Dostinex kullanırken gebe kalmak?

Ridakegzo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2021
354
142
53
35
Kızlar merhaba .Benim hipofiz bezimde 4,8 mm mikroadenom var.Dolayısıyla prolaktin hormonun hep yüksek çıkıyor.Dostinex kullanıyorum bayadır.Bu süreçte gebelik elde ettim kalp sesinide duydum kalbi durdu düşük yaptım.Şimdi tekrar gebelik istiyorum ilk kez prolaktinim 19’a düştü. Şimdi bazı doktorlar bu ilacı kullanırken korun düşük olabilir diyor.Ve bırakınca hamıle kal diyor.Ben ilacı 1 ay bırakınca bıle değerim 106 oluyor.Dolayısıyla yüksek olduğu için gebelik elde edemiyorum.Bazı doktorlarda kullan adetin gecikince hamilelik elde edince bırak diyor ikilemde kaldım.Bu konuda fikri tecrübesi olan var mı?

Merhaba aslinda milimi cok kucuk adenomun bu kadar yukselmesi normalmi dogrumu olctuler acaba cunku cok garip.Benim arkadasiminki epey buyuk makroadenom ve buna ragmen hamile kaldi ve degeri bu kadar yukselmiyor dostinex kullanmiyor bendede var mikroadenom ama takibe gitmiyorum ne alemde bilmiyorum sadece buyudugu zaman hormonun yukseldigini soylemisti doktorum

Bu arada yaparmisiniz bilmem ama ben miktoadenom ciktiktan sonra saracoglunun kurunu yaptim testere disli aslan pencesi ve karabas otu olan ve kafa hacamati yaptirdim.Tavsiye ederim sifa olur insaAllah

Cnm vala bu şekilde değerler her reglımde ölçüme gıdıyorum ve öncesınde cınsellik yasamamak lazım test vermeden.Onada dikkat ediyorum ve ilacada bıraz dırençli benim yavaş düşüyor değerlerim

Canim benim hic cocugum yok olmuyo simdilik pko var ama tiroid bezleride yavas calisiyor suan bende dostinex aliyorum doktorum korunmayi önermedi ama gebelik olursa birakmami söyledi tabi 3 yildir bekliyorum ama umutsuzum bende olmicakmis gibi hic.. bu arada 106 dan sikayet etmissin benim ki 3 hafta önce 744 du prolaktinim benimde tecrübem bu sence bende hamile kalirmiyim yumurtalarda cok kist var ve adetim düzensiz kiloda var

Sosyal medyada mehmet fatih karslı diye bır hekim var mfk yöntemıyle pkolu cok hamılelık elde eden oldu.Ve benım bir arkadasımın butun hormon tahlılleri sıkıntı olmasına rağmen gebelik elde etti mfkyla.Ama bence biraz şans bu işler ama umudunu kaybetme canım

Biliyorum canim o doktoru benim kendi doktorumda zayifla saglkli beslen diyo hepsi ayni ama zor iste nasip artik allah istiyen herkese versin sence dostinex hamile kalmayi kolaylastiran bir ilac mi?

Biliyorum canim o doktoru benim kendi doktorumda zayifla saglkli beslen diyo hepsi ayni ama zor iste nasip artik allah istiyen herkese versin sence dostinex hamile kalmayi kolaylastiran bir ilac mi?
Prolaktin hormonu yüksekken yumurta kalitesi bozuluyor.Dostinex daha düzenli adet görmeyi sağlıyor hormonu düşürerek.Bence kullanılmalı

Canım merhaba öncelikle çok geçmiş olsun inşallah istediğin kalbinden geçen o güzel duan kabul olsun.sorum şu bizde 1.5 yıldır bebek istiyoruz ama prolaktin 45 çıktı dr beyin cerrahına gönderdi mr çekilsin dedi randevu aldım 20 sine.prolaktin düşmesi cokmu zor oluyor ne yapacaklar ne diyecekler çok tedirginim

Amin inş canım hepimizin sağlıklı bebişleri olsun MR 45 dakika sürüyor o çok rahatsız etti beniMr’da ya hipofiz bezinde iyi huylu adenom tespit ediliyor yada temiz çıkıor,Belirli mm üstünde olursa burundan gırılerek ameliyat ediliyor.Ama mm düşükse ilaçla eritilmeye calısılıyor kitle.Ama ilaç kullanırken prolaktin değeri düşüyor kiminde hızlı kiminde yavaş.Bişey cıkmazsa bnce bıkac ay ılac kullanımıyla hallolıyor

Bu arada kitle inş çıkmaz ama çıkarsada stresten olusan bir kitle.Zaten bu prolaktin hormonuda stresle artıyor bırde asırı hurma incir üzüm rezene dereotu tüketimi havuç tüketimi vs artırıyor yememek lazım

Peki sen mr ı özelde mi devlettemi hangisinde çektirdin?devlette mr için randevu mu verecek verirse kaç gün sonraya verecek sürekli kafam karışıyor abim annem sürekli kızıyor devleti bekleme die eşimle biz ne yapacağımızı şaşırdık of gerçekten bu durumlar çok kötü Allah hepimize yardım etsin

Ben devlette çektirdim canım .Ama korkulcak bişey yokki ya iyi huylu kitle çıkıyor yada temiz geliyor.Ki mr sırası beklemek çok bişeyi değiştirmio canım .Tabi ekonominiz uygunsa özelede gidilebilir tercih meselesi.Ama sizin değerlere göre ya temiz çıkar yada mikroadenom çıkar.İlaçla çözülür canım stres yapma çoğu kadında olan bişey bu düşününce korkunç geliyor lenf bezinde (beyınde )kitle olması.ama aslında çoğu kadında belirli mm var şikayete neden olmadığı için garkında bile değiiler

Tamam canım benim çok teşekkür ederim

İnş canım aslan pençesi çayıda hormonu düşürüyor stres hormonu tetikliyor.Dar çamaşır gıymekte iyi değil.Rezene çayı üzüm incir havuç maden suyu hurma tüketmekte hormonu yükseltiyor.
Evet canim onun icin tüketmiyorum onlari ama aslan pencesini bilmiyormda hayit tohmu hormonlarmi alt üst etti birdaha asla ..

Kafana bişey takılırsa bildiğim bişeyse cevap yazarım canım çekinmeden yazabilirsin geçmiş olsun
Canım iyi geceler yine rahatsız ediyorum beni MR için yönlendirmişlerdi ya demiştim.beyin cerrahına gittim sabah 8:30 da gel kan ver dedi verdim sonucu çıktı prolaktin 20 çıkmış referans değeri 06-26 arasıydı sanırım dr prolaktinin düşmüş diğer kan aldıklarında usülüne uygun mu almadılar acaba şuan gayet normal dedi,yine de bu yola çıktık artk MR çekilsin dedi.sorum şu prolaktin sadece adetliyken mi ölçülür.ilk ölçtüklerinde adetin 2.günü gidebilmiştim şimdi ise adetli değildim adetli olmadığım için düşük çıkabilir mi yoksa gerçekten düşmüş olabilir mi??doktorlardan daha çok burdaki kızlara güveniyorum çünkü herşeyin sıkıntısını çeken insan daha iyi bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…