down sendromu

Ask hikayesi36

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
228
176
33
En yakın arkadasimin 1 yaşına yaklasan bebeği var. Down sendromundan supheleniyor sebebi ise gözleri çekik. Ailede kimseye benzemiyor. Sadece gözlere bakildiginda çok benziyor. Başka bir bulgu yok. Doktora gidip yüzleşme korkusu var. Henüz yürümeye de başlamadı. Poposunun üzerinde ziplayarak geziyor. Sizce down olsa şimdiye kadar başka sebeple gittiği doktorlar soylermiydi? Bu durumda hangi bölüme gidilmeli? Kendisi yorumları okuyacak. Tesekkurler

Sosyal becerileri nasıl? Bir iki kelime söyleyebiliyor mu? Cici-bababa-dedede gibi hece tekrarlaro var mı?

Down sendromu olan bebeklerin avuç içindeki çizgi farklı oluyormuş diye biliyorum. Doktora gitmeyince down sendromu olmuyor mu sanki varsa vardır yoksa yoktur zehir etmesin hayatı kendine soru işaretlerini cevaplandırsın...

öncelikle başkası adına konu açmak yasak, keşke arkadaşınız üye olup açsaydı konuyu
2. si doktorla yüzleşmekten korkuyor diye bebeği tehlikeye atıyor
mesela gerçekten down sendromu varsa bağışıklık sistemi düşük olabilir
veya birden bire kilo alabilir, özel beslenme programı verilir vs vs
yani bir tek çekik gözle down sendromu olmaz ama yine de gidip yüzleşsin hemen

Bu yaşa kadar her ay doktor kontrolüne gitmiştir muhtemelen arkadaşınız.
Doktor ayına göre gelişimini takip ediyordur,haliyle öyle bir problem olsa farkedilirdi diye düşünüyorum.
Yürumemesi normal benim kızım 15.5 aylık yürüdü hiç emeklemedi poposunun üstünde sürünerek gidiyordu gideceği yere hatta. Şu an 5.5 yaşında herhangi bir problem yok kızımda

her gozu cekik olan down sendorumu olacak diye bisey mi var.hem niye korkuyor ki eskiden olsa bende korkar uzulurdum ama sosyal medyads takip ettigim +1 kromozomlu bi melek var.onu gordukten sonra aslinda egitilerek yasitlariyla aralarindaki farkin azaldigi gordum.bence hemen doktora gitsin erken tedaviyle egitlip cok guzel sonuclar alabilir.bu korkulacak bisey degil

Bugüne kadar çocuk doktor yüzü görmedi mi? Aşı olmaya gitmiyor mu? Rutin kontrol? Çocuğu doğduğundan beri kim bilir kaç tane sağlık çalışanı görmüştür.. Eğer down sendromlu olsaydı doğumda, hastanede anlaşılırdı ya.. Sadece çekik göz bir şey ifade etmiyor ki.. Dünyanın 4/3’ü çekik gözlü! Hangi ilde nerede doğum yaptı bilmiyorum ama herhangi bir hastanede dünyaya gelen down sendromlu bir çocuğu tanır ve tanısını koyarlardı diye düşünüyorum.

Ayrıca böyle bir endişem olsa, evde kös kös oturmazdım. Bir an önce öyle mi değil mi öğrenip önüme bakardım. Evlat bu. Korkular sebebiyle ihmal edilemeyecek kadar kıymetli bir varlık..

1 yasindaki bir bebegin down olup.olmadigi ilk bakista bile anlasilir diye dusunuyorum.gozlerinin birbirine uzakligi falan bile daha farkli oluyor

Bende böyle düşünüyorum açıkçası. Bebek özel bir hastanede doğdu Dr gayet sağlıklı dedi. Şimdiye kadar 1-2 defa grip olup Dr gitti ve aşıları da düzenli yapıldı. Hiç kimseden öyle birşey duyulmadı ama bebegin yüzünü kapatıp sadece gözlere bakınca benziyor. Bu mesajlardan sonra Dr gidecektir, inşallah bişeyi yoktur

Her ay değil ama hastalandiginda özel hastaneye gitti ve aşıları yapıldı. Bende farkedilirdi diyorum. Belki kızınız gibi geç yuruyecektir. Her bebek bir olmuyor tabi. Anne tedirgin işte.

Yasak olduğunu bilmiyordum. Haklısınız Dr gitmekten başka yol yok

Down sendromu sadece gözden belli olmaz tabiki.
Parmak eklemleri eksikliğine, ense kalınlığına ve motor becerilerine vs bakılır.
Ben bu duyacakları yüzünden araştırmadan kaçan insanları anlamıyorum. Bu soru işareti ile yaşamak daha mı kolay..

Hiç ama hiç kolay değil inanin. Hergün bunu düşünmek gece uyumamak kolay değil. Hergün konumuz bu oluyor nerdeyse.

Annenin bebekten beklentileri biraz fazla olabilir mi acaba?
Daha 1 yasina bile gelmemis cocugun yurumesini bekliyorsunuz.

Benim 2 cocugum da 5 aylikken donmelere surunmelere baslayip.daha 8-9 aylikken titmanmalar kenarlardan tutup yurumeler yapan bebeklerdi.ikiside 15-16 aylikken tek basina yurumeye basladilar.oysa yuruyen bebeklerin yaptigi herseyi yaparlardi tek basina yurume haricinde.daha vakti var cocugun.acele etmeyin.cocuklarin hem fizyolojik hem psikolojik hazir olmasi lazim yurumeleri icin

Ayrica sadece goze bakarak boyle biseyden suphelenmesi de cok yanlis

Down sendromu daha anne karnında teşhis edilebilen bir anomali, gebelik esnasında hiç mi tarama testi yapılmadı, ense kalınlığı ölçümü yapılmadı, mutlaka yapılmıştır, gebelikte gözden kaçsa bebek 1 yaşına geliyor diyorsunuz, aşı ve hastalık dışında her ay kilo, boy gibi gelişimlerin takibi için bebekler aylık kontrole götürülür, bebeğin sürekli gittiği bir doktoru olması gerekir, doktor fark ederdi bence ve kesinlikle böyle bir şüphe duyulduğu anda hastaneye götürülmeliydi.

İyi de çocuk down sendromu olunca doğumda belli oluyor zaten. Burun yapısı ense kalınlığı vs vs.
Ayrıca hiç mi aşıya götürmüyor?

Hiç ama hiç kolay değil inanin. Hergün bunu düşünmek gece uyumamak kolay değil. Hergün konumuz bu oluyor nerdeyse.

Neyi bekliyor o halde bir an önce götürüp muayene ettirsin de içi rahatlasın..

Bebek doğduğu anda muayeneden geçiyor.
Ellerine ayaklarına, kalbine, ciğerlerine, ağzının içine varana kadar bakılıyor.
Her kontrolde kafa çapı ölçülüyor.
Bence olsa şimdiye kadar belli olurdu.
Sadece gözlerden değil ellerden, burnundan, kulaklarından, öğrenme hızından, öğrendiklerini unutmamasından vs. belli olan bir durum bu.

Kaldı ki bir de hamileliği var. Eğer arkadaşınız düzenli kontrole gittiyse doktoru anormal bir durumda söylerdi bence..

Çevre baskisida var, bu cocuk gecikti hiç yürümeye cabalamiyor deniyor. İlk bebek ve beklenti fazla olabilir. Benim çocuklarım dan birisi 15 aya yakın yürürken diğeri 9 ayda ayaklandı. Bebege şarkı söylüyoruz oynuyor, biz oynayınca alkış yapıyor gel yapıyor eliyle. Arkadaşım kimse farketmiyor gözlerini diyor. Takıntı oldu artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…