dost olalım gönlümüzle

denizyosunu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2006
122
3
52
Olmasada olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız;tanıştığımız,selamlaştığımız,klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz,yanıtlarını merak etmediğimiz sorular sorduğumuz...
İyi insan olmadıkları içinmi uzak dururuz onlardan?Hayır hiç sanmıyorum.Gönülde biter herşey.Akla yararlı gelsede samimi bir ilişki,gönlün hayır dediğine ısınmak mümkün olmaz.İster dünyanın en yakışıklısı ister en güzeli olsun,ister en zengini,ister en komiği,ne yapsa nafile ; yüreğine ulaşamaz.
Başkası için özel olan senin gözünde dünyanın en sıradanıdır ve......yüzüne bakmaz kimisi vazgeçemediğim dediğinin....
GÖNLÜMÜZDÜR HÜKÜMDAR;kime ne paye vereceğini o belirler.Kimine(dost),(yar) kimine (tanıdık),(arkadaş)deyip çıkarsın işin içinden.
Özünde iyi olduğuna inansamda insanların,herkesi sevemem onun yüzünden...Hem kalabalıktanda hoşlanmaz zaten;sevginin;sevdiklerinin hakkını vermek ister.Sonuçta sevmek büyük bir sorumluluktur,emek vermek gerekir,ilgilenmek...
Sevdiğim her insanın yaşamına bir anlam katmalıyım.Zorlu ve vazgeçilmez bir serüven olmalı dost dediğim insanlarla aynı zaman dilimini paylaşmak!
Hani bilirsiniz işte! Dostlar vardır çiçek gibi;koklar koklamaz alır götürür bütün yüklerinizi.Evsizseniz yada odun kömür bulamıyorsanız yakmaya;uzundur kış geceleri.Dostlar vardır soba gibi;yüreğindeki ateşle ısıtır ellerinizi.
Dostlar vardır;fırtınada sığınak,güneşte gölge,yanarken buz gibi su dökmez üstünüze,aksine harlandırır ateşi bilirki yanmayanı hiçbirşey söndüremez.
Dostlar vardır yıldız gibi,hava kapalıyken bile kapkara bulutların bekçisidir gökyüzünde...Dostlar vardır,arada bir uğrayıp alt üst eder yaşamınızı;dili zehir zemberek,bakışları keskindir.
Dostlar vardır gül gibi sarılırken yaralanmayı göze almanız gerekir.Hani kiminin yoluna halı sersen kar etmez,dostlar vardır minderde kafi gelir sen olursan farketmez.Dostlar vardır rakısız çözülmez dili muhabbeti çekilmez dostlar vardır efkarının sebebi bir bardak demli çaydır.Dostlar vardır omzu her derde devadır.
_Dostlar vardır,iyi bir öğretmen gibi nasıl sorulacağını öğretir.
_Dostlar vardır,dağ gibi vakur toprak kadar bereketli mert
_Dostlar vardır ney gibi hüzünlü saz gibi asi şiir kadar büyük
_Dostlar vardır türkü gibi her zaman söylenmeselerde her daim içinde taşır sevdasını,yangınını bulaştırır bir gönülden diğerine
_Dostlar vardır baki;tanıştığın gün doğar,yittiği gün ölürsün
Zamana ve darbelere,yollara ve hasretlere dirençli...
_Dostlar vardır közde mısır kadehte şarap ateşte yanmanında şarapla sönmeninde tadı damağındadır.
_Dostlar vardır,yüreğine kök salmış bir çınardır,hiçbirşey deviremez gönülden gönüle kurulmuştur köprüleri ne yaşansa atılamaz.Dostlarımız vardır bizlere benzerler biraz.
Dostluklar vardır,erken dolar vadesi,dostluklar vardır devam eder ahrette!İşte böyle dostlardır herşeye lanet ettiğin günlerde bile yaşamı güzel kılan...Gönül heryerde onları arar.
Ve bulduğunda haber gönderir bize;bir sıcaklık yayılır yüreğimize,bunda bir iş var deriz takılırız peşine
Dost olalım gönlümüzle....


yüreği ve kalemi güzel birinden alıntı.umarım beğenirsiniz.
 
denizyosunu çok anlamlı bunu nasıl yorumlamamışlar anlamadım ben
gece güneşi sende iyi yazmışsın ikinizinde emeğine sağlık
 
evet haklısın yeşilim bu yazı sürekli elimin altındadır arada bir dönüp dönüp okurum bende gerçekten hoş bir yazı beğenmene sevindim canım sağol
 
deniz yosunu gönlüne sağlık emeğine sağlık canım.dostlarının kıymetini bilmeyenlere okutmak lazım bu yazıyı.benim dostum dediğim 16 yıllık arkadaşıma....
 
X