down sendromu

elifcinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
53
0
86
39
Ankara
arkadaşlar bebeğimin böbreklerinden birinde genişleme var dr down sendromunun bulgularından dedi fakat 2li 3lü testlerim normal çıkmıştı lütfen yardım edin sürekli onu düşünüyorum

canım kesinlikle başka bir doktora daha git..ben hiç böbrek genişlemesinin down sendromu bulgularından biri olduğunu duymamıştım..ama şunuda unutma ikili ve üçlü test bebeğin %100 sağlıklı olduğunu göstermez bunu anlamanın tek yolu amniyosentezdirr..geçmiş olsun canım benim kendini üzme bşka doktora mutlaka görün derimm.Şeniz
Doğum öncesi saptanan böbrek genişlemesi

Günümüzde doğuştan olan hastalıkların (doğumsal anomalilerin) birçoğunun daha gebelik esnasında tanısı mümkündür. Ultrason incelemesi ile gebeliğin erken döneminde yakalanabilen anomaliler içinde ilk sırada boşaltım sistemine (böbrekler, mesane ve idrar yolları) ait hastalıklar gelmektedir. İstatistikler, gelişmiş bir ultrason cihazı ile ve eğitimli bir ultrasoncu (tercihen radyoloji uzmanı) tarafından gebelere yapılan incelemelerde her 100 gebeden birinin karnındaki bebeğin böbreklerinde genişleme (hidronefroz) saptandığını belirtmektedir. Bu konu son derece önemlidir. Çünkü bu annelerin büyük çoğunluğunda gebelik sırasında bir sorun olmamakta, bebek normal doğmakta ve doğum sonrası tamamen sağlıklı görünmektedirler. Çoğunluğu belirti vermediği için hiçbir inceleme yapılmadan eve gönderilmektedir. Rahatsızlık belirti verdiğinde ise (yan ağrısı, karında kitle, ateş, işeme esnasında yanma sızlama, idrarda bulanıklık gibi) çoğu zaman böbreklerde ciddi hasarlar oluşmuş halde hekime başvurmaktadırlar. Oysa hidronefrozun en sık gördüğümüz nedeni (%50) böbreğin önündeki idrar kanalında embriyo döneminde oluşan bir darlıktır ve cerrahi tedavisi mümkündür. Birçoğu kendiliğinden geçebilirse de, gebelik döneminde ve doğum sonrasında yakından izlenmesi gerekir. Eğer böbrek fonksiyonlarında kötüye gidiş saptanırsa doğum sonrası ilk ay içinde darlık hemen ameliyatla düzeltilir.(ALINTIDIR)

canım gördüğün üzre bu durum belki cerrahi bi müdahale gerektirebilir ilerde ama down sendromludur demek yanlış olur..

Son düzenleme:
cnm teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı amniyosentez yaptıracaktım ama onunda zamanı geçmiş 26 haftalık bebeğim

Elifciğim hangi doktora gittin canım?Bir de kaçıncı haftada yaptırdın ayrıntılı ultrasonu? Amniyosentez istenmedi mi?

Benimde 2li testim risk sınırında çıktı.Doktorum beni Ankarada prof.M.Zeki Taner e yönlendirdi.Henüz ne yapacağıma karar verme aşamasındayım.

Canım içinde bulunduğun psikolojiyi anlıyorum.İnşallah bebeğinin birşeyi çıkmaz ve sağlıkllıdır canım.Dualarım seninle ve bebeğinle.

cnm teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı amniyosentez yaptıracaktım ama onunda zamanı geçmiş 26 haftalık bebeğim

Canım bebeğin kordonundan sıvı alınarak yapılan bir işlem varmış.İsmi CVS miydi acaba? o her hafta uygulanabilen bir işlem diye duymuştum.Bir de onu araştır istersen.

canım benim bencede böbrek genişlemesinin down sendromuyla bir alakası yok.sadece tek doktorla sınırlı kalma.inşallah bir sorun yoktur.sağlıklı bir şekilde dünyaya getirirsin......

cvs erken evrelerde yapılıyormuş canım.
Sanırım benim duyduğum şu olsa gerek:
[KORDOSENTEZ
Anne karnından ultrason eşliğinde bir iğne aracılığı ile girilerek bebek kordonundan kan alınması işlemidir. İşlem steril şartlarda uygulanır. Genellikle 20. gebelik haftasından önce yapılamaz. Genetik araştırma amacı ile olduğu gibi, bebeğe ait enfeksiyon hastalıklarını araştırmak, kan uyuşmazlığı (20)nın şiddetini saptamak için de yapılır. Yine bu işlem, tedavi amaçlı da kullanılabilir. Örneğin; kan uyuşmazlığı bebekte anemiye yol açmışsa, anne karnındaki bebeğe kordosentez yöntemi ile kan nakli yapılabilmektedir.
/B]

Tek Dr La Kalmamani öneririm.. Ense Kalinliğini Da ölçtür.. Buda önemli Bi Bulgu Dawn Sendromunda .. Ve Senin Evrende Sanirim Yapiliyor.. Eğer Ense Kalinlşiği Normalin Dişinda Görünürse Seni Diğer Testlere Yönlendirecekler....
Mutlaka Araştirma Hastaneleri Ile Görüş...
Dualarim Sennile Ve Beğinle.canim Allaha Emanet Olun....

canım bende arkadaşlara katılıyorum.başka doktorada git.umarım bişey çıkmaz.sağlıklı bi bebişin olur.dualarım seninle .öpüyorum

Abimin oğluna da aynını söylemişti dr.20.haftada böbrekte genişleme olabilir doğduktan sonra mutlaka dra götürün dedi.götürdüler hem de epey dolaştırdılar yavruyu ama çok şükür hiç bişey çıkmadı nurtopu gibi 1 yaşı bitti bile:nazar:

bende 23 haftalık hamıleyım,benım bebeğimdede böle bı sorun var dedı dr normal bışey kontrol altında .kendı cocuğundada böle bişey varmış dıkkatlı olucaz ,ayda bı ultrasona gırıcez.önemlı değil derken kesınlıkle ıhmal etme

banada 2 gün önce ultrasonla bakıldığında bebeğimin böbreğinde genişleme olduğu görüldü şu an 24 haftalığım eğer böbrek genişleme sınırını aşarsa sanırım 15mm 27 haftada erken doğum yapılacak ve bebeğime dışardan müdahale edilecek...
genellikle erkek çocuklarda görülüyormuş..
şuanda 8 mm de..sizinkiler kaçtaydı???

arkadaşlar bebeğimin böbreklerinden birinde genişleme var dr down sendromunun bulgularından dedi fakat 2li 3lü testlerim normal çıkmıştı lütfen yardım edin sürekli onu düşünüyorum

Canım bence iyi bir prenetal tanı uzmanına git amniosentez yaptırmadan down sendromu bir çok veri den anlaşılabiliyor.Örneğin ayak tabanları, yan profilden bebeğin burnu ve çenesi gibi...Doktor benim bebeğiminde kalbinde beyaz odacık buldu, buda down sendromu belirtisiymiş ama başka veri bulamadım, yaşın ve ikili testinde gayet iyi dedi.Diğer herşeyin normal o yüzden amniosentez önermiyorum dedi.Doktoru tavsiye edebilirim çok iyi ince eleyip sık dokuyan bir adamdı, doçentti, ismi zeki şahinoğlu, selamiçeşmede ofisi var orada bakıyor aslında zeynep kamilin riskli gebelik bölüm başkanı...

canıım bencede sen iyice araştır bulunduun şehirde alanında en iisini bulmaya çalış ve sakın moralini bozma burda kesin down sendromu denilipte sapasağlam bebişler gördük merak etme

Benim bebeğiminde sol böbreğinde hafif bir genişleme var.Ama benim doktorum böyle birşey söylememişti ayrıca oğlum doğdu araştırıldı evet sol böbreğinde genişleme var bunun için konturolleri yapılıyor ve o kadar çok varki en çok görülen anomilerden.down sendromu falan değil bence mutlaka doktorunu değiştir doktorumun adını yazmıcam ama Türkiyede çalışa bileceği en iyi yerde çalışan ve bulunduğu konumda yöteci olan birisiydi o böyle bir şey söylemediyse sanmıyorum

Back
X