Dost mu düşman mi belli değil

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.274
333
11 yıllık arkadasim var daha dogrusu dostum derdim ben ona. Öss ye hazirlanirken beraber hazirlandik, ayni bölümü ve ayni universiteyi kazandik. Her sırrımi paylastigim biriydi. Universiteden mezun olduktan sonra ben direkt calisma hayatina basladim. Kendisi ise evde oturdu, kpss icin mucadele etmedi.bi dönem ücretli ögretmenlik yapip evlendi.Evlendikten sonra calismayi hic dusunmedi.ben hem calistim hem 2. Universitemi okudum hem de yüksek lisansimi yaptim, simdi doktora hedefim var.bu arkadasimla önceden sık görüsürdük.bi ara övünmeye basladi evlilikle ilgili olsun esiyle ve cocuguyla.benim tel numaram degistiginde arkadsima vermedim.sırf özledigimden aradim 2 hafta önce.yine övünmeye basladi. Harika giden bir evliligi oldugunu,esinin surekli "calisma ben sana bakarim" dedigini, ev hanimi olmanin çalismamanin çok keyifli oldugunu,iyiki evlendigini, bu dunyaya gelse yine ayni esini sececegini,cocugunun cok zeki oldugunu soyledi yine.tabi bu kesmedi,bu kez diger evlenen arkadaslarin eslerinin mukemmelliginden evliligin cok iyi bisey oldugundan bahsetti.oyle bir uslubu var ki;nispet yaparcasina.gecen hafta da daha 2 haftalik hamile, watsap durumuna koymus hamileyim diye :) sonra beni aradi.2. Ye hamileyim diye.( normalde kolay kolay arama) biliyorum gordum hayirli olsun dedim."gormedin sandim ondan aradim" dedi.ben bekarim, evlenmeden once hedefledigim kariyerimi tamamlamak istiyorum.hic bi zaman tüm hedefim evlenmek olmadi.kimseye de övünmedim çalisiyorum, ben atandim diye. kimseye ben nispet yapmadim övunmem de.anlayamiyorum bu tarz insanlari.simdi engellesem mi engellemesem mi kararsiz kaldim.konusacak paylasacak birsey kalmadigindan.Övünmekten konusturmuyor.siz olsaniz alakayi keser miydiniz direkt?

Konuşacak neyi var ki başka bunu aşağılamak için söylemiyorum. Hayatı sadece evlilikse onu anlatır çalışıyorsa iş yerini anlatır herkes yaşadığını paylaşır :) bekarlara evli muhabbeti de sıkıcı gelir bana geliyor nişanlı olmama rağmen durmadan ay kociş bitanecik muhabbetine gelemiyorum bu tamamen artık hayata farklı açılardan baktığınız için farklı hedefleriniz olduğu için. Bu konu için bence kötü olmaya gerek yok bayramdan bayrama konuşsanız bile olur size bir kötülüğü dokunmamış sadece evlenmiş ve monoton bir düzene geçmiş anlatacak birşeyi kalmamış. Çok heyecanlı bir hayatı olsa zaten gezdiği gördüğü yerleri anlatır evlilikten önce diye düşünüyorum

Arkadasim evleneli 5 yil oldu. Mutlulugunu paylasan insanin üslubundan anlamaz misiniz?
11 yillik dostumsa tabiki anlarim..ama niye ovunmek istesin ki?Hadi diyelim ki oyle birakin ovunsun cok buyuk sorun degil ki bu bir doatlugu bitirmek icin..dost zor bulunur kiymet bilmek ve insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim.
Zor gununuzde size kosacagini biliyorsaniz her derdinizi cekinmeden anlatiyorsaniz ona guveniyorsaniz gerisi muhim degil ki..

Konuşacak neyi var ki başka bunu aşağılamak için söylemiyorum. Hayatı sadece evlilikse onu anlatır çalışıyorsa iş yerini anlatır herkes yaşadığını paylaşır :) bekarlara evli muhabbeti de sıkıcı gelir bana geliyor nişanlı olmama rağmen durmadan ay kociş bitanecik muhabbetine gelemiyorum bu tamamen artık hayata farklı açılardan baktığınız için farklı hedefleriniz olduğu için. Bu konu için bence kötü olmaya gerek yok bayramdan bayrama konuşsanız bile olur size bir kötülüğü dokunmamış sadece evlenmiş ve monoton bir düzene geçmiş anlatacak birşeyi kalmamış. Çok heyecanlı bir hayatı olsa zaten gezdiği gördüğü yerleri anlatır evlilikten önce diye düşünüyorum
Olabilir. Hayata bakis acilarimiz farkli oldugundan olabilir. Tüm hayati evi cocugu ve esi.

Dost mu düşman mı yazdınız bende ciddi bir kazık yediniz sanmıştım.
Kız sadece mutluluğunu paylaşıyor. Başka birşeyin peşinde olduğunu düşünemedim. Belki sizin de evlenmenizi istiyordur bu da kötü birşey değil yani.
Mutlugu paylasmak ve övünme arasindaki farki anlayabilecek düzeydeyim.

Biraz kıskanmış olabilir misin? Çünkü herkes yaşadığı hayatı mutlu olmak için seçiyor. Mutluysa ne güzel . Seni samimi bulduğu için paylaşmıştır belki.

11 yillik dostumsa tabiki anlarim..ama niye ovunmek istesin ki?Hadi diyelim ki oyle birakin ovunsun cok buyuk sorun degil ki bu bir doatlugu bitirmek icin..dost zor bulunur kiymet bilmek ve insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim.
Zor gununuzde size kosacagini biliyorsaniz her derdinizi cekinmeden anlatiyorsaniz ona guveniyorsaniz gerisi muhim degil ki..
Mesela ben de arkadasima söyle bir üslupla mutlulugumu paylaşsam (!) : cok mutluyum iyi ki calisiyorum eger calismasaydim ne yapardim dört duvar arasinda? Hele evlendigim kisinin eline baksaydim harçlik icin ne zor olurdu. Iyi ki atanmisim iyi ki yuksek lisans yapmisim. Calistigim yerde de cok mutluyum. Ozel ders ogrencilerim de giderek artiyor. Yazik atanamayanlara, ekonomik özgurluk gibisi var mi? Istedigim her seyi yapiyorum yurt ici ve yurt disi tatillerine gidiyorum. Ingilizcemi de cok gelistirdim. Akademisyenlik hayatim yakinda baslayacak" desem sizce bu üslupla bu sözler mutluluk paylasmak mi nispet yapmak mi?

Herkes sorun sende demiş ama şöyle de bir şey var.
Eğer arkadaşı habire evliliği övüyorsa hele hele kocam çalışma ben sana bakarım dedi demişse arkadaşı da gayet konu sahibesini kıskanıyor demektir. Yani çalışmadığı için konu sahibesine karşı bir eziklik hissediyor aşağılık kompleksi gibi sanırım.
Çalışmayan kadınlar da nedense çok mutluyum böyle diye kendilerini kanıtlamaya çalışıyor.
Yani gerçekten mutlularsa kanıtlamalarına gerek yok bence zaten ;)

Valla bana hiç normal gelmedi. Sadece kendini anlatmaz insan kendini övüp durmaz. Hiç hoşlanmam durmadan kendini öven insandan. Mutluluğunu paylaşmak başka birşey kendi ezikliğini kapatmak için elinde olan şeylerle övünmeye çalışmak ayrı bisey. Belli ki iş hayatına girmediği için bi eksiklik hissediyor bu eksikliği de evliliğiyle övünerek kapatıyor. Kocasının durumunun iyi olması ve çalışmak zorunda olmaması ayrı bir olay bununla övünüp evde yatmak da cok tatlıymış canim demek ayri bir olay.

Herkes sorun sende demiş ama şöyle de bir şey var.
Eğer arkadaşı habire evliliği övüyorsa hele hele kocam çalışma ben sana bakarım dedi demişse arkadaşı da gayet konu sahibesini kıskanıyor demektir. Yani çalışmadığı için konu sahibesine karşı bir eziklik hissediyor aşağılık kompleksi gibi sanırım.
Çalışmayan kadınlar da nedense çok mutluyum böyle diye kendilerini kanıtlamaya çalışıyor.
Yani gerçekten mutlularsa kanıtlamalarına gerek yok bence zaten :KK66:
Valla ben de anlamadim benim kiskandigimi nerden cikardiklarini :) her firsatta her konustugumuzda övünüyor. Paylasmak ve nispet yapmak arasindaki farki anlayamayacak kadar gerizekali degilim. Ben de su eziklik psikolojisine takiliyorum. Ben calisiyorum diye övünmüyorum veya calisma hayatinin guzelliklerini abarta abarta anlatmiyorum. Bu kadar asagilik kompleksine ne gerek var anlamiyorum

Valla bana hiç normal gelmedi. Sadece kendini anlatmaz insan kendini övüp durmaz. Hiç hoşlanmam durmadan kendini öven insandan. Mutluluğunu paylaşmak başka birşey kendi ezikliğini kapatmak için elinde olan şeylerle övünmeye çalışmak ayrı bisey. Belli ki iş hayatına girmediği için bi eksiklik hissediyor bu eksikliği de evliliğiyle övünerek kapatıyor. Kocasının durumunun iyi olması ve çalışmak zorunda olmaması ayrı bir olay bununla övünüp evde yatmak da cok tatlıymış canim demek ayri bir olay.
Iste ben de aradaki farki anliyorum. Ama burda sen kiskancsin diyenleri cozemedim :) bu arada arkadasin kocasi 3 bin maas alan memur

Nispet yapıyor olsa bile düşman olmak ne alaka anlamadım.Belki içten içe size özeniyordur da bunu açıkça dile getirmeye çekiniyordur o da bu şekilde tatmin ediyordur kendini.Belki de siz yanlış anlıyorsunuzdur.
Bana konu başlığınız çok keskin geldi.Yoksa böyle insanlar var yani yok değil.Sürekli eşinden evliliğinden bahseden ( özellikle evlenmemiş insanlara anlatırlar ).Hani insan diyor başka neyden bahsetsin de amacını az buçuk anlayabiliyorsunuz,öyle biri olsa bile engellemek anlamsız bence.Muhabbetinizi azaltın,ayda yılda 1 alo yeterli.

Back
X