Doymuyorum

şifa olsun :kk77: hastanede çalışıyorum. bugün bir arkadaşın yerine nöbetçiyim. bir hasta geldi birkaç saat evvel. erkek, 30 lu yaşlarındaydı sanırım. surat kıpkırmızı En Büyük TÜRKİYE bu kırmızıdan :KK48: türkçe de bilmiyor. rusçaya benzer bir dili vardı. ingilizce biliyor musunuz diye soruyor bir de terbiyesiz :sinirli: neyse sen misin dilim olmadığı için müstehzi gülen. çat pat türkçesi var. dedim hayırdır pancar gibi olmuşsun. çikolata yedim dedi kıyamam. aa çikolataya alerjin mi var dedim. evet ama dayanamayıp böyle olacağımı bildiğim halde birkaç ayda bir yiyorum dedi. millet nelere katlanıyor bir kare çikolata için.
Hasılı, şifa olsun bacım, ye :super:

Hanımlar merhaba,
Dert değil belki diyeceksiniz ama işin ucu çok sağlıksız. 7 aylık bebeğim var. Emziriyorum. Kilolu değilim. Lakin ben doymak nedir bilmiyorum. Sağlıklı şeylere de değil bu açlık. Nerede saçma sapan şeyler var onlara saldırıyorum. Bugün kaç tane kola cips çikolata yedim bilmiyorum. Emzirme döneminde olmasam ağır yaşamlara konu olurdum herhalde. Üstelik son kontrolümde kolesterolüm ilaç sınırında çıktı. Aç gözlülük den, dirayetsizlik, pis nefis deyin ne derseniz hepsine kabulüm. Ama öyle birşey deyin ki kurtulayım bu illetten.
Ben de emziriyorum
Açlık bende de var ve sadece çikolata cips tatlı istiyorum.
Acıkmak çok normal aslında amaa saldırmadan yemek lazım.
Size önerim eve almayın. Bir de kola çikolata bebeklerde huysuzluk yapıyor. Hele ki kola. Kafein var ve bebeğe geçiyor. Ayrıca sütü de azaltır.
Çikolata alerjen. Bir süre sonra bebekte alerji yapabiliyor. Misal benim oğlum egzema oldu.
Kimisi kanlı kaka yapıyor vs.
Maalesef emzirirken hamilelikten daha dikkatli beslenmek Lazım

Kendini aç bırakma makarna yap bir sürü ye ama aç bırakma kendini o zaman saldirmazsin belki cipse vs

85 kg ile doğum yaptım. Boyum 160. Bebeğim 7 aylık ve ben 54 kiloyum şu anda. Benim de hamilelikte iştahım kontrolden çıkmıştı.
Doğum yaptıktan sonra ıvırzıvır yemek aklıma bile gelmedi. bol bol su içtim. Hiçaburcubur yemedim. Normal ev yemeğimi yedim. Ve çok su içtim emzirdim. 30 kilo verdim. Herkes şaşkın etrafımda ne çabuk toparladın kendini diye. Çatlaklarım bile kayboldu gitti. Beslenme o kadar önemli ki.

Eve abur cubur sokmazsanız, isteseniz de yiyemezsiniz. Niye cips alıyorsunuz ki? Milyon tane kanserojen madde var içinde. Kola deseniz öyle. Kuru yemiş alın, evde sağlıklı kurabiyeler, kekler yapın. Bu kadar abur cubur hem size hem bebeğinize zararlı. Hiç birimiz sonsuza kadar yaşamayacağız ama imkanımız el verdikçe sağlıklı bir şekilde dünyada kalmaya çalışalım ki, sevdiklerimizle daha çok zamanımız olsun.

Hanımlar merhaba,
Dert değil belki diyeceksiniz ama işin ucu çok sağlıksız. 7 aylık bebeğim var. Emziriyorum. Kilolu değilim. Lakin ben doymak nedir bilmiyorum. Sağlıklı şeylere de değil bu açlık. Nerede saçma sapan şeyler var onlara saldırıyorum. Bugün kaç tane kola cips çikolata yedim bilmiyorum. Emzirme döneminde olmasam ağır yaşamlara konu olurdum herhalde. Üstelik son kontrolümde kolesterolüm ilaç sınırında çıktı. Aç gözlülük den, dirayetsizlik, pis nefis deyin ne derseniz hepsine kabulüm. Ama öyle birşey deyin ki kurtulayım bu illetten.
Doyurucu, saglıklı şeyler yediğiniz zaman bunları daha az arıyorsunuz. Öğünlerde de öyle. Zamanında ve saglıklı yerseniz bunlar tamamen hayatınızdan cıkmasa da azalır.

Glisemik indeksi yüksek seyler yerseniz cabuk acikirsiniz.
Kendinizi birakmişiniz birazda emzirmeden dolayi acliklariniz olabilir ama her aciktiğinizda yediginiz halde aciktiginzda yani ayran icin su icin çorba icin.
Her ogün ev yemeģi yiyin gerekirse ama abur cubur yemeyin. Ceviz badem yogurt süt muz
Gibi tok tutucu seyler koyun ilkinde sonra azaltirsinz yavas yavas.

Valla kimse kimsenin anneligini eleştirmemeli derdim ama o çocuğa yazık diye düşünüyorum ve sizi eleştiriyorum:d
Hem obez olur bu gidişle, yazik değil mi. O kolanın bir bardağında kaç küp şekerle eşdeğer şeker var biliyor musunuz? Ve o şeker şu an bebecigin kanında geziniyor, yazıktır. Ağla yırtın ama yine de yeme.

Oğlum çok emen bir bebek. 7/24 emişiyoruz yani. 7 aylık yavru 12 kg 🤦🏻‍♀️ Kızımda da emzirme dönemim bitince iştahım kesilmişti ama o dönem çalışıyordum ve erken sütüm bitmişti. Haklısın çok haklısın bu şekilde düşünmem lazım ama pis boğazım galiba ben
Maşallah bebeğinize, siz yemeyeceksiniz de kim yiyecek valla o kadar süt yapmak için yemek lazım da sağlıklı altermatiflere yönelin lütfen.
Benim bebek 12 aylık ve 7 kilo :D ben de cips kola mı denesem

Oğlum çok emen bir bebek. 7/24 emişiyoruz yani. 7 aylık yavru 12 kg 🤦🏻‍♀️ Kızımda da emzirme dönemim bitince iştahım kesilmişti ama o dönem çalışıyordum ve erken sütüm bitmişti. Haklısın çok haklısın bu şekilde düşünmem lazım ama pis boğazım galiba ben
Maşallah bebeğinize, siz yemeyeceksiniz de kim yiyecek valla o kadar süt yapmak için yemek lazım da sağlıklı altermatiflere yönelin lütfen.
Benim bebek 12 aylık ve 7 kilo :D ben de cips kola mı denesem

Kızlar cipse fazla yüklenmişsiniz dün yedim diye örnek verdim cips kola çok yok hayatımda. Esas zaafım tatlılar. Çikolata ve evet o da çok zararlı.
Bebeğimin kilosuna gelince. 4 kg doğdu boyuda 73 cm. Düzenli Dr kontrolüne gidiyorum zaten anne sütü aldığı için problem görmüyor doktorlar. İlk 2 ayında diyetim vardı zaten dondurma dahi yasaktı ve gelişimini duraklatmadı bu diyet.
Kilomu soranlar olmuş. Kilolu değilim demiştim. 168 boy 61 kg. Normal de 55-58 aralığında olurdum hep. Zaten konu benim zaafiyetim. Hepinize de hak veriyorum. Çok güzel örnekler vermişsiniz bugün başlıyorum

Kızlar cipse fazla yüklenmişsiniz dün yedim diye örnek verdim cips kola çok yok hayatımda. Esas zaafım tatlılar. Çikolata ve evet o da çok zararlı.
Bebeğimin kilosuna gelince. 4 kg doğdu boyuda 73 cm. Düzenli Dr kontrolüne gidiyorum zaten anne sütü aldığı için problem görmüyor doktorlar. İlk 2 ayında diyetim vardı zaten dondurma dahi yasaktı ve gelişimini duraklatmadı bu diyet.
Kilomu soranlar olmuş. Kilolu değilim demiştim. 168 boy 61 kg. Normal de 55-58 aralığında olurdum hep. Zaten konu benim zaafiyetim. Hepinize de hak veriyorum. Çok güzel örnekler vermişsiniz bugün başlıyorum
Tatlıya ben de feci düşkünüm. Yani salsam kahvaltıyı çikolatalı kekle, öğle yemeğini supangleyle, akşamı da baklavayla yaparım. =)) Bu tarz tatlılar yerine, kuru meyveyle, tahin helvasıyla, hurmayla yatıştırıyorum kendimi. Arada çikolata da yiyorum tabi, nefsimizin de azıcık şımartılmaya ihtiyacı var. Yerinizde olsam spora da başlarım. Ben sürekli yapıyorum. O kadar emekle oluşan çok sağlıklıyım hissini, kendinizi abur cubura gömüp bozmak istemiyorsunuz. Ya da otomatikman daha sağlıklı yiyeceklere yöneliyorsunuz. Deneyin bence.

Tatlıya ben de feci düşkünüm. Yani salsam kahvaltıyı çikolatalı kekle, öğle yemeğini supangleyle, akşamı da baklavayla yaparım. =)) Bu tarz tatlılar yerine, kuru meyveyle, tahin helvasıyla, hurmayla yatıştırıyorum kendimi. Arada çikolata da yiyorum tabi, nefsimizin de azıcık şımartılmaya ihtiyacı var. Yerinizde olsam spora da başlarım. Ben sürekli yapıyorum. O kadar emekle oluşan çok sağlıklıyım hissini, kendinizi abur cubura gömüp bozmak istemiyorsunuz. Ya da otomatikman daha sağlıklı yiyeceklere yöneliyorsunuz. Deneyin bence.
Çok ama çok istiyorum spora başlamayı ama bebeği kime bırakıcam sorusu var ne yazık ki

Çok ama çok istiyorum spora başlamayı ama bebeği kime bırakıcam sorusu var ne yazık ki
Kimseye bırakmanıza gerek yok ki. Evde spor yapın. 4 yaşında ve 11 aylık iki kızım var ve çevremde 5 dakika bırakabileceğim kimse yok. Büyük kreşe gidiyor ama haftada 3 gün evde. İkisi aynı anda yanımdayken de spor yapabiliyorum. Halının üstünde yuvarlanıyorlar, bazen küçüğü mama sandalyesine koyuyorum, bir şeyler kemiriyor filan. O sırada 30-45 dk spor yapıyorum. Gayet de yeterli geliyor. Öyle koşu bandım, pilates bilmem neyim filan da yok. Aletsiz yapabileceğiniz şeyler de var. Google'da "no equipment workout" tazrında şeyler aratın, ilacınız orada. =))

şifa olsun :kk77: hastanede çalışıyorum. bugün bir arkadaşın yerine nöbetçiyim. bir hasta geldi birkaç saat evvel. erkek, 30 lu yaşlarındaydı sanırım. surat kıpkırmızı En Büyük TÜRKİYE bu kırmızıdan :KK48: türkçe de bilmiyor. rusçaya benzer bir dili vardı. ingilizce biliyor musunuz diye soruyor bir de terbiyesiz :sinirli: neyse sen misin dilim olmadığı için müstehzi gülen. çat pat türkçesi var. dedim hayırdır pancar gibi olmuşsun. çikolata yedim dedi kıyamam. aa çikolataya alerjin mi var dedim. evet ama dayanamayıp böyle olacağımı bildiğim halde birkaç ayda bir yiyorum dedi. millet nelere katlanıyor bir kare çikolata için.
Hasılı, şifa olsun bacım, ye :super:

O ne oyle ya, cikolata icin yaptigina bak. Şu kadar pis bogazli insanlar bana asiri itici geliyor, halbuki zarari kendine banane ama insan olarak saygi duymuyorum resmen boyle yemek konusunda gözü dönen insan gorunce.

Konu sahibi kendini dusunmuyorsan cocugunu dusun bari. O kadar kiloyla kendini tasimasi bile zor olur yurumesi gecikir muhtemelen.

Kimseye bırakmanıza gerek yok ki. Evde spor yapın. 4 yaşında ve 11 aylık iki kızım var ve çevremde 5 dakika bırakabileceğim kimse yok. Büyük kreşe gidiyor ama haftada 3 gün evde. İkisi aynı anda yanımdayken de spor yapabiliyorum. Halının üstünde yuvarlanıyorlar, bazen küçüğü mama sandalyesine koyuyorum, bir şeyler kemiriyor filan. O sırada 30-45 dk spor yapıyorum. Gayet de yeterli geliyor. Öyle koşu bandım, pilates bilmem neyim filan da yok. Aletsiz yapabileceğiniz şeyler de var. Google'da "no equipment workout" tazrında şeyler aratın, ilacınız orada. =))
Hay aklınla bin yaşa. Bakma böyle yazdığıma eskiden böyle değildim ben. Her sabah sağlıklı kahvaltı öğlen yemeğim akşam yemeğim. Sporum.. Sorun ayak uydurmaya çalıştığım ev hayatında galiba. Evde spora başlayayım bir an önce

ben böyle emzirme döneminde saçmalamaya basladim emzirme bitti halaa sacmaliyorum en son sütlac cerez ve meyveyi ayni anda yiyince esim ertesi gün randevu almis diyetisyene gittik ve psikologla birlikte zayifalamliymisim 🙄
senin de alt yapida psikolojiyle alakali olabilir mi
Psikoloji gerçekten önemli bana da burdan bid arkadas duygusal açlık dedi bilmiyorim boylemiyim

Tok olsam bile yiyorum benim yediklerimin en kötüsü haftada yada iki haftada bir gofret

En çok ekmekle biseyler yemeyi seviyorum sırf canım biseyler banmak istiyor diye zeytinyağ reçel batiriyorim ekmeği

Tok olsam bile 🙄

Sorun şu ki emzirmiyorum bile ben 😑

Back
X