• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dosya masrafı

Arkadaşlar yaklaşık 10 ay kadar önce ufak bir kredi çekmiştim .

Bugün nette dolanırken ,şöyle bir yazıya rastladım :26: bu şekilde ödediği dosya masrafını alan var mı ?

"Bankalardan çekmiş olduğunuz krediler için ödediğiniz Dosya masraflarını bağlı bulunduğunuz ilçenin kaymakamlık binalarında yer alan tüketici hakem heyetlerine başvuruda bulunarak geri alabilirsiniz. Dosya masrafı iade işlemi için aşağıda yer alan dosya masrafı iade dilekçesi örneğini kendi bilgileriniz ile doldurmanız yeterli olacaktır. "

Bununla ılgılı nerede yasıyosuannn baglı bulundugun kaymakamlıga gıdıyosun

Dılekcenı yazıyosunnn

Bankadan. Dekontu alıyosun ne kadar dosya masrafı aldına daır belge ıstıyosun banka vermekte zor luk cıkarıyo bıraz ama vereıyolar ıte kaka. O kagıtla bırlıkte fotokopısını. Sıkayet dılekcesıne. Zımbalayıp ver
Sana ıkı ay sonraya gun. Verıyolar
Daha sonra. Bı suru adlıyeden memur gelıyor ıncelıyorlar

Tabı bu sırada bankanızda Bankanızın avukatlarıda. Sız ona sıkayet ettınız ıcın karsı saldırıya gecıyo

Nse ıkı ay sonra gelen savcı ve adlıye memurları bılır kısıler. Bı karar verıyor
Karar sonucu bır ay ıcınde paranız alınıyor

evet ben aldım dosya masrafını. halen ödemekte olduğum konut kredisi için aldım. dilekçe + dosya masrafı alındığını belirten bir dekont(bankadan alabilirsiniz) hazırlıyorsunuz. bunları tüketici mahkemesine veriyorsunuz sadece. hiç bir masrafı, zorluğu yok. yaklaşık 3 ay sonra hem bankaya hem size karar geliyor. o zaman hesabınızı kontrol edin. banka bana ve bir kaç tanıdığıma hiç uğraştırmadan parayı geri yatırdı. uğraştıran olursa da şikayet edebilirsiniz. yasal olarak geri yatırmak zorunda.

Son düzenleme:
ıhtıyac kredılerı ıcın alabılırmıyız ya daha onceden 6 bın lıra sımdıde 15 klıra kredı kullandık en sonuncudan 380 lıra kestıler dıgerını unuttum sımdı ama :S

Merhaba çok yakın bir zamanda 7 farklı bankada almış olduğum kredilerin ayrı ayrı dosya masraflarını iade aldım üstelik bir avukat yardımıyla ve karşılığında hiç para ödemeden. Onlarda davayı kazanınca bankalardan alıyorlarmış.Ben çok memnun kaldım herkese tavsiye edebilirim.Avukat hasan önen telefon numarası 05532040254.

Back
X