Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbirşeyin garantisi yokken bu hayatta bence tevekkül ediyor olmak gerekiyor sanırım. Her ihtimal mevcut sağlıklı denilip otizimde olabilir veya herhangi bir hastalıkla sakatta kalabilir.
Tüm bunları düşünüp eşinizle bir karar vermelisiniz. Üstesinden gelip gelemiceğinizle ilgili daha yolun başındasınız çünkü.

Öyle ama doğruluk ihtimali çok yüksek, biyopside özellikle

Bu kadar büyük bir risk var ise, kürtaj yaptırmayı düşünebilirsiniz. Şakın kimsenin sizi annelik vs gibi duygularla üstünüze gelmesine izin vermeyin. Down sendromlu bebekler özel bakım ve ilgi ister, bunu kaldırabilecek misiniz? Eşinizle oturup karar verin, duygularınızın yanısıra mantığınızı da dinleyin.

Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi

Bebeği kabullenmene çok sevinmiştim. Simdi bu haberi duyunca uzuldum. Her ne olursa olsun Cok Zor bir karar Allah yardimciniz olsun.

Ah biliyorum ikili testi pozitif çıkan 23 gebelikten birinde down sendromu gözlenir. Ama bizimkinin durumu koryon vilus biyopsisiyle kesinleşti.

Sonuc kesinse karar sizin.
Ben olsam dunyaya getirmeyi goze alamazdim sanirim. Down sendromlu degil azicik kasi gozu farkli insanlara bile toplum cok acimasizca davraniyor, boyle bir kotulugu baska bir insana yapamazdim sanirim.

Böyle düşünmeyin,herkesin başına gelebilir.
Aldırma şansınız var mı peki yasal olarak,bir bilginiz var mı ?
Tabi down sendromlu olduğu için aldırma şansımız var. Bilmiyorum ya özel eğitimi, özel dersleri, fizyoterapisi vs maddi manevi yorucu bir süreç. Toplumun bakışı sonra o çocukların dışlanması vs. Yetebilir miyiz acaba? Öte yandan mesela CVS ile cinsiyetini de öğrendik, erkek. Çekik gözlü minik bir adam

Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
Down sendromlu çocuklar var çevremde emin olun Allah hayırlısını versin inşallah ama o çocukla beraber hayatınıza yeniden güzellikle tutunacaksınız

Belki öyle değildir testler yüzde yüz sonuç vermiyor biliyorsunuz
Eğer öyleyse bile tabii ki zorlukları olur özellikle insanların saçma tutumlarından dolayı ama siz annesi olarak eminim ona çok güzel bakacaksınız instagramda bir down hikayesi süreyya var belki biliyorsunuzdur inci var kızı down sendromlu onlara bakın bence hem süreyya hanım yaşadıklarını anlatıyor hem de kızının o saf sevgisini hissedebiliyorsunuz

Down sendromlu çocuklar var çevremde emin olun Allah hayırlısını versin inşallah ama o çocukla beraber hayatınıza yeniden güzellikle tutunacaksınız
Ya bilmiyorum, zaten daha önce de anlattığım gibi anne olmaktan çok korkuyorum. Bebek sürpriz oldu, yavaş yavaş alışmaya başladık falan derken down sendromu çıktı. Cidden kaldırabilir miyim bu kadarını bilmiyorum. Canım oğlum falan diye satılabilir miyim, ailecek mutlu ve keyifli zaman geçirebilir miyiz yoksa kendini oradan oraya sürükleyen, işten eve dönmek istemeyen depresif bir anne mi olurum

Işinizi ferah tutun. Down sendromunu iyi araştırın. Çocuğunuz dogru sartlarda iyi bir eğitim alabilir. Çalışabilir. Kendi ailesini kurabilir. Zor ama çok güzel bir hayata sahip olabilirsiniz. Elbette bilinçsiz ınsanların baskısını hep hissedeceksiniz ama sevgi o kadar güçlü bir ilaç ki.

Belki öyle değildir testler yüzde yüz sonuç vermiyor biliyorsunuz
Eğer öyleyse bile tabii ki zorlukları olur özellikle insanların saçma tutumlarından dolayı ama siz annesi olarak eminim ona çok güzel bakacaksınız instagramda bir down hikayesi süreyya var belki biliyorsunuzdur inci var kızı down sendromlu onlara bakın bence hem süreyya hanım yaşadıklarını anlatıyor hem de kızının o saf sevgisini hissedebiliyorsunuz
Down sendromlu çocuklarla bir arada bulunduğum bir süreç oldu. Gerçekten çok sevgi dolu ve saflar. Ama zor iş down sendromlu bir çocuğu iyi yetiştirip topluma kazandırmak

Açıkçası ben hamileyken bu testleri yaptırmadım , ilk haftalar neyse ama 12.haftada bebeğin herşeyi belliyken eli ayağı oynuyorken onu aldıramam , en azından hamileliğim nasıl olacak diye düşünmeden geçsin istedim . Allah’a çok şükür sağlıklı bir evladım var , ama down sendromlu ya da başka birşey olsaydı da kabulümdü.❤️ Allah korusun bir kaza -bela geçiririz hepimiz hasta-engelli olabiliriz. Allah onunda gücünü verir . Daha gençken başka düşünüyordum ama şimdi böyle düşünüyorum açıkçası.
Ayrıca gerçekten o testler her ne kadar ‘güvenilir’ olsa da , doğmadan hiç bir şey -%100 değil .
Elbette karar sizin , hakkınızda ve bebeğinizin hakkında hayırlısı olsun .

Duygusalları, "ama o daha melek"çileri, yok mutluluk getirir yok vırt zırt, hepsini atın kenara. Siz ölünce ne olacak?
Evet kimin ne kadar ömrü var kimse bilmiyor. Diyelim ki rutin seyrinde ilerledi her şey, sıralı ölüm dedikleri oldu. Siz ölünce ne olacak?
Bazı durumlarda mantıkla ilerlemek gerekir.
İlerleyen haftalarda maddi yükü biraz daha fazla olan testlerden yaptırıp kesin sonuç alabilirsiniz, doktorunuz yönlendirir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X