Doyumsuz Çocuklar Nasıl Yetişiyor?

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.115
31.086
1.123
61
Konya
Dün bir kitapçıda kasada sıradayken, önümde 2 yaşlarında bir çocuk elinde bir dinozor bir de arabayla bekliyordu.

Anne bu iki oyuncağı kasiyere uzatırken, bir taraftan da “evde bir sürü dinozor var zaten” diye söyleniyordu. Kasiyer ürünleri okutup “bu dinozor 90 lira alacak mısınız?” diye sorunca “siz sadece arabayı koyun torbaya, aldık deriz!” dedi.

Bilirsiniz bu durumlarda olaylara pek müdahale etmem. Ama bu sefer duramadım ve dedim ki “bence almayacağınızı söyleyin. Sonra çok hayal kırıklığı yaşar, kendisini kandırılmış hisseder.” Kadının çocuğuna dönüp, dinozoru alamıyoruz demesiyle çocuğun elindeki dondurmayı yere fırlatıp, ağlamaya başlaması bir oldu!

İçimden “Hıh dedim bu kadın seni paralayacak, yaşlı teyzeler gibi oldun niye burnunu sokuyorsun” diye kendi kendime kızarken bir taraftan da “şu saatten sonra sakın o dinozoru alma” diye sesiz çığlıklar attım ama beni duyan olmadı. “Kıyamam ben senin gözyaşlarına tamam tamam alıyoruz” deyip, dinozoru da alıp hızla uzaklaştılar.
Bu olayı düşüne düşüne eşimin yanına giderken çocuk dondurmacının önünde yeni dondurmasını alıyordu… Peki ne mi yapsaydı o anne? Madem o dinozoru almak istemiyor, çocuk yere yatıp tepinse de almayacaktı! Geçmiş olsun artık nur topu gibi bir davranış problemi oldu. Çocuk herhangi bir şey istediğinde ve olmadığında elindekini fırlatıp, ağlamaya başlayacak. Şimdi ben “çok sıcak klima istiyorum” diye gidip dekana ağlasam o da “kıyamam senin göz yaşlarına” diyerek anında odama klima taktırsa, yarın da gider bu odaya sığamıyorum diye ağlarım mesela.
Hayır bir de gidip fırlattığı dondurmayı tekrar alıyorsun! İşte doyumsuz çocuklar nasıl yetişiyor? Böyle böyle…

Şimdi bir dinozor alıyor olabilirsin
peki ilerde Ferrari isteyince ne olacak? Ya da hoşlandığı kız başkasına aşık olunca? İstediği üniversiteyi kazanamayınca…

Düşüp bacağı kanasa evet göz yaşlarına kıyamayız ama doyumsuzluktan ağlıyorsa kıyılmayacak bir durum yok! Tam tersi ağlıyor diye her istediğini yaparak kıymayın yavrunuza…

ailevecocuk.net

Bu yazıyı daha öncede görmüştüm benim daha çocuğum yok ama etrafımda böyle olan bir sürü çocuk ,bilinçsiz anne ve baba var.soyluyorum mesela böyle davranmayin yanlış diyorum e çocuktur falan deyip geçiştiriyorlar ne olacak böyle bilmiyorum ama bence çok yanlış ...

Çocuklar ağlayarak herşeyi elde edebileceğini bildigi için her türlü şeye ağlayıp duruyorlar. Eltimin oğlu da öyle herşeye ağlıyor en ufak şeye bazen boşu boşuna aglıyo neden ağladığını anlamıyoruz. kadın çocuk mizmizlanıyor diye gel sana telefonumu verim diyo aglasa bile verilmemeli çocukları telefon bagımlısı olmuşlar zaten. Birde ablamın çocuklarına bakıyorum, kendi yigenlerim diye demiyorum örnek olarak diye söylüyorum. Başkasının çocuğu olsa Onuda söylerdim.Ablam birşey için çocukları ağladığında susmasını bekleyip sonrada konuşuyor onlarla. E şimdi çocuklara bakıyorum herşeyi annecim böyle yapabilirmiyim? Şunu alabilirmiyim? Annesi kızınca haklısın annecim özür diledim diyolar ki bu çocuk 4 yaşinda. Konuşmasını görseniz bu çocuk mu dersiniz herşeyi yaparken izin ister annesi hayır derse tamam annecim der ben bakakalıyorum gerçekten. Arada ki farka bakın!ve kız kardeşi de 2 yaşinda herşeyi abisinden görüyo aynı şeyleri yapıyo resmen abisinden öğreniyor. Benimde bi kızım var inşanlah yigenim gibi olur. Yani demem o ki çocuklarınız sizi degil siz onları yönetin.

Dün bir kitapçıda kasada sıradayken, önümde 2 yaşlarında bir çocuk elinde bir dinozor bir de arabayla bekliyordu.

Anne bu iki oyuncağı kasiyere uzatırken, bir taraftan da “evde bir sürü dinozor var zaten” diye söyleniyordu. Kasiyer ürünleri okutup “bu dinozor 90 lira alacak mısınız?” diye sorunca “siz sadece arabayı koyun torbaya, aldık deriz!” dedi.

Bilirsiniz bu durumlarda olaylara pek müdahale etmem. Ama bu sefer duramadım ve dedim ki “bence almayacağınızı söyleyin. Sonra çok hayal kırıklığı yaşar, kendisini kandırılmış hisseder.” Kadının çocuğuna dönüp, dinozoru alamıyoruz demesiyle çocuğun elindeki dondurmayı yere fırlatıp, ağlamaya başlaması bir oldu!

İçimden “Hıh dedim bu kadın seni paralayacak, yaşlı teyzeler gibi oldun niye burnunu sokuyorsun” diye kendi kendime kızarken bir taraftan da “şu saatten sonra sakın o dinozoru alma” diye sesiz çığlıklar attım ama beni duyan olmadı. “Kıyamam ben senin gözyaşlarına tamam tamam alıyoruz” deyip, dinozoru da alıp hızla uzaklaştılar.
Bu olayı düşüne düşüne eşimin yanına giderken çocuk dondurmacının önünde yeni dondurmasını alıyordu… Peki ne mi yapsaydı o anne? Madem o dinozoru almak istemiyor, çocuk yere yatıp tepinse de almayacaktı! Geçmiş olsun artık nur topu gibi bir davranış problemi oldu. Çocuk herhangi bir şey istediğinde ve olmadığında elindekini fırlatıp, ağlamaya başlayacak. Şimdi ben “çok sıcak klima istiyorum” diye gidip dekana ağlasam o da “kıyamam senin göz yaşlarına” diyerek anında odama klima taktırsa, yarın da gider bu odaya sığamıyorum diye ağlarım mesela.
Hayır bir de gidip fırlattığı dondurmayı tekrar alıyorsun! İşte doyumsuz çocuklar nasıl yetişiyor? Böyle böyle…

Şimdi bir dinozor alıyor olabilirsin
peki ilerde Ferrari isteyince ne olacak? Ya da hoşlandığı kız başkasına aşık olunca? İstediği üniversiteyi kazanamayınca…

Düşüp bacağı kanasa evet göz yaşlarına kıyamayız ama doyumsuzluktan ağlıyorsa kıyılmayacak bir durum yok! Tam tersi ağlıyor diye her istediğini yaparak kıymayın yavrunuza…

ailevecocuk.net
o kadar haklısınız ki yazdıklarınızda. bende bir anneyim 21 aylık bir oğlum var. yazdıklarınızı okurken kendimle empati yaptım. sanırım bende o dinazoru alırdım. Annelik zaafı mı bilemiyorum ama dediğini yapmayınca kendimi kötü anne gibi hissediyorum. Nasıl düzelteceğim bu durumu bilemiyorum :(

Çok güzel bir yazı olmuş benim uç tane çocuğum var bir yere birşey almaya gidiyorum mesela hoşlarına birşey gidiyor o anda param sadece alaca gi m şeye yetiyor ve gözlerine almak istedikleri birsey takılıyor özellikle kızım çok yapıyor bu davranışı ona guzelce paramin olmadı gi ni ama param olduğunda ona alacagimi söylüyorum çok ağlıyor hatta eve gidene kadar ve evdede devam ediyor ağlasın ilerde yokluğunda varlığında ne demek olduğunu ogrensinki daha çok bilincli olsun diye param olduğunda istediği şeyi alıyorum ve ona diyorumki her zaman istediğimiz şeylere sahip olamıyoruz hemen ama zamanla olabildi gi ni anlatıyorum her seferinde aynı şeyi yapıyor ama yazidada yazdığı gibi ağlıyor diye cocuguklarima kiymayacagim

ben de biyerde okumuştum

çocuklarınızı yalnızca sizin çocuklarınız zannediyosunuz ama o çocuk toplumunda çocuğu

şimdi her istediğinizi yaparsanız ileride istediğine sahip olmak için toplumun huzurunu kaçırır

çocuğa her istediğine sahip olamayacağını anlatmalısınız gibilerinden bişeydi çok hoşuma gitmişti

Back
X