• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme.

Mesela ben hostesim bizde görünen bi yerde dövme yasak bu tarz dövme yasak tutan meslekler var o yuzden sırt bel daha garanti ya da omuz ama kol hem iş için riskli hem de bence artık kolda dövme çok demode :/

Yapacagin meslege gore deyisir. Ve ne tur bir dovme ona gore de deyisir. Ben olsam gorunen bir yere yaptirmazdim, eyer sanatci yada serbest meslek sahibi deyilsem. Ki serbest meslekte bile musteri tabakana gore deyisir bu durum.

Memurluk icin de bence kolayca kapatabilecegin bir yerine yaptirsan daha iyi olur.

Ben ucretli ogretmenlik yaptigimda mudurum burnumdaki hizmayi cikarmami rica etmisti. Ucretli oldugum icin umursamamis, takmaya devam etmistim. Ve bugune kadar da arastirmadim gercekten yasak mi diye? (Atanamadigimdan olsa gerek :) )
Dovmeyle ayni kategoriye girer hizma da herhalde. Gercekten boyle takamazsiniz, yaptiramazsiniz, gibi maddeler var mi? Beni de bilgilendirebilir mi ogretmenler?

Hanımlar merhaba. Ben koluma bir dövme yaptırmayı düşünüyorum. Boyutu da biraz büyük olacak. Henüz üniversite öğrencisiyim ve çevremdeki herkes ileride iş güç durumumu belirledikten sonra buna karar vermemi söylüyor. Devlet memuru vs. olursam sıkıntı yaratacağı için. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı fikrinizi almak istedim. Sizce yaptırayım mı bekleyim mi, ileride bana sorun yaratır mı?

Merhaba, dovme konusunda soyle yardimci olabilirim. 18 yasini doldurduysan yaptirabilirsin elbette. Is konusuna gelince, evet ilerde sorun yasayabilirsin ancak yaptiracagin dovme gorunmeyecek bir yerde oldugu surece sikinti degil. Dirsek ustu kol omuz sirt ayak vs gibi. Benim de dovmelerim var, esim yapiyor dovme. Onun da musterilerine genclere verdigi tavsiyelerden yola cikarak fikir vermek istedim. Ayrica kesinlikle ve kesinlikle, bikmayacagin pisman olmayacagin bir model secmelisin. Son olarak dini boyutuyla ilgili yorum yapmak istemiyordum fakat soylenenlere istinaden, gunah abdest kabul olmaz deniyor ama hayir degil. Dovme yaptirmak sigara icmek gibi mekruhtur, Vucuduna aci verdigin icin. Su gecmeyecek olsa deri curur bi sure sonra. Hangi din adamina sorarsan sor.

Sırta umuza yaptirabilirsin ama koluna yaptırma bence. Görülen kıyafetler felan herzaman hoş durmuyor

Birde içinde biranlik bir istek ise bir süre bekle emin ol. Ama 3-4 ay o istek geçmez ise yaptir ki.pismanlik duymayasin biranlik karar için

hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için :) ister demode olsun, ister başka şey...istediğim yer kesinlikle kol ve boyutu da büyük bir dövme. olmayacaksa da hiç yaptırmayacağım öyle görünmeyen bir yerime küçük bir dövme falan. şu an üniversitede öğrenciyim hala. iş durumumu belirleyip ondan sonra yaptırıp yaptırmayacağıma karar vereceğim. son düşüncem bu :) aydınlanttığınız için çok sağolun :)

Sırta umuza yaptirabilirsin ama koluna yaptırma bence. Görülen kıyafetler felan herzaman hoş durmuyor

Birde içinde biranlik bir istek ise bir süre bekle emin ol. Ama 3-4 ay o istek geçmez ise yaptir ki.pismanlik duymayasin biranlik karar için

yaklaşık 1 yıldır istediğim bir şeydi bu aslında. ama vücudumda ömür boyu taşıyıp taşımak istemediğimden emin değildim. emin olduğum an düşünceler oluştu kafamda. bu seferde iş güç durumunda problem olup olmayacağı ortaya çıktı. kıyafet konusunu ise hiç dert etmiyorum :) teşekkür ederim. ertlemeye karar verdim :)

hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için :) ister demode olsun, ister başka şey...istediğim yer kesinlikle kol ve boyutu da büyük bir dövme. olmayacaksa da hiç yaptırmayacağım öyle görünmeyen bir yerime küçük bir dövme falan. şu an üniversitede öğrenciyim hala. iş durumumu belirleyip ondan sonra yaptırıp yaptırmayacağıma karar vereceğim. son düşüncem bu :) aydınlanttığınız için çok sağolun :)

ben lisede yaptirdim, 5 senedir dovmem var hic de pisman olmadim. hatta aksine gorunmeyen, kucuk yildiz seklindeki dovmeleri cok itici buluyorum.
umarim yaptirma sansin olur :)

Devlet memurulugu icin oyle bi kanun yok ama mulakatta olumsuz etkiliyor diye duydum. Bu arada benim de iki bilegimde dovme var, ilerde universitede okutman falan olmak istiyorum sizce bi sorun teskil eder mi bilgisi olan var mi cok arastirdim bi fikir edinemedim :(

Kollarımda üç tane, belimde bir tane olmak üzere 4 dövmem var, her zaman da 5. için plan yapıyorum : )
İlk dövmemi lise sonda yaptırdım. Devlet memurluğu gibi bir durumum hiç olmadı.

Size tek önerim çok iyi düşünüp yaptırın, ömrünüzce sizinle yaşayacak bir şey. Görmekten sıkılmayacağınız, gözünüze batmayacak -ve bence kesinlikle sizin için anlamı olacak- bir şey yaptırın. Ben artık kollarımdaki dövmeleri fark etmiyorum bile, o kadar alıştım.

Ama tabii ki yurdum insanının önyargısı sağolsun, kollarım dövmeli, burnum hızmalı (zaman zaman da halka takıyorum) diye satanistlikten "kötü kız"lığa, "marjinal"liğe, "uçmuş bu"ya uzanan bir yelpazede değerlendiriliyorum. Özellikle kolunuza ve büyük bir şey yaptıracaksanız etraftan gelen bakışlara da hazır olun : )

yönetimin gidişi belliyken ilerde dövmeli memurlar çok problem yaşar demedi demeyin ..işin günahından bahsetmeyeceğim..ama sağlık yardımlarında çok bulunulmuyor diye biliyorum bende..kan verme de problemler çıkabiliyor..bi arkadaşımda öyle olmuştu en azından..

dövmeciler genelde uyarır zaten, el ve yüz bölgesine dövme yaptırmak isteyenlere anlatırlar sorun çıkabileceğini. bence sadece el ve yüz değil, günlük bir iş kıyafetinde görünebilecek hiçbir yere dövme yaptırmamak lazım. omuz, sırt, kolların üst iç kısmı, bel olabilir...

Benim de dövmem var 4 yıldır severek taşıyorum hiç pişman olmadım. Devlet memuruyum müdürüm görmedi sağ omuzumda pek de küçük sayılmaz ama görse eminim tepki verir bunun memuriyetle alakası yok tamamen amirine bağlı bir olay. Iş kıyafeti ile görünmeyecek bir bölge seçmelisin böylece kimsenin ruhu duymaz :)

yönetimin gidişi belliyken ilerde dövmeli memurlar çok problem yaşar demedi demeyin ..işin günahından bahsetmeyeceğim..ama sağlık yardımlarında çok bulunulmuyor diye biliyorum bende..kan verme de problemler çıkabiliyor..bi arkadaşımda öyle olmuştu en azından..
8 yıldır dövmem var, üstelik babam doktor. Bugüne kadar hiç kan verme gibi bir problem yaşamadım.
Arkadaşınız dövmeyi yeni yaptırdığında olmuş olabilir mi? Hani dövme yeni, hastalık bulaştıysa daha belli olmaz diye düşünerek?

Benim boynumda var,yönetmelikte yazmadığına göre isteseler de sorun çıkaramazlar diye düşünüyorum.Kan verme problemiyle ilgili bir sorun yaşamadım bugüne kadar hiç...:)

hepinize çok teşekkür ederim hanımlar fikirlerinizi benimle paylaştığınız için : )
kalıcı dövme işini biraz erteledim, en azından mezun olana kadar bir dursun bakalım ve hala çok çok istiyorum : (
5 yıllık falan dövmeler oluyormuş onlardan yaptırmak istedim ama hakkında olumsuz şeyler duydum. bu konu hakkında bilgisi olan var mı peki?

Hanımlar merhaba. Ben koluma bir dövme yaptırmayı düşünüyorum. Boyutu da biraz büyük olacak. Henüz üniversite öğrencisiyim ve çevremdeki herkes ileride iş güç durumumu belirledikten sonra buna karar vermemi söylüyor. Devlet memuru vs. olursam sıkıntı yaratacağı için. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı fikrinizi almak istedim. Sizce yaptırayım mı bekleyim mi, ileride bana sorun yaratır mı?
eteği gömleği giyin kapalı kalan yerlerine yaptır gitsin :D bacaklarının üstüne kollarının üst kısımları omuzlar sırt falan buralara yaptır aç bakacam diyecek halleri yok bende atama bekliyorum memuruz diye dövmede mi yaptırmayak :D

hepinize çok teşekkür ederim hanımlar fikirlerinizi benimle paylaştığınız için : )
kalıcı dövme işini biraz erteledim, en azından mezun olana kadar bir dursun bakalım ve hala çok çok istiyorum : (
5 yıllık falan dövmeler oluyormuş onlardan yaptırmak istedim ama hakkında olumsuz şeyler duydum. bu konu hakkında bilgisi olan var mı peki?
birde 5 yıllık dövme diye birşey yok kalıcı makyajdır o ömrü 10 yıldır ve yaptıracaksan kalıcı yaptır o dövmenin her yeri aynı oranda silinmez kısım kısım silinir sıkıntı yaşarsın iyi karar ver kalıcı yaptır gitsin bende denedim yani kalıcı makyajla dövme sonrada sağı solu eksildi prtası kaldı falan kötü oldu üzerinden geçtik kalıcıya döndük daha iyi oldu

Back
X