- 10 Ocak 2016
- 35
- 22
- 18
- Konu Sahibi meltemkaraca
Kızlar 38.haftadayım bugün kontrolden çıktım şoku hala atlatamadım:) doktor normal mi sezeryan mi karar ver ddi bana bi güç kuvvet olun :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Karar ver mi dedi ?
Sezaryen neden hamile kişi kararına bırakılıyor ki ?
Normal doğum şartların uygunsa , cerrahi bir müdahaleye gerek yok .
Kızlar 38.haftadayım bugün kontrolden çıktım şoku hala atlatamadım:) doktor normal mi sezeryan mi karar ver ddi bana bi güç kuvvet olun :)
Kisinin kararına birakilir tabikide istemedigi seyi yaptiramaz doktor
Evet bu sebeple Dünya Sağlık Örgütünün bile % 15 olarak koyduğu rakamlar , Türkiye de % 50 lilere vararak rekora koşuyor .
Tıbbi zorunluluk halleri dışında uygulanmaması gerekir .
Dip not : Aşırı korku halide yasa gereği tıbbi zorunluluğa girmiştir .
Onun dışında keyfe keder bir durum olmamalıdır .
Rabbim yardımcın olsun , Nasıl rahat edeceksen , en stressiz şekilde evladına kavuşursun inşallah.Kızlar 38.haftadayım bugün kontrolden çıktım şoku hala atlatamadım:) doktor normal mi sezeryan mi karar ver ddi bana bi güç kuvvet olun :)
Bi de şöyle düşün. Zorla mi yapmıyorum istemiyorum. Mesela? Ben kesinlikle normal doğum hatta suda doğum taraftariyim ama kadın istemiyosa kimse zorla yaptiramaz. Amaaanlatılması gerek normal oldugunda bu yararlar sezaryan oldugujda bu zararlar olacak diye ona ragmen istemiyosa kim zorlayabilir?
Ve bu konudaki Türk Kadın Doğum Uzmanlarının genel tavrı göz önüne alındığında ( her şekilde sezaryen teşvik edici hatta mecbur gösterici ) kimsenin bize anlatmasını beklemeden , yetişkin aklı başında insanlar olarak ; bizim için ve çocuğumuz için en sağlıklı kararı (kişisel keyfiyet gözetmeden ) seçmeliyiz
Aksi bir durum olmadıkça normal doğum tercih etmenin bilincine varacak olan biz kadınlarız .
İyi forumlar dilerim size .
Ben zaten normal doğum taraftariyim beni mi ikna etmeye calsiiyoeujuz ben ikna olunca Türkiye mi ikna olacak anlamadim. Herkes kendi kararını kendi versin wn mantıklı bu emin olun herkes ikisinin de yararini zararini biliyo![]()
Yooo bireysel bir yazı değil benim ki . Genelin okuduğu bir forumda , insanları keyfi olarak sezaryen olmanın sakıncaları konusunda uyarmak gerek . Canımız ne istiyorsa yapabiliriz elbette ama mesele şu ki ; her hangi bir sağlık sorunumuz yok ise ... canımız sezaryen istememeli .
Türkiye'de giderek artan rakamlarda mantıktan çok , günümüz kadınlarının keyfiyetle de karar verdiğini göstermekte .
Eğitim şart![]()