• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme.

Olmasa ne olacak ki, konu sahibesinin sorusu, abdest kabul oluyo mu olmuyor mu degil, memurluk icin problem cikiyor mu. Yorumunuz konuyla alakasiz.
Belki bilmiyordur daha genç ve hoşuna gidiyor ilerde pişman olmasın diye söyledim sizi ne ilgilendiriyor onu anlamadım konu sahibi cevabını yazsın sen değil

Ben öyle duydum diyorum uyduruyorum demedim tv deki hocaların sohbetinde dinlenmiştim
Yanlış söylemişler o zaman..Dövmenin sadece günah olduğu söyleniyor..Onunda affedilir mi affedilmez mi olduğunu Allah bilir sadece..Ama abdest kabul oluyor..Olmuyor diye birşey yok..Her hocaya inanmak olmaz,sağlam kaynaklardan araştırmak lazım..Bende de dövme var..O yüzden çok araştırmıştım..

Yapmayın Allah askina deri altına enjekte edilen birseyden bahsediyorsunuz asla ama asla kabul olmaz siz kabul olur diyen hocaları araştırın iyice hicmi TV de bari izleyip duymadiniz.Ayrıca günah olup olmadığını sormamis yada abdesti sormamis diyen arkadaslara söylüyorum konu sahibesi muslumansa ve bununla ilgili bilgisi yoksa söylemek lazim tabikide uyar yada uymaz kendi bilir.Benim fikrimce herşeyden önce günah bence yaptırma

Arkadaşlar birde şu açılan konuları dine bağlamayın hemen.Ben elhamdülillah müslümanım,benim gibi bazı arkadaşlarda müslüman olabilir..Ama konu sahibi belki değildir,yada burdaki bazı arkadaşlarda değildir..Ama konu dine bağlanınca bu forumda ister istemez tartışma çıkabiliyor,herkes kendi düşüncesinin doğruluğunda konuşuyor, sonra konu dine bağlandığı için konu sahibinin konusu kapanıyor,olan ona oluyor..Bu tarz dinle ilgili uyarılarınız olunca çok istiyorsanız özelden mesaj atın..Uyarmanız kötü birşey değil ama herkes aynı fikirde olmayınca sağlıklı diyaloglar olmuyor burda kavga çıkıyor sonra..

Yapmayın Allah askina deri altına enjekte edilen birseyden bahsediyorsunuz asla ama asla kabul olmaz siz kabul olur diyen hocaları araştırın iyice hicmi TV de bari izleyip duymadiniz.Ayrıca günah olup olmadığını sormamis yada abdesti sormamis diyen arkadaslara söylüyorum konu sahibesi muslumansa ve bununla ilgili bilgisi yoksa söylemek lazim tabikide uyar yada uymaz kendi bilir.Benim fikrimce herşeyden önce günah bence yaptırma
Ya biraz mantıklı konuşun Allah aşkına..Bir insan dövme yaptırdı diye ömür boyu abdest alamayacak mı yada namaz kılamayacak mı? Uyarı yapıyorsunuz ama yanlış yönlendiriyorsunuz konu sahibini abdesti kabul olur bu kadar kesin ve net konuşuyorum gidin araştırın..Şu konularıda dine bağlamayın,konusunu kapattıracaksınız kızın ya!!

Arkadaşim bunda kavga edilecek birşey yok ki arkadaş müslüman ise kafasına uyarsa yapmaz değilse yaptırır başka dinden de olabilir tabikide ama insan kendi müslüman olunca hemen boyle bir uyari yapma isteği oluşuyor yoksa herkes herkese saygı göstermek zorundadır sen fikrini söylersin sana mantıklı gelen başkasına gelmez herkes kendi doğrusunu yapar kimse kimseyi yargilayamaz.Ayrıca cok emin olduğum teyzeme sordum peygamber efendimiz yasaklamış gunahmis ama gusül yada normal abdest geçerli oluyormuş.

Neden? Abdest alırken derinizin altını mı yıkıyorsunuz? Hayır dövme derinin *altında* olur da o bakımdan.
Hanim efendi dini bilginiz olmadığı belli allah yardımcınız olsun ne diyeyim siz gusulude gereksiz bulursanız hiç şaşırmam

Deri altına enjekte ediliyor sizin de dediğiniz gibi. Abdest alırken derinizin altını yıkamıyorsunuz. Gözeneklerden bahsediyorsanız zaten dövmenin olduğu yerde gözenekler kapalı değil, aksi takdirde deri hava almaz ve sağlık problemi gelişir. Dövmenin boyası sizin yıkayarak ulaşabileceğiniz deri katmanlarının altındadır, dolayısıyla suyun ulaşmaması veya yıkayamama gibi bir şey sözkonusu olmaz.

Ya biraz mantıklı konuşun Allah aşkına..Bir insan dövme yaptırdı diye ömür boyu abdest alamayacak mı yada namaz kılamayacak mı? Uyarı yapıyorsunuz ama yanlış yönlendiriyorsunuz konu sahibini abdesti kabul olur bu kadar kesin ve net konuşuyorum gidin araştırın..Şu konularıda dine bağlamayın,konusunu kapattıracaksınız kızın ya!!
bazı insanların kafası kapalı malesef.. hurafelere inanıp araştırmıyorlar..

Hanim efendi dini bilginiz olmadığı belli allah yardımcınız olsun ne diyeyim siz gusulude gereksiz bulursanız hiç şaşırmam
Hanımefendi tıbbi bilginiz olmadığı belli, Allah yardımcınız olsun. Daha deri tabakalarını, suyun derinin hangi katmanlarına ulaşabildiğini araştırmaya tenezzül etmeyen biriyle bu tip bir tartışmaya girmeye gerek yok : )

Ayrıca cok emin olduğum teyzeme sordum peygamber efendimiz yasaklamış gunahmis ama gusül yada normal abdest geçerli oluyormuş.

Ee noldu daha demin asla ama asla abdest kabul olmaz diyordunuz, ne çabuk fikir değiştirdiniz anlamayadım ben.

Arkadaşim bunda kavga edilecek birşey yok ki arkadaş müslüman da kafasına uyarsa yapmaz değilse yaptırır başka dinden de olabilir tabikide ama insan kendi müslüman olunca hemen boyle bir uyari yapma isteği oluşuyor yoksa herkes herkese saygı göstermek zorundadır sen fikrini söylersin sana mantıklı gelen başkasına gelmez herkes kendi doğrusunu yapar kimse kimseyi yargilayamaz.Ayrıca cok emin olduğum teyzeme sordum peygamber efendimiz yasaklamış gunahmis ama gusül yada normal abdest geçerli oluyormuş.
Tamam bende onu diyorum işte günah ama abdest kabul oluyor..Ama siz asla olmuyor dediniz..Ben uyarı yapmayın demiyorum hanımefendi çok istiyorsanız özelden mesaj atın konu sahibine..Ama burda herkese açık yorum yapılınca dinle ilgili sonu kavgayla bitiyor ve konu dine bağlandığı icin kapatılıyor..Yasak çünkü..

Hanımlar merhaba. Ben koluma bir dövme yaptırmayı düşünüyorum. Boyutu da biraz büyük olacak. Henüz üniversite öğrencisiyim ve çevremdeki herkes ileride iş güç durumumu belirledikten sonra buna karar vermemi söylüyor. Devlet memuru vs. olursam sıkıntı yaratacağı için. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı fikrinizi almak istedim. Sizce yaptırayım mı bekleyim mi, ileride bana sorun yaratır mı?
Bence gözükmeyen hatta kıyafetle kapatma ihtimalinin olduğu bir yere yaptırman daha uygun. Neden mi? Son zamanlarda Televizyonlara baktığımızda, artık başı açık kapalı dövmeli dövmesiz öğrenci muhabbetlerini çok gördük ve bunu devlet bizzat kendisi konusunu açıp söylüyor. Bu sebepten dolayı sıkıntı olabilme ihtimali net... Tüm bunları düşünürsek,ileride işe alınmama da gerekli sebep olacağına inanıyorum.

Tıbbi bilgisi yok diye dini bilgisidemi yok arkadaşım biliyosunuz diye ne bu aşağılamaya kalkma herkes fikrini söylüyor senin doğrunun nasıl sanaysa onunkide ona doğru yorum yapılmayacaksa konu acmayacakti bende fikrimi söyledim bana mantıklı geleni sonra yanlış birşey söylememek için bilgisine guvendigin teyzeme sordum duzelttim yanlisligimi

Tamam bende onu diyorum işte günah ama abdest kabul oluyor..Ama siz asla olmuyor dediniz..Ben uyarı yapmayın demiyorum hanımefendi çok istiyorsanız özelden mesaj atın konu sahibine..Ama burda herkese açık yorum yapılınca dinle ilgili sonu kavgayla bitiyor ve konu dine bağlandığı icin kapatılıyor..Yasak çünkü..

Tamam arkadaşım doğru gunahmis ama kabul ediliyormuş bana düşününce olmaz geldi yani bana mantıklı gelmedi ama sordum öyle değilmiş düzeltim fikrimi söyledim bitti ne kimseyi yargilarim ne dinine düşüncesine saygısızlık yaparım herkesin inancı kendine bize sadece saygı göstermek düşer.

bazı insanların kafası kapalı malesef.. hurafelere inanıp araştırmıyorlar..
Açıp okumuyorlar ki..Ordan burdan duyuyorlar kendi kafalarına göre hüküm veriyorlar..Asıl budur günah olan..Allah abdest kabul olmaz demiş mi? Dememiş..Kulu kalkıp günahtır derse ne oluyor bu durumda? Bunu düşünmüyorlar malesef konuşurken...

Back
X