Dostlar :)

meltemkaraca

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
35
22
18
Kızlar 38.haftadayım bugün kontrolden çıktım şoku hala atlatamadım:) doktor normal mi sezeryan mi karar ver ddi bana bi güç kuvvet olun :)

Karar ver mi dedi ?

Sezaryen neden hamile kişi kararına bırakılıyor ki ?

Normal doğum şartların uygunsa , cerrahi bir müdahaleye gerek yok .

Karar ver mi dedi ?

Sezaryen neden hamile kişi kararına bırakılıyor ki ?

Normal doğum şartların uygunsa , cerrahi bir müdahaleye gerek yok .

Kisinin kararına birakilir tabikide istemedigi seyi yaptiramaz doktor

Kızlar 38.haftadayım bugün kontrolden çıktım şoku hala atlatamadım:) doktor normal mi sezeryan mi karar ver ddi bana bi güç kuvvet olun :)

Bizim bi tanidik korktugu için normal yapmadi prenses doğum yaptı ve coook pisman oldu. Suda Doğum imkani yok muu

Kisinin kararına birakilir tabikide istemedigi seyi yaptiramaz doktor

Evet bu sebeple Dünya Sağlık Örgütünün bile % 15 olarak koyduğu rakamlar , Türkiye de % 50 lilere vararak rekora koşuyor .

Tıbbi zorunluluk halleri dışında uygulanmaması gerekir .

Dip not : Aşırı korku halide yasa gereği tıbbi zorunluluğa girmiştir .

Onun dışında keyfe keder bir durum olmamalıdır .

Evet bu sebeple Dünya Sağlık Örgütünün bile % 15 olarak koyduğu rakamlar , Türkiye de % 50 lilere vararak rekora koşuyor .

Tıbbi zorunluluk halleri dışında uygulanmaması gerekir .

Dip not : Aşırı korku halide yasa gereği tıbbi zorunluluğa girmiştir .

Onun dışında keyfe keder bir durum olmamalıdır .

Bi de şöyle düşün. Zorla mi yapmıyorum istemiyorum. Mesela? Ben kesinlikle normal doğum hatta suda doğum taraftariyim ama kadın istemiyosa kimse zorla yaptiramaz. Amaaanlatılması gerek normal oldugunda bu yararlar sezaryan oldugujda bu zararlar olacak diye ona ragmen istemiyosa kim zorlayabilir?

Korkunun şiddetine kim karar verecek? Her sezeryan başina ekstra ucret alan doktor mu?
Insanin bebegini dogurup aninda kucagina almasi ne kadar guzel bir duygudur. Ben yasayamadim ama eminim oyledir. Kesinlikle sezeryan tavsiye etmem.

Bi de şöyle düşün. Zorla mi yapmıyorum istemiyorum. Mesela? Ben kesinlikle normal doğum hatta suda doğum taraftariyim ama kadın istemiyosa kimse zorla yaptiramaz. Amaaanlatılması gerek normal oldugunda bu yararlar sezaryan oldugujda bu zararlar olacak diye ona ragmen istemiyosa kim zorlayabilir?

Ve bu konudaki Türk Kadın Doğum Uzmanlarının genel tavrı göz önüne alındığında ( her şekilde sezaryen teşvik edici hatta mecbur gösterici ) kimsenin bize anlatmasını beklemeden , yetişkin aklı başında insanlar olarak ; bizim için ve çocuğumuz için en sağlıklı kararı (kişisel keyfiyet gözetmeden ) seçmeliyiz :KK51:

Aksi bir durum olmadıkça normal doğum tercih etmenin bilincine varacak olan biz kadınlarız .

İyi forumlar dilerim size .

Sezeryan olup 7 kat kesileceğine o dikişlerle uğraşacağına normal ol. Epidural normal yaptı bir arkadaş doğurmamışta eline çocuk vermiş gibilerdi maşallah. Ben normal taraftarıyım. Tüm den bayılmak zaten büyük risk ya çocuğu karıştırırlarsa görmem lazım çıkanı :)
Doktorununda sana sorması ilginç benimki sormuyor sorun yoksa normal olucak dedi anlattıda normalin güzelliklerini

Ve bu konudaki Türk Kadın Doğum Uzmanlarının genel tavrı göz önüne alındığında ( her şekilde sezaryen teşvik edici hatta mecbur gösterici ) kimsenin bize anlatmasını beklemeden , yetişkin aklı başında insanlar olarak ; bizim için ve çocuğumuz için en sağlıklı kararı (kişisel keyfiyet gözetmeden ) seçmeliyiz :KK51:

Aksi bir durum olmadıkça normal doğum tercih etmenin bilincine varacak olan biz kadınlarız .

İyi forumlar dilerim size .

Ben zaten normal doğum taraftariyim beni mi ikna etmeye calsiiyoeujuz ben ikna olunca Türkiye mi ikna olacak anlamadim. Herkes kendi kararını kendi versin wn mantıklı bu emin olun herkes ikisinin de yararini zararini biliyo:KK14:

Ben zaten normal doğum taraftariyim beni mi ikna etmeye calsiiyoeujuz ben ikna olunca Türkiye mi ikna olacak anlamadim. Herkes kendi kararını kendi versin wn mantıklı bu emin olun herkes ikisinin de yararini zararini biliyo:KK14:

Yooo bireysel bir yazı değil benim ki . Genelin okuduğu bir forumda , insanları keyfi olarak sezaryen olmanın sakıncaları konusunda uyarmak gerek . Canımız ne istiyorsa yapabiliriz elbette ama mesele şu ki ; her hangi bir sağlık sorunumuz yok ise ... canımız sezaryen istememeli .

Türkiye'de giderek artan rakamlarda mantıktan çok , günümüz kadınlarının keyfiyetle de karar verdiğini göstermekte .

Eğitim şart :KK14:

Yooo bireysel bir yazı değil benim ki . Genelin okuduğu bir forumda , insanları keyfi olarak sezaryen olmanın sakıncaları konusunda uyarmak gerek . Canımız ne istiyorsa yapabiliriz elbette ama mesele şu ki ; her hangi bir sağlık sorunumuz yok ise ... canımız sezaryen istememeli .

Türkiye'de giderek artan rakamlarda mantıktan çok , günümüz kadınlarının keyfiyetle de karar verdiğini göstermekte .

Eğitim şart :KK14:

Tamam da ben de diyorum ki bunu bana niye anlatiyosunuz?? Ben diyorum ki ben de normal doğum taraftariyim. Oturup bunu turkiyedeki herkese anlatamam sizin çok anlatasaniz varsa anlatin ama beni alintilayip anlatmayin

Back
X