• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dost kazığı mi( avukat parasi)

İcra memuru (müdürlük sınavına hazırlanıyor orda harçlar diye bi kanun geçiyormuş. Tamamı yerine belli bi oranda ödeme yapılıyormuş)

Eğer sözlü sözleşmede dava yarım kalsada kalmasada tamamı ödenecek şeklinde konuşulmuşsa yapacak birşey yokmuş

On inceleme tutanagı imzalanana kadar evet yarısı. On inceleme tutanagı imzalandıktan sonra dava feragat, sulh vs nedenlerle konusuz kalırsa avukat vekalet ucretinin tamamına hak kazanır. Burada ilk durusma yapılmıs, on inceleme asaması gecmis yani.

Sagolun Yani çok bi para değil fakat rahatsız eden şey niyetini anlamamak. Iki kuruş para için bunu yaparsa çok üzülürüm. Sevdiğim biri çünkü
Tabiki anlıyorum, devir kötü herkes birbirini dolandırma peşinde. Temkinli olmanız normal. bu arada kardesiniz feragat ettikten sonra da mahkeme yargılama giderine -tebligat, karar ilam harcı vs- hukmedecek. Belki avukat bunları kendisi verecektir. -ki normalde sizin vermeniz gerekir- Baslangıcta da basvuru harcı vermemissiniz ya aklıma bunu getirdi. Belki avukatınız butun yargılama giderlerini kendisi ödüyordur, bir tek vekalet ucreti alıyordur.

Evet aslinda bosanma davasinin bu yilki asgari ucreti nedir deyin? Ne kadar ise bir hesap numarasi isteyin avukattan ve o asgari ucretin geri kalanini yatirin. Belki de borcunuz bile cikmayabilir. Umarim onceki odediklerinizin makbuzu vardir. Ve umarim sozlesme yapmamissinizdir. Sozlesme varsa bilmiyorum cunku. Yine de baroya durumu gidip sorun.
Çekilmeli boşanan davasının şuanki asgari vekalet ücreti 2750 TL. Ayrıca dava masrafında 500 TL tutar. Bilginize

Avukat ve muvekkilin basta sozlesmeyle ucret kararlastırmaması durumunda avukatın ucreti asgari ucret tarifesinde ilgili dava icin kararlastırılan tutardır. Ki bu bosanma davalarında 2019 yılı icin 2725 tl. Baslangıcta anlasılan tutar, 2725ten az olamaz ancak istenirse avukatla 100000 tllik anlasma da yapılabilir ki bu da gecerlidir.
Siz 4000 tl kararlastırmıssınız.
Davanın 10 celse ya da 1 durusma olması da onemli degil, onemli olan davanın gorulmesi. Hatta dava reddedilse dahi avukatın vekalet ucreti hakkı vardır.
Bunun haricinde, davayı acarken odeme yapmadıysanız avukat kendi cebinden pesin harcı yatırmıstır.
Avukatla gorusme yapmak dahi ucrete tabidir.
2019 avukatlık asgari ucret tarifesine bakabilirsiniz.
Evet, avukat bey/hanım ucrete hak kazanmıstır. Durusma icin dilekce hazırlamak, tebligat takibi yapmak, dilekceler asamasını ve dava hazırlık safhalarını olusturmak da ciddi bir efor istiyor zira.
Bu bir meslek. Doktora muayene olup hastalıgınızın cıkmaması durumunda nasıl hasta degilim ki, muayene ucreti odemeyecegim diyemiyorsanız avukatın vekalet ucretini de bu baglamda degerlendiriniz.
Massalahh siz avukatsınız sanirim

Sagolun Yani çok bi para değil fakat rahatsız eden şey niyetini anlamamak. Iki kuruş para için bunu yaparsa çok üzülürüm. Sevdiğim biri çünkü
Iki kurus icin "bunu" yapan sizsiniz su an. Insanlarin ister istemez yetişebildikleri bir dosya kapasitesi oluyor. Ozellikle tek basina calisan avukatların. Belki sizin cekismeli davanizi aldığı için, baska bir davayı geri çevirmiş bile olabilir.
Ayrica masraf da vermemissiniz, avukat onu cebinden karşılamıştır

Avukat ve muvekkilin basta sozlesmeyle ucret kararlastırmaması durumunda avukatın ucreti asgari ucret tarifesinde ilgili dava icin kararlastırılan tutardır. Ki bu bosanma davalarında 2019 yılı icin 2725 tl. Baslangıcta anlasılan tutar, 2725ten az olamaz ancak istenirse avukatla 100000 tllik anlasma da yapılabilir ki bu da gecerlidir.
Siz 4000 tl kararlastırmıssınız.
Davanın 10 celse ya da 1 durusma olması da onemli degil, onemli olan davanın gorulmesi. Hatta dava reddedilse dahi avukatın vekalet ucreti hakkı vardır.
Bunun haricinde, davayı acarken odeme yapmadıysanız avukat kendi cebinden pesin harcı yatırmıstır.
Avukatla gorusme yapmak dahi ucrete tabidir.
2019 avukatlık asgari ucret tarifesine bakabilirsiniz.
Evet, avukat bey/hanım ucrete hak kazanmıstır. Durusma icin dilekce hazırlamak, tebligat takibi yapmak, dilekceler asamasını ve dava hazırlık safhalarını olusturmak da ciddi bir efor istiyor zira.
Bu bir meslek. Doktora muayene olup hastalıgınızın cıkmaması durumunda nasıl hasta degilim ki, muayene ucreti odemeyecegim diyemiyorsanız avukatın vekalet ucretini de bu baglamda degerlendiriniz.

Oh beee, ağzınıza sağlık. Neden avukata para vermek insanın bu kadar zoruna gidiyor anlamış değilim?

Hayatta bir avukatlara 2 emöakçılara güvenme kan emiciler
Başta bir sözleşme imzalanıyor orda yazıyorsa mecbur ödeyeceksiniz
Ben işyerini verdim ıyuzlar hiç davaya girmeden 1500 aldı benden birdaha avujatmı tövbe
Adliyede insandançok avukat var başta ona göre konuşmak lazım akıllandım

Pardon @DRNNFRYSMN sizin mesleğiniz nedir? Bir meslek grubundaki tüm insanlara hangi hak ve yetkiyle kan emici yakıştırması yapıyorsunuz? Her mesleği iyi ya da kötü icra eden var, kötü icra edenle karşılaştınız diye ‘’adliyede insandan çok avukat var bikbikkbik” konuşamazsınız. Terbiyesizliğin alemi yok. Kimse sizin saçma sapan hakaretlerinize maruz kalmak için dirsek çürütmüyor. Ayrıca burdan hiç akıllanmış gibi durmuyorsunuz. İnşallah bir avukata tekrardan işiniz düşer, iyisiyle karşılaşırsınız da utanır ve akıllanırsınız.

Konu sahibi, Ben de avukatım. Çok cüzi bi miktara anlaşmışsınız zaten. Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi bu yıl için asgari ücret tarifesi 2700 küsür. Masraf yaklaşık 500. Geri kalan 800 için arkadaşınızla iyi olun kötü olun sizin bileceğiniz iş, ama hakkı mıdır, evet hakkıdır.

Avukatların emeklerinin bu kadar görünmez olması çok üzücü. Bir duruşma diyorsunuz ama o duruşmaya kadar dilekçeler hazırlanıyor, emek harcanıyor. Üstelik masrafları da siz ödememişsiniz. Davadan feragat edilse de bir takım giderlere hükmedilmiştir.
Adı üstünde bir takım giderler. Tüm giderler değil

Ama bilmen lazım en büyük kazık dost kazığıdr. 😒

Avukat arkadaşlar da yazmışlar çekişmeli boşanma davası için oldukça düşük bir ücret aldığını. Böyle bir şey için sizi kazıklayacağını sanmıyorum.

Oh beee, ağzınıza sağlık. Neden avukata para vermek insanın bu kadar zoruna gidiyor anlamış değilim?

Pardon @DRNNFRYSMN sizin mesleğiniz nedir? Bir meslek grubundaki tüm insanlara hangi hak ve yetkiyle kan emici yakıştırması yapıyorsunuz? Her mesleği iyi ya da kötü icra eden var, kötü icra edenle karşılaştınız diye ‘’adliyede insandan çok avukat var bikbikkbik” konuşamazsınız. Terbiyesizliğin alemi yok. Kimse sizin saçma sapan hakaretlerinize maruz kalmak için dirsek çürütmüyor. Ayrıca burdan hiç akıllanmış gibi durmuyorsunuz. İnşallah bir avukata tekrardan işiniz düşer, iyisiyle karşılaşırsınız da utanır ve akıllanırsınız.

Konu sahibi, Ben de avukatım. Çok cüzi bi miktara anlaşmışsınız zaten. Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi bu yıl için asgari ücret tarifesi 2700 küsür. Masraf yaklaşık 500. Geri kalan 800 için arkadaşınızla iyi olun kötü olun sizin bileceğiniz iş, ama hakkı mıdır, evet hakkıdır.
Kim benimle bu şekilde konuşmama müsaade ediyor hiç kılını bile kıpırdatmadan

Kim benle bu şekilde konuşmanıza müsaade ediyor saygıya davet ediyorum sanki ağır ceza davam oldu
Öncelikle kılını kıpırdamadan 1500ü alması çok kötü ne dosya masrafı var ne davaya girmiş ne arabulucu ya başvurmuş emeksiz yemek olmaz buna karşıyım
İkincisi bu benim salaklığın keşke direk arabulucuya ben gitseydim
3.arabulucuya ne verirlerse kabulumuz demiş ki ben asla böyle bişey kabul etmedim
4 şimdiye kadar hiç iş bitiren avukatla gerek ben gerek as ilem karşılaşmadık 34 yaşındayım hayatımda 2 kez avukata gittim biri sırf benle görüşmek için 500 istedi
Her meslek emekk harcıyor
Eşimi kaybettim sigortalı kredi vardı ben onu uine bankaya ödedim avukata da para verdim kimse bana acımadı anlıyacağın
İşini layıkıyla yapan elbet vardır o konuda haklısınız yaşadıklarım Aklım gelip dedim kusura bakmayın normalde çok az özür dilerim =)
Eşim bankadan para alacaktı avukatın biri adliyede yanına gelmiş ben sizin dosyanızı alırım parada almam demiş biz yine ona para verdik yaşanılanlar var

Son düzenleyen: Moderatör:
Her meslek de isini layikiyla yapan var yapmayan da. Ancak su da var avukatlar muvekkilden de para aliyor bir de kazaninca karsi taraftan da...

Kim benle bu şekilde konuşmanıza müsaade ediyor saygıya davet ediyorum sanki ağır ceza davam oldu
Öncelikle kılını kıpırdamadan 1500ü alması çok kötü ne dosya masrafı var ne davaya girmiş ne arabulucu ya başvurmuş emeksiz yemek olmaz buna karşıyım
İkincisi bu benim salaklığın keşke direk arabulucuya ben gitseydim
3.arabulucuya ne verirlerse kabulumuz demiş ki ben asla böyle bişey kabul etmedim
4 şimdiye kadar hiç iş bitiren avukatla gerek ben gerek as ilem karşılaşmadık 34 yaşındayım hayatımda 2 kez avukata gittim biri sırf benle görüşmek için 500 istedi
Her meslek emekk harcıyor
Eşimi kaybettim sigortalı kredi vardı ben onu uine bankaya ödedim avukata da para verdim kimse bana acımadı anlıyacağın
İşini layıkıyla yapan elbet vardır o konuda haklısınız yaşadıklarım Aklım gelip dedim kusura bakmayın normalde çok az özür dilerim =)
Eşim bankadan para alacaktı avukatın biri adliyede yanına gelmiş ben sizin dosyanızı alırım parada almam demiş biz yine ona para verdik yaşanılanlar var

Siz kan emiciler derken saygıdan oldukça uzaksınız ama? Ağır ceza sigorta vs. Bizim için müvekkil müvekkildir, ağır suçlu da olsa bir şekilde mağdur da olsa. Biz mesleğini etik çerçevesinde icra eden avukatlar olarak bizimle bu şekilde konuşmaya çalışan hadsizlerle hak ettikleri şekilde müsaadesini onların hadsizliğinden alıyoruz. Mesleğimize kara leke süren o karşılaştığınız avukatlara da en çok biz kızıyoruz. Sizin akıl süzgecinden geçirmeden genelleme yapmanıza vesile oldukları için. Aklınızı kullanıp işinizi emanet edeceğiniz avukatları araştırsaydınız. Bi de 2 kere başınıza gelmiş, belli ki sorun sizde.

Ben fakültede dirsek çürüttüysem, kimsenin hakkını yemediysem, çocuğumdan eşimden vakit ayırıp gecenin bir yarısı da olsa müvekkilimin sorununu çözmeye çabaladıysam beni peşinen bu şekilde değerlendirenlere de gerekli cevabı veririm.

Eşiniz için başınız sağolsun.

Siz kan emiciler derken saygıdan oldukça uzaksınız ama? Ağır ceza sigorta vs. Bizim için müvekkil müvekkildir, ağır suçlu da olsa bir şekilde mağdur da olsa. Biz mesleğini etik çerçevesinde icra eden avukatlar olarak bizimle bu şekilde konuşmaya çalışan hadsizlerle hak ettikleri şekilde müsaadesini onların hadsizliğinden alıyoruz. Mesleğimize kara leke süren o karşılaştığınız avukatlara da en çok biz kızıyoruz. Sizin akıl süzgecinden geçirmeden genelleme yapmanıza vesile oldukları için. Aklınızı kullanıp işinizi emanet edeceğiniz avukatları araştırsaydınız. Bi de 2 kere başınıza gelmiş, belli ki sorun sizde.

Ben fakültede dirsek çürüttüysem, kimsenin hakkını yemediysem, çocuğumdan eşimden vakit ayırıp gecenin bir yarısı da olsa müvekkilimin sorununu çözmeye çabaladıysam beni peşinen bu şekilde değerlendirenlere de gerekli cevabı veririm.

Eşiniz için başınız sağolsun.
Kesinlikle suç bende google yorumlarına aldandım ikincisi açıklama yaptım hadsiz hoş değil
Benim arabulucumda çok kızdı o avukata
Ben iyi avukat bile karşılaşmak istemiyorum adliye bana uzak olsun çok yoruldum haketmediğim şeyler için arabamı sattım
Teşekkür ederim

Back
X