünmüyordu.
Okuduğumuz diğer yorumlar ve kendi yaşadıklarımızı da düşününce gerçekten 4lü tarama testinin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Eğer ki durumunuz el veriyorsa nipt testi yaptırın. Durumunuz yoksa her ne kadar zor da olsa sabırla detaylı ultrasonu bekleyin. Detaylıda da belli oluyormuş henüz ben girmedim.