Dost kazığı mi( avukat parasi)

Ne gucunuze gitti anlamadim. Neden okuyum onu da anlamadim. Meslegim avukatlik evet. Avukat da olmak istemezfim zaten. Komik duruma da dustugumu sanmiyorum. Adliyeye ilk adimim bosanirken oldu. Ilk avukatlik durumum. Ne ogrendi isem onu yazdim. Bunlar benim yasadiklarim. Yalan birsey de yazmadim. Kafamdan da uydurmadim. Birsey de iddia etmiyorum. Kanunen hakki olabilir bir avukatin iki taraftan da ucret almak ama bana da sacma ve mantiksiz ve kolay emeksiz kazanim geliyor. Zaten kanunlarda bosluk olmasaydi avukatlik diye de bir meslek olmazdi diye dusunenlerdenim. Kusura da bakmayin. Bu arada babamin is davalarina bakan bir avukat da var. O mesela kazaninca karsi taraftan aliyor. Yazdigimdan ne anladiniz bilmiyorum.
Siz avukat ne demek biliyo musunuz? Hani hukuk fakültesi bitiriliyor, sonra avukatlik stajı yapılıyor, sonra avukatlik ruhsati alınıyor ve artık mesleğiniz avukatlik oluyor. Bide, evet komik duruma dusmussunuz.

Merhaba hanımlar Geçen yıl Kardeşimin eşi ile arası bozuldu. Kardeşim de çekişmeli boşanma davası açtı. ( konu ile alakalı olmadığı için nedenine girmiyorum ) bizimde tanıdık avukat dostumuz vardı. Davayı açtık ve 4 bine anlaştık o zaman. Yarısını şimdi verin, yarısını da dava bitince verirsiniz dedi. Hemen 2 bini ödedik. Ilk duruşma geçen ay oldu. sonra kardeşim barışıp davayı geri çekti. Fakat sadece bir duruşma olmasına rağmen avukat geri kalan parayı da istiyor. Açıklama olarak da duruşma olmasa bile dava açma masrafı varmış. Dava açarken o kadar para mı gidiyor.Biz tabi usül nedir bilmediğimiz için tamam dedik fakat Henüz ödeme yapmadı kardeşim. Acaba gerçekten böyle mi . Yani en az 4-5 durusmalik bir davada sadece bir duruşma olsa bile bütün para alınıyor mu. Özellikle hukukçu arkadaşlardan fikir rica eriyorum. Teşekkürler.
aynen sizin gibi bir tanıdıkta barıştı ve anlaştıkları paranın tamamını ödediler.

Ne gucunuze gitti anlamadim. Neden okuyum onu da anlamadim. Meslegim avukatlik evet. Avukat da olmak istemezfim zaten. Komik duruma da dustugumu sanmiyorum. Adliyeye ilk adimim bosanirken oldu. Ilk avukatlik durumum. Ne ogrendi isem onu yazdim. Bunlar benim yasadiklarim. Yalan birsey de yazmadim. Kafamdan da uydurmadim. Birsey de iddia etmiyorum. Kanunen hakki olabilir bir avukatin iki taraftan da ucret almak ama bana da sacma ve mantiksiz ve kolay emeksiz kazanim geliyor. Zaten kanunlarda bosluk olmasaydi avukatlik diye de bir meslek olmazdi diye dusunenlerdenim. Kusura da bakmayin. Bu arada babamin is davalarina bakan bir avukat da var. O mesela kazaninca karsi taraftan aliyor. Yazdigimdan ne anladiniz bilmiyorum.
Siz avukat değilsiniz ki? Davacı taraf oluyorsunuz siz.
Ayrıca çok çok yakın bir büyüğüm şuanda avukat. Karşı taraftan para alma olayı diye birşey yok. Bu rüşvete giriyor benim bildiğim. Bu yüzden avukatlar böyle birşey yapmaya cesaret edemez,yanlış biliyorsunuz siz.

Neden okuyun biliyor musunuz? Avukatin neden 2 taraftan para aldığını okuyun. Okursaniz bunun haksiz kazanc veya emeksiz kazanim olmadigini anlarsınız bu yuzden okuyun. Kanunlardaki boşlukla avukatlığın ne alakasi var Allah askina?

J
Çok para değil ama buraya 2 bin lira için konu açıp, meslek aşağılıyorsunuz.Avukatın mesaisi girdiği duruşma sayısı ile ölçülmez.Ayrıca çekişmeli bir boşanma için çok düşük bir ücret talep edilmiş sizden.Günahtır, mesleklerin ve insanların haysiyetleriyle oynamak bu kadar kolay ve ucuz olmamalı.
yuh bir ağır olun nereden anladınız okudunuz avukatlığı aşağıdimi. özel bir durum ile ilgili özel bir sorunla ilgili fikir sordum konu açtım. Avukatların genelini eleştiren ya da sizin tabirinizle aşağılayan bir şey okudunuz mu yazdıklarımdan.

Son düzenleme:
Bazı meslek grupları vardır ki baştan anlaşılan meblağın ödenmesi yasal yükümlülüktür, avukatlık da bu meslek grubundandır, ön görüşme yapılır, avukatlık ücreti konuşulur, dava tek celsede de bitse 100 celsede de bitse, siz davadan vazgeçseniz de o avukatlık ücreti ödenir.

Absürt bir örnek olacak ama yerinde bir benzetme olacağını sanıyorum, fırından aldığınız ekmeğin yarısını yedikten sonra ben bu ekmeği yemekten vazgeçtim deyip fırıncıdan ekmeğin yarı parasını talep eder misiniz?
Vazgeçtiğiniz davanın sorumlusu Avukat değil ki, o yasal hakkı olan ücreti alır.

Yeni bir meslek kavgası yaşanmadan konuyu kapatmakta yarar var, zaten konu sahibesi Avukat arkadaşlardan gerekli bilgiyi almış.

Back
X