Down sendromlu bir kızın gelinlik ve düğün hayali.

Herkes haberlerde gördüğünü ve çok güzel olduğunu yazmış. Bununla ilgilenen derneklerdeki bir adamın röportajini okumuştum. Sağlıklı değil diyordu. Çünkü sahte düğünün ardından bu bireylerin kafa karışıklığı yaşadığıni, neden eşim ve evim yok dediklerini anlatmıştı

Ben doğru bulmuyorum gönüllü olarak engellilerle çalıştım ailemdede serabral palsili aile bireyim var ve çevremdede özel çocuklar ve aileleri var onlar aldatmaca yalan kandırmak nedir bilmiyorlar sonra daha kotu olmasın.sizin niyetiniz güzel fakat benim düşüncem bu yönde gittiği kurumda ve özel olarak bir psikolog ile görüşün

Ben de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Tekrarını isteyebilir, kocasının olmayışı farklı bir üzüntü kaynağı olabilir. Onun ne hayal ettiğini, ne düşündüğünü tam olarak bilmek çok mümkün değil. Ama, anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla; kuzeniniz o ilgi ve eğlenceden etkilenmiş gibi. Bir düğün değil, ama kendisini özel hissedeceği bir parti vs. düşünülebilir. Öncesinde onun da fikri alınarak düzenlemeler yapılabilir, o gün için özel bir kıyafet alınabilir. Sürece de hakim olacağı için, sürpriz bir hayal kırıklığı da yaşamamış olur.

Merhaba hanımlar.
Hemen konuya girecek olursam halamın kızı 26 yaşında ve down sendromlu.
3 hafta önce oğlunu evlendirdi ve gelinlik giymek istiyorum ben de düğünüm olsun istiyorum diye salonda ağlamaya başlayınca dikkatini sürekli dağıtmaya ve ne düğünde çok güzel olduğunu söyleyip sakinleştirdik ailece.
Halamla konuşmadan evvel sizlere de mantıklı mı diye sormak istiyorum.
Aileler arasında ufak bir eğlence düzenleyip acaba gelinlik giydirsek uygun olur mu ?
Tek hayali gelinlik giyinmek ve düğün :KK43:
Halama daha önce çıtlatmıştım ama elelame ne der diye çekindiğini söylemişti.
Gittiği özel bir okulu var, orada ki sorumlulara da danışmadan evvel sizlere de danışmak istedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Ben haberlerde izlemiştim. Down sendromlu bir kıza düğün yaptılar. Babasıyla dans etti 😍 Düğğn pastası kesti :) neden olmasın, çok güzel olur bence.

Haberlerde kac kere izledik, down sendromlu kızı olup gelinlik giymek isteyen aileler düğün yapıyor.
Babalarının koluna girip geliyorlar salona.
Yapılır tabi ki yapın mutlaka…

O gerçek bir Melek elaleme ne neden bir meleğin hayali gerçek olmasın ❤️İnşallah yaparsınız çok sevimli ve mutluluk verici olur

İstediği sadece gelinlik giymek pasta kesmek dans etmek ve takı töreni mi yoksa hormonların da etkisiyle bir damatla hayatını birleştirmek mi? Bu konuda emin olmak lazım. Kendisine isterse düğün yapacağınızı gelin olacağını ama damat olmayacağını söyleseniz asıl ne istediğini bulabilirsiniz sanıyorum tepkisinden. Sonrasında hayal kırıklığı çok daha büyük sıkıntı verir.. ama belki sadece herkesin onu alkışladığı tüm dikkatlerin üzerinde olduğu bir eğlencede yıldız olmak istiyordur sadece. O zaman bence yapılmalı.

Screenshot_20220827-154914_Samsung Internet.webp

Back
X