• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dost mu? Düşman mı?

limonluseker

. . .
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
661
389
323
Ankara
lisede arkadaştık.. üniversitede dost olduk..
yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi..
çok yakındık herkes dostluğumuza imrenirdi..
her şey benim 3.sınıfta nişanlanmamla değişti..
şimdi ben anlamıyorum bu kız benim dostum mu düşmanım mı..
nasıl davranıcağımı şaşırdım artık..
son senemizdeyiz ve benim düğünüme bir buçuk ay kaldı..
bir yandan son sınavlar mezuniyet tezi derdi bir yandan evdi eşyalardı düğün telaşı..
bir yandan da dostumun (!) değişen tavırları.. aslında beni en çok yoran bu diğerlerindense..
nasıl davranıyor diyceksiniz sırayla anlatayım..

benim nişanlanmamla değişti tavırları şöyle ki nişandan sonraki ilk görüşmemizde benim yüzüğümü parmağımdan çekiştirerek çıkardı ve parmağına taktı.. yani ver bi deneyim falan demedi direk çekti ve taktı ve ilk sözü şu oldu ''artık sen değil ben nişanlıyım''
ben öyle her ağzıma geleni diyebilen biri değilim yani en azından o anda dilime gelenleri kırmamak için demedim şakadır dedim güldüm geçtim..

üçüncü senemizi bir şekilde atlattık ama son sene yani bu sene ve son zamanlar benim düğün hazırlıklarımın artmasıyla saçma sapan tavırlarıda artmaya başladı ve artık içime atmaktan birşey diyememekten düşüne düşüne sinir hastası olacağım galiba..

okulda arkadaşlar sürekli beni gördükleri yerde sorarlar hazırlıklar nasıl gidiyo nelerin kaldı ne yaptın diye düğünle ilgili.. bende insanlara ayaküstü şöyle böyle diye anlatırım.. o esnada ya oflayıp ortamı terkeder başkasının yanına gider ya alaycı bi şekilde bakar çünkü çok karşılaştım bu bakışıyla ya da hadi gidelim diye annesini çekiştiren çocuk gibi çekiştirir..

yani benim kimseyle konuşmama tahammülü yok ama kendisi herkesle konuşur laf atar ama tek konuşmak ister ben gelirsem hemen gidelim der.. düğün konusu açılınca da dediğim gibi çoğu zaman suratını asıyo..

toplu arkadaş ortamlarında sürekli beni bozmaya çalışır bir şey diyince o öyle değil hayır böyle diye muhakkak zıddını söyler.. ikili konuşmalarımızda da genel olarak böyle ama ben hı hı deyip geçtiğim için uzatamıyor malesef..

nasıl davranıcağımı şaşırdım bu yüzden akıl istiyorum sizden.. sıcak davranıyorum beni kırıyo.. soğuk davranıyorum üstüme düşüyo neyin var diye.. ne yapacağımı şaşırdım ben... :50:

Son düzenleme:
bacım kıskanıyor ama kötü anlamda değil... senin ondan uzaklaşacağının farkında ve sana kızıyor.. seni paylaşacağı için sana kızıyor hıncını alıyor kendince... seni gerçekten seven bir kız olduğunu düşünüyorum sadece sen evlendiğinde aranızda bazı sosyal farklılıklar olacak ama o bu farklılıkların çok yüksek ulaşılmaz olacağını düşünüyor... sana kızmış... tabi senin yapacağın birşey yok bırak kızsın ... emin ol senin üzüldüğünden çok çok daha fazla üzülüyor...

bacım kıskanıyor ama kötü anlamda değil... senin ondan uzaklaşacağının farkında ve sana kızıyor.. seni paylaşacağı için sana kızıyor hıncını alıyor kendince... seni gerçekten seven bir kız olduğunu düşünüyorum sadece sen evlendiğinde aranızda bazı sosyal farklılıklar olacak ama o bu farklılıkların çok yüksek ulaşılmaz olacağını düşünüyor... sana kızmış... tabi senin yapacağın birşey yok bırak kızsın ... emin ol senin üzüldüğünden çok çok daha fazla üzülüyor...

bunu bende düşündüm ama böyle yaparak beni kendinden daha çok uzaklaştırıyor..
ben evlenicem diye neden ondan uzaklaşayım eşin yeri ayrı arkadaşın yeri ayrı..
ben istiyordum ki gelinliğim hakkında şu hakkında bu hakkında ondan fikir alayım dertleşeyim falan..
çünkü bunlar erkeklerin anlamayacağı şeyler..
ben nişanlıma şu ayakkabımı bu mu desem o ben anlamam ikisi de aynı der..
eskiden onunla alışveriş yapmaya bayılırdım..
ama şimdi o kadar yorucu geliyoki çünkü sürekli eleştiriyo alışveriş yaparken bile..

kıskançlık var o kesin.. bir başka sebepte siz artık kız kardeş gibi olmuşsunuz.. benimde hergün takıldığım arkadaşım vardı.. artık bir süre sonra birbirimizi yiyorduk.. ama şu da bir gerçek size kendinizi kötü hissettiren hiçkimseyle zaman geçirmek zorunda değilsiniz.

bunu bende düşündüm ama böyle yaparak beni kendinden daha çok uzaklaştırıyor..
ben evlenicem diye neden ondan uzaklaşayım eşin yeri ayrı arkadaşın yeri ayrı..
ben istiyordum ki gelinliğim hakkında şu hakkında bu hakkında ondan fikir alayım dertleşeyim falan..
çünkü bunlar erkeklerin anlamayacağı şeyler..
ben nişanlıma şu ayakkabımı bu mu desem o ben anlamam ikisi de aynı der..
eskiden onunla alışveriş yapmaya bayılırdım..
ama şimdi o kadar yorucu geliyoki çünkü sürekli eleştiriyo alışveriş yaparken bile..

daha olayı kabullenebilmiş değil... senin tavırların aslında gayet güzel hani nişanlandıktan sonra kız arkadaşınla olan ilişkinde bi azalma olmamış gene alışverişe çıkmışsınız gene gezmişsiniz hani onu bi kenra atmamışsın.. ama dediğim gibi hıncını almaya çalışıyor senin artık daha yakının olacak biri var... arkadaşın sanırım bir erkek arkadaş ednirse sana karşı daha ılımlı olabilir şuan sanki yalnızlığında vermiş olduğu duygularla hareket ediyor...

daha olayı kabullenebilmiş değil... senin tavırların aslında gayet güzel hani nişanlandıktan sonra kız arkadaşınla olan ilişkinde bi azalma olmamış gene alışverişe çıkmışsınız gene gezmişsiniz hani onu bi kenra atmamışsın.. ama dediğim gibi hıncını almaya çalışıyor senin artık daha yakının olacak biri var... arkadaşın sanırım bir erkek arkadaş ednirse sana karşı daha ılımlı olabilir şuan sanki yalnızlığında vermiş olduğu duygularla hareket ediyor...

nişanlımdan çok onu görüyorum ben haftanın beş günü okulda birlikteyiz..
erkek arkadaş konusunda çok haklısın ama malesef olmuyo.. ben artık ondan daha çok ister oldum hayatında biri olmasını eğer düzelecekse..

Son düzenleme:
kıskançlık var o kesin.. bir başka sebepte siz artık kız kardeş gibi olmuşsunuz.. benimde hergün takıldığım arkadaşım vardı.. artık bir süre sonra birbirimizi yiyorduk.. ama şu da bir gerçek size kendinizi kötü hissettiren hiçkimseyle zaman geçirmek zorunda değilsiniz.

haklısınız ama insan kaç yıllık arkadaşını bir kalemde silemiyor ben ona değer vermesem zaten bu tavırlarını önemseyip üzülmezdim..

seni kıskanıyor olabilir yada evlenince ondan uzaklaşacağını düşünüyor olabilir ama sebep ne olursa olsun davranışları çok çocukça.en iyisi belli bir müddet arkadaşınla arana mesafe koy ki canın sıkılmasın yada o lafını sözünü bilmiyorsa sende şakayla karışık ver cevabını içine atma kırıldığını bilsin

seni kıskanıyor olabilir yada evlenince ondan uzaklaşacağını düşünüyor olabilir ama sebep ne olursa olsun davranışları çok çocukça.en iyisi belli bir müddet arkadaşınla arana mesafe koy ki canın sıkılmasın yada o lafını sözünü bilmiyorsa sende şakayla karışık ver cevabını içine atma kırıldığını bilsin

mesafe koymama izin vermiyor malesef sürekli dipdibeyiz..
kıskandığına kesin kanaat getirdim artık..
dediğin gibi şakayla karışık cevabını verebilsem ama onu yapamam ya hiç bişey demem ya da diyince çok ağır konuşurum..
ortam yok yani o yüzden susuyorum..

Back
X