- 27 Mart 2017
- 7
- 1
- 1
- 34
- Konu Sahibi Maviabajur
Merhaba. Kızkardeşim sorunlu bir hamilelik geçirmekte sorun aşırı doğum korkusu internetten araştırdım bu konuda doğum koçlarından yardım alanlar varmış faydası oluyormuş bir tanıdık aracılığıyla bir bayan buldum hamile ve doğum koçu stajyer şuan 23 haftalık hamile olan kardeşimle doğuma kadar yani 15 16 hafta kadar her hafta 2 kez 2ser saat gorusup doğum korkusunu yenebilmesi için elinden gelecek herşeyi yapacağını söyledi. Amacı kardeşime özgüven vermek kafasında kurduğu olumsuz düşüncelerden uzaklaştırmak vs vs bir sürü şey kısacası pozitif ve olumlu yaklaşımla sorunsuz müdahalesiz doğum yapmasını sağlayacak. Egzersizler nefes terapileri falan uygulatacak Doğum süresince evdede hastanedede ve doğumhanede dahil elini tutup nefes egzersizi yaptıracak hatta doğum yapıncada emzirme eğitimi verecek bebekle anne arasındaki bağı güçlendirmek adına önerilerde bulunacak. Bunun için bir fiyat aldım 60 saat koçluk yani psikolog gibi yardımcı olcak her konuda sürprizlerde yapacakmış adı üstünde sürpriz söylemeyeceğim dedi ne gibi birşey bilmiyorum o ekstra tıpbi müdahale olmadan yapay sancı falan yani normal doğuma yönlendirecek kolay doğum yapmasını sağlayacakmış eniştemide bazen çağırıp bir takım eğitimler verecekmiş mesela karısına nasıl masaj yapması gerek nasıl yaklaşımda bulunması gerek falan. Hepsi için siz olsanız ne kadar ödediniz yada ödersiniz?