Dostluk...

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Samimiyetsiz samimiyetlerle dolu etrafımızda.Sahte ilişkiler,çıkarlar üzerine kurulu arkadaşlıklar...Gittikçe bazı değerler yok oluyor sanki.Bugün geriye dönüp baktığımda aslında bana arkadaş bile olmayanlara dostum demişim,geldiğim nokta hayalkırıklığı ve içte biriken tiksinme hissi.Nasıl da onca davranışına uyanamamışım diyorum şimdi.Kırgınım,siz sahte dostlara karşı kendinizi nasıl koruyorsunuz?

yaklaşık 10 yıllık bir arkadaşlığım vardı sevgilisiyle evlendi şiddet hakaret ne ararsanız o vardı.
ben evlendim eşimin ailesi ile sorunlarım olmuştu. bir gün evimize davet ettik ve benim yıllarımı verdiğim arkadaşım bana sırf eşim beni dövmüyor diye sen x i haketmiyorsun dedi..

sildim. hiç düşünmedim bile.. hiç pişman değilim..

İnsanlara saf sevgi hissetmiyorum artık onlar için iyilikde yapmıyorum.
dostumda dusmanimda aynı kefede benim için yarın ne olacağı belli olmaz.Eskiden insanları analiz etmek hoşuma giderdi ama artık bunun bir anlamı olmadığını dusunurum çünkü hepimiz degisebiliriz.Pragmatist yaklaşıyorum işime yarayacak kisilere iyi davraniyorum gerisi umrumda değil.Boyle olsun istemezdim :(

Koruyamıyorum.
O sahtelik ılıskı sona gelince ortaya cikiyor.
Arkadaslık surerken fark edemiyoruz. Zaten ask ve arkadaslık ılıskılerınde göze bir perde iniyor.

Farkettiğim an kaçacak yer arasın bu konuda hislerim çok kuvvetli ve hızlıdır.Asla alaka kurmam siler atarım benimle muhatap olmaya dahi korkar.

İnsanlara saf sevgi hissetmiyorum artık onlar için iyilikde yapmıyorum.
dostumda dusmanimda aynı kefede benim için yarın ne olacağı belli olmaz.Eskiden insanları analiz etmek hoşuma giderdi ama artık bunun bir anlamı olmadığını dusunurum çünkü hepimiz degisebiliriz.Pragmatist yaklaşıyorum işime yarayacak kisilere iyi davraniyorum gerisi umrumda değil.Boyle olsun istemezdim :(
Bu biraz çıkarcılık değil mi ?Net olmak daha iyi değil mi ?

yaklaşık 10 yıllık bir arkadaşlığım vardı sevgilisiyle evlendi şiddet hakaret ne ararsanız o vardı.
ben evlendim eşimin ailesi ile sorunlarım olmuştu. bir gün evimize davet ettik ve benim yıllarımı verdiğim arkadaşım bana sırf eşim beni dövmüyor diye sen x i haketmiyorsun dedi..

sildim. hiç düşünmedim bile.. hiç pişman değilim..
Ben kolay kolay silemiyorum işte.

Buna kesinlikle katılıyorum,o an farkına varamıyoruz.
Cok sevmekten.
Ya da o an asırı mutlu olmaktan kaynaklaniyor. Goruyoruz Bı cok seyı ama, oyle demek istememiştir oyle yapmak istememiştir, ben öyle anlamışımdır diyoruz.
Kondurmuyoruz ya da kondurmak isimize gelmiyor.
Halbuki gözdeki perde olmasa ver yolu gıtsın o an. Ama illa uzulmeyı bekliyoruz 😌

Siz Bı olay mı yasadiniz?

sevdiğim dost dediğim birkaç insan vardı hiçbir kötülüklerini görmediğim ama araya mesafe girdi ben evli çocuklu onlar bekar çalışan insanlar, onlar başka çevre dostluklar kurdular bana zaman ayırmaz oldular .canları sağolsun ne diyeyim.arkadaşlarım oluyor ama dostluk gibi değil hep mesafeli bakıyorum onlara dost gözüyle bakmadığım için kırılmıyorum

Ben kolay kolay silemiyorum işte.

aslında çok büyük hata olmadığı sürece bende silemiyorum ama bu arkadaşım bende kredisini bitirmişti.
benim ona verdiğim değeri ondan görmüyordum bu durumda da silmemiz gerekiyor..

şuanda da sadece 2-3 arkadaşım var ama sonsuz güvenip fazla değer vermiyorum

Samimiyetsiz samimiyetlerle dolu etrafımızda.Sahte ilişkiler,çıkarlar üzerine kurulu arkadaşlıklar...Gittikçe bazı değerler yok oluyor sanki.Bugün geriye dönüp baktığımda aslında bana arkadaş bile olmayanlara dostum demişim,geldiğim nokta hayalkırıklığı ve içte biriken tiksinme hissi.Nasıl da onca davranışına uyanamamışım diyorum şimdi.Kırgınım,siz sahte dostlara karşı kendinizi nasıl koruyorsunuz?
Kimseye derdimi sırrımı açmıyorum Bi burda paylaştım dost dediğin bugün seni dinler yarın kendini herkesten dinlersin öyle bir kavram bu devirde

aslında çok büyük hata olmadığı sürece bende silemiyorum ama bu arkadaşım bende kredisini bitirmişti.
benim ona verdiğim değeri ondan görmüyordum bu durumda da silmemiz gerekiyor..

şuanda da sadece 2-3 arkadaşım var ama sonsuz güvenip fazla değer vermiyorum
Ben de verdiğim değeri görmüyorum artık ona verdiğim değeri de göstermek istemiyorum.

sevdiğim dost dediğim birkaç insan vardı hiçbir kötülüklerini görmediğim ama araya mesafe girdi ben evli çocuklu onlar bekar çalışan insanlar, onlar başka çevre dostluklar kurdular bana zaman ayırmaz oldular .canları sağolsun ne diyeyim.arkadaşlarım oluyor ama dostluk gibi değil hep mesafeli bakıyorum onlara dost gözüyle bakmadığım için kırılmıyorum
Sanırım insanın hayatında dost dediği kişiler 1 ya da 2 kere çıkıyor,sonrası yalan.

Bu biraz çıkarcılık değil mi ?Net olmak daha iyi değil mi ?
Farketmiyosun ama sen baştan çıkarcı olmasanda sonra onlar senden faydalanacak.bunu illa yapıyorlar ya duygusal ya maddi valla artık insanların davranışlarını kontrol etmek çok sıktı bu şekilde daha az muhatap oluyorum en azından.

Cok sevmekten.
Ya da o an asırı mutlu olmaktan kaynaklaniyor. Goruyoruz Bı cok seyı ama, oyle demek istememiştir oyle yapmak istememiştir, ben öyle anlamışımdır diyoruz.
Kondurmuyoruz ya da kondurmak isimize gelmiyor.
Halbuki gözdeki perde olmasa ver yolu gıtsın o an. Ama illa uzulmeyı bekliyoruz 😌

Siz Bı olay mı yasadiniz?
Dost olarak düşündüğüm birinin aslında davranışlarına baktığımda dostum olmadığını fark ettim.Tabi bu farkındalık içimi acıttı.

Dost olarak düşündüğüm birinin aslında davranışlarına baktığımda dostum olmadığını fark ettim.Tabi bu farkındalık içimi acıttı.
Anlıyorum. Farketmeyıp dost sanmaya devam edebilirdiniz neyse ki fark etmıssiniz.
Ilıskınızı kesmeyin ama verdıgınız degeri geri alın.

Back
X