Down sendromu şüphesi

lunaaaaa

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2023
17
1
1
33
Hanımlar merhaba, ben yeni üye oldum, öncelikle herkese mutlu güzel seneler dilerim 💓 30 haftalık gebeyim, ilk olarak ikili tarama zamanı ense kalınlığımız biraz sınıra yakın çıktı 2.33 mm gibi buna rağmen ikili test sonucum düşük riskli geldi, 14. Haftadan sonrada perinatoloji takipli oldum, orda da ense kalınlığı yoktu ama bu seferde kalpte parlaklık göründü. 19. Haftada hem ense kalınlığı, parlaklık ve beyinde sıvı birikimi sınırda çıktı, ondan sonra da sürekli 2 haftada bir kontrole gittim, parlaklık geçti ense de bazen normal bazen sınırda çıkıyordu, en son 27. Haftada da sıvı birikiminde küçülme olmuştu. Sonra normal doktorumla devam etmeye karar verdim. Bebeğimin boyu kilosu haftasına göre ilerde görünüyor. Sorum şu; bu gibi durumları yaşayıp bebeğini sağlıcakla kucağına alan oldu mu ? Süreç nasıl ilerledi ? Cevaplarınıza çok ihtiyacım var

22 haftada parlaklık çıkmıştı. ikili tarama testim riskliydi. Bebeğim 4 aylık ellerinizden öper sorun yok dua ve sabır.

Ben malesef senin haftalarını göremedim 13. Haftamda gitti bebegim benden ikili tarama riskli cikinca fetal dna ve ayrintili ultrason yaptirdik ultrason senin aksine olabildigince iyiydi ama fetal dna sonucuna gore turner sendromu geldi %98 i kaubeldiliuor %2si yaşıyor dedi doktor esim ve ailem beni zehirmemesini goze alamadı malesef kendi ellerimizle melek yaptık yavrumu a cok buyuk bir ihtimalle anne karnında olecekti zaten ama kararı bizim vermemiz cok zoruma gidiyor

Ben malesef senin haftalarını göremedim 13. Haftamda gitti bebegim benden ikili tarama riskli cikinca fetal dna ve ayrintili ultrason yaptirdik ultrason senin aksine olabildigince iyiydi ama fetal dna sonucuna gore turner sendromu geldi %98 i kaubeldiliuor %2si yaşıyor dedi doktor esim ve ailem beni zehirmemesini goze alamadı malesef kendi ellerimizle melek yaptık yavrumu a cok buyuk bir ihtimalle anne karnında olecekti zaten ama kararı bizim vermemiz cok zoruma gidiyor
Lütfen üzmeyin kendinizi. Siz zorunda olduğunuz şeyi yapmışsınız. Bir sonraki gebelikleriniz için sağlıklı olmanız ona iyi bir vücut hazılamanız lazım öyle düşünün . Keyfi bir durumda değildiniz sakım suçlamayın kendinizi

Lütfen üzmeyin kendinizi. Siz zorunda olduğunuz şeyi yapmışsınız. Bir sonraki gebelikleriniz için sağlıklı olmanız ona iyi bir vücut hazılamanız lazım öyle düşünün . Keyfi bir durumda değildiniz sakım suçlamayın kendinizi
Kendime gelemiyorum ne buyük sınavmış ben rahatsız bebegime kıyamadım sağlıklö çocuklarını nasıl kıyıp aldırıyolar çöpe bırakıyolar aklım almıyor yeniden anne olmaktan çok korkuyorum tekrar bebegimde bir sorun cikarsa dayanamam artık

Kendime gelemiyorum ne buyük sınavmış ben rahatsız bebegime kıyamadım sağlıklö çocuklarını nasıl kıyıp aldırıyolar çöpe bırakıyolar aklım almıyor yeniden anne olmaktan çok korkuyorum tekrar bebegimde bir sorun cikarsa dayanamam artık
Zaten kendinizi hazır hissedene kadar yapmayın. Allah bir an önce içinizi ferahlatsın en hayırlı zamanda da bebeğinizi size versin onun sevgisi ile acınızı dindirsin

Kendinizi suçlamayın lütfen sizin yaşamınızı etkileyen bir durum sonuçta yoksa bi anne kıyar mı yavrusuna mecbur olmasa, Allah bi daha nasip etsin inşallah sağlıklı kusursuz bi melek 🤲

İnsallah sağlıklı sıhhatli olsun da gerisi önemli değil
Kendinizi suçlamayın lütfen sizin yaşamınızı etkileyen bir durum sonuçta yoksa bi anne kıyar mı yavrusuna mecbur olmasa, Allah bi daha nasip etsin inşallah sağlıklı kusursuz bi melek

Allah içinize ferahlık versin, umarım daha iyisinizdir....

Back
X