Down sendromlu genç kız tek kişilik düğünle evlendi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.456
61
Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki down sendromlu genç kız için tek kişilik düğün töreni tertip edilirken, nikah masasında ilginç ve hüzünlü anlar yaşandı.
1093866_e488361b79224747fb35801c7da6b8dd_300x300.jpg

Yaklaşık iki yıldır gelinlik giymeyi hayal eden ve bu hayaline kavuşmak isteği ile zaman zaman evlerindeki tül perdeleri keserek kendisine gelinlik yapmaya çalışan 18 yaşındaki Duygu Kakız'ın hayalini kurduğu düğünü gerçek oldu.
Böbrek hastası olduğu öğrenilen annesi Seniha Pıravadılı ile birlikte yaşayan Duygu Kakız'ın bu hayalinin gerçekleşmesi için yakınları Bandırma Gaziler Vakfı'ndan yardım istedi. Genç kızın bu isteğini dikkate alan vakıf, düğün organizasyonu için çalışmalara başladı. Vakıf, sponsor firmalar aracılığıyla genç kızın düğününü yaptı.

İlçede bulunan düğün salonuna gelinlik giyerek gelen genç kız, kendisine askerde olduğu söylenen hayali sevgilisi ile nikah masasına oturdu.
1093866_befc50338fdb4f401918dd50195b8d51_300x300.jpg

Damat, nikah memuru ve şahitler olmayan nikah mamasında kendisine soru sorulmuşçasına 'Evet' yanıtı veren Duygu Kakız, ailesi ve yakınlarına hüzünlü anlar yaşattı.

Hayali nikahın ardından, Duygu, yanında damat varmışçasına ilk dansını gerçekleştirdi. Dansın ardından hayali sevgilisi ile pastalarını kesen gen kız, daha sonra bindallısını giyerek kına yaktırdı.
1093866_a28f814b4429b3afc41442f826a98a21_300x300.jpg

Gerçekleştirilen düğün esnasında sık sık gözyaşlarına hakim olamayan ve eşinden ayrı yaşayan Duygu Kakız'ın annesi Seniha Pıravadılı ise, "İki yıldır gelinlik giyebilmeyi hayal ediyordu. Bu nedenle sık sık evdeki perdeleri ve tülleri kesip kendine gelinlik yapardı.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1093866-down-sendromlu-genc-kiz-tek-kisilik-dugunle-evlendi

Ne kadar cok sevinmistir ya :) okurken icim titredi yemin ediyorumm..

Hayalini kurdugu o anı yasamasina o duyguyu atmosferi solumasina sevindimm.. ne mutlu ona :)

Ne guzel dusunmusler

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki down sendromlu genç kız için tek kişilik düğün töreni tertip edilirken, nikah masasında ilginç ve hüzünlü anlar yaşandı.
Eki Görüntüle 1563220
Yaklaşık iki yıldır gelinlik giymeyi hayal eden ve bu hayaline kavuşmak isteği ile zaman zaman evlerindeki tül perdeleri keserek kendisine gelinlik yapmaya çalışan 18 yaşındaki Duygu Kakız'ın hayalini kurduğu düğünü gerçek oldu.
Böbrek hastası olduğu öğrenilen annesi Seniha Pıravadılı ile birlikte yaşayan Duygu Kakız'ın bu hayalinin gerçekleşmesi için yakınları Bandırma Gaziler Vakfı'ndan yardım istedi. Genç kızın bu isteğini dikkate alan vakıf, düğün organizasyonu için çalışmalara başladı. Vakıf, sponsor firmalar aracılığıyla genç kızın düğününü yaptı.

İlçede bulunan düğün salonuna gelinlik giyerek gelen genç kız, kendisine askerde olduğu söylenen hayali sevgilisi ile nikah masasına oturdu.
Eki Görüntüle 1563221

Damat, nikah memuru ve şahitler olmayan nikah mamasında kendisine soru sorulmuşçasına 'Evet' yanıtı veren Duygu Kakız, ailesi ve yakınlarına hüzünlü anlar yaşattı.

Hayali nikahın ardından, Duygu, yanında damat varmışçasına ilk dansını gerçekleştirdi. Dansın ardından hayali sevgilisi ile pastalarını kesen gen kız, daha sonra bindallısını giyerek kına yaktırdı.
Eki Görüntüle 1563224
Gerçekleştirilen düğün esnasında sık sık gözyaşlarına hakim olamayan ve eşinden ayrı yaşayan Duygu Kakız'ın annesi Seniha Pıravadılı ise, "İki yıldır gelinlik giyebilmeyi hayal ediyordu. Bu nedenle sık sık evdeki perdeleri ve tülleri kesip kendine gelinlik yapardı.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1093866-down-sendromlu-genc-kiz-tek-kisilik-dugunle-evlendi
şu an oturduğum yerde tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu,ne denilebilir ki rabbim de onu böyle yaratmış,down sendromlu insanlar benim gözümde hepsi birer melek,canlarım onlar benim,keşke gerçekten evlenebilseydi:KK61:

çok hüzünlü hele annesinin ne hissettiğini tahmin edemiyorum:cry:

Keşke gerçekten bu mutluluğu yaşayabilseydi çok duygulandım her genç kızın hayalidir beyaz gelinlik giymek en azından bu hayalini gerçekleştirebilmesine vesile olmuşlar.

Ben hiç mantıklı bulmadım bunca yalan soylenmesini. Damadın askerde olduğunu soylemek falan sadece kandırmaca..
bence bu hayalini daha gerçekçi adımlarla gerçkleştirebilirlerdi.
ilerisi için daha buyuk hayal kırıklığı yaşamasından korkuyorrum..

...aklı yetmiyor diye böyle kandırmak...ne bilim...
fakat o çok sevinmiştir,eminim...

Organizede destegi olan herkesten Allah razi olsun.
Nsil guzel bisye vesile olmuslar.

hayallerinin gerçek olması çok güzel. ama ya sonra.. askerde olan (aslında olmayan) bir sevgiliyi beklemek. daha fazla kalbinin kırılmasına neden olmazmı. ileride daha mutsuz olmaz inşallah.

X