• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dr dogum kontrol hapi verdi..........

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
Kizlar bugun kontrolumuz vardi kizimla ikimizin asisi var saniyordum 8. haftaymis kizim daha 48 gunluk.dr bana korunmam icin hap verdi emzirenler icin en uygunu adetlerini rahat gecirmeni sagliyacak hemde hormon yok dedi kilo kil vs asla yapmaz sadece zamaninda ic dedi bugun basliycakmisim umarim dr soyledigi gibidir bebegime sorun yapmasin da sizler nasil korunuyorsunuz hap kullanan var mi aranizda?

Canim banada verdi doktor ama icmedim cunku adet gormuyorsun onu icince o yuzden hic baslamadim ilaca.

bu arada canim profiline yazi yazdim ama cevap vermedin.Farkinda olmadan kidimmi seni :((

yok be canim gormedim nereye yazdin senin gibi tatli kadin birini kirar mi simdi o hap adetimi dahada mi geciktirecek daha olmadim adet 48.gun

simdi okudum iyi teyzesi korkuttu beni dun,sizin asiniz nasil gecti cocuk insallah sarsilmamistir ilk asisi degil mi?

Canim doktorun bana verdigi ilac suresiz iciyorsun yani oteki ilaclarda hani birakiyorduk sonra adet ol son gun bir daha basliyorduk ya iste bu ilac ondan degil canim.Bunu icince hic adet gormuyorsun ictigin surece yani aylarca diyeyim.Emzirdigin surece o ilaci kullanicaksin ama adet gormuyorsun iste.Ama ayni ilactanmi bahsediyoruz canim bilemiyorum.Ben icmedim adet olmicam diye sen ne yapicaksin icicekmisin.Kullanim sekli yaziyormu oda araliksiz icilenlerdense sende adet olmazsin o zaman.

yazimida senin profilinin oraya yazdim gecenlerdede rep vermistim yazimi okuyabilmek icin yukarda sda adin yaziyo ya hosgeldin nuray diye ordaki adinin ustune tikla acilan sayfada yazimi gorursun.

repimide gorebilmek icin yukardaki kontrol paneliniz yerine girebilirsin kimler rep vermis gorebilirsin canim.

canim sagol sende cok tatli ve iyisin sanki yillardir taniyorum seni bu kadar olur valla :))

ha bide benim kizim bugun asi oldu fazla aglamadi ama canim yandi yavrucaga.simdide uyumaya calisiyo fitil attim rahatlar insallah.atesi cikmadi ama huzursuz kuzum.

canim bu arada kizim kucaktan bayagi vazgecti.artik nasil egleniyo kendi kendine milletle oynasiyo benle artik agular bile yapiyo ses cikariyo ben konusunca.artik devamli goz gezdiriyo etrafa ve 1 saatten fazla kendini oyalayabiliyo.hatta tv izlemeye basladi kizim.artik hoppalasina koyuyorum onu ben nereye oda oraya.ondan indirmiyorum ama devamli konusma halindeyim bana bakiyo beni dinliyo etrafa bakiyo.sukurler olsun normale donuyo kuzum.birkac gun zorlandik ama simdi ikimizde cok mutluyuz.darisi basina arkadasim.

canim sanirim benimki hani o ara verdiklerinden esim gelirken getirecek almis okuyunca icini soylerim nasil birsey adet olmayinca insan kendini kirli kanla dolu hissediyor da ama kadin d.kontrolilaci dedi sanirim seninki farkli ben kontrol panellerini kullanmayi pek bilmedigimden okuyamamisim mesajini az once gordum canim bende seni tanimasamda yazilarindan takip ettigim kadariyla taniyorum ama uzun yillardir arkadasmisiz gibi hissediyorum gerci nedense tum nisan anneleri baska geliyor bana daha bagliyiz sanki oyle degil mi? kizini op benim icin canim benim ilk asisi bu geceyi atlattimi rahat ateslenmez sanirim bakalim bizimki neler yapicak bugun 48gunluk asi 8.haftada dedi kadin daha 13gun var su kucak olayinda sana tamamen katiliyorum en akillimiz sensin vallahi bak bugun denedim kendini yirtti senin yontemi uyguluyorum varya bezdim kucak kucak bir kasik corba yapamaz oldum saat oglen 3te anca iki lokma yiyorum senin kiz masallah bak nasil alisti vallahi darisi basima ne iyi olur

canim sanirim benimki hani o ara verdiklerinden esim gelirken getirecek almis okuyunca icini soylerim nasil birsey adet olmayinca insan kendini kirli kanla dolu hissediyor da ama kadin d.kontrolilaci dedi sanirim seninki farkli ben kontrol panellerini kullanmayi pek bilmedigimden okuyamamisim mesajini az once gordum canim bende seni tanimasamda yazilarindan takip ettigim kadariyla taniyorum ama uzun yillardir arkadasmisiz gibi hissediyorum gerci nedense tum nisan anneleri baska geliyor bana daha bagliyiz sanki oyle degil mi? kizini op benim icin canim benim ilk asisi bu geceyi atlattimi rahat ateslenmez sanirim bakalim bizimki neler yapicak bugun 48gunluk asi 8.haftada dedi kadin daha 13gun var su kucak olayinda sana tamamen katiliyorum en akillimiz sensin vallahi bak bugun denedim kendini yirtti senin yontemi uyguluyorum varya bezdim kucak kucak bir kasik corba yapamaz oldum saat oglen 3te anca iki lokma yiyorum senin kiz masallah bak nasil alisti vallahi darisi basima ne iyi olur

Evet canim benim hap baska galiba aslinda benimkide dogum kontrol hapi ama degisik demekki.Valla bende sirf o yuzden icmiyorum zaten 9 adet olmadik birde simdi boyle olursa olmaz insan icini kirli hissediyo.

Kizimda gec yatti bugun huzursuzdu ya ondan allahtan atesi olmadi.Ama genede fitil verdim rahat uyusun diye.

Kim ne derse desin canim ben bu sekilde davranmaktan hic gocunmuyorum.Inan eltimin oglunu gorsen hasta olursun cocuk 24 saat guluyo hayattan uykudan aglayarak kalkmaz cok pozitif bir cocuk.Anneside ayni benim gibi yetistirdi ama cocuk masallah sevgi yumagi.Ama arkadasin biri cok fazla kucaga alistirmisti kizini ve anne kokusuna cok dusmutu cocuk inan 1 yasina kadar milletten kacardi cocuk iki kelime edemezdi ve asosyaldi.Cunku hic tek basina kalmamiski yani kendini kurtaracak koruyacak durum olmamis devamli annesinin kucaginda.Ve kimseyede gitmiyorduki acilsin diyeyim cocuk.Valla suan eltimin ogluyla o kizi yan yana getiriyorumda kiz cocugu cilveli olur derler resmen burda aksi bir durum var kiz soguk oglan acayip cilveli :))

Tabi genelleme yapmamak lazim ama ben bu sekilde davrandigim icin gayette mutluyum simdi kizim dunyaya acilmaya basladi oyuncaklarla bile oynamaya basladi elini agzina goturmeyi ogrendi.Su 1 haftada o kadar degistiki millet bile sirdi artik aglamiyo millete gidiyo guluyo falan diyorlar.O kadar mizmizdiki kucaktayken valla aglamadigi an yoktu nerdeyse hep tek parca halinde gezicektik azcik koptummu basiyordu feryadi.

Sende insallah alistirirsin canim inan degisikligi sende goruceksin.Simdi kucaktan basini kaldiramiyoki dunyayi kesfetsin hele o kucagi unuttur ona o zaman bak nasil zilli oluyo kizin :)) yalniz birden cok aglatma sadece bekle izle hemen kosma o zaman biliyoki gelicek diye.azar azar aglat sonra alisiyo zaten bakiyoki alan yok o zaman kendine mesgale buluyo.ha birde ani aglamalarda al o zaman korkmus oluyo ve siginacak liman ariyo.ama kuktan biraktiginda basliyorsa aglamaya iste o zaman anlaki numara yapiyo :)) allah yardimcin olsun canim valla zor.

bu arada evet sanki biz daha bagliyiz birbirimize ne biliyim her nisan annesi benim icin cok kiymetli hepsini cokta seviyorum valla.a.s.

slm kızlar vakit buldukça girmeye çalışıyorum kulübümüze oğlumu uyuttum,şu doğum kontrol işi benimde aklıma takılıyor,şimdilik eşim korunuyor,3 aylık iğneleri araştırdım şimdi netten onlarıda iştiğin sürece adet görmüyorsun ne yapsak acaba?

vallahi bana dr dun hap verdi adini vereyim annis kullanmamis hap adeti geciktiriyor diye MICRONOR dr bunu yazdi emzirirken guvenliymis ben yurt disindayim bu isimle turkiyede bir arastirin var mi

kızlar bence hap her şekilde kadına zarar veriyor dr lar her ne kadar zararsız dese de yaşayan gören biziz sonuçta..bir taraftan da haksız lık yaa her şeyi neden biz düşünmek zorundayız beyler korunsun..geri çekme,prezervatif,artık erkeklere de iğne yapılıyormuş,bırakın azcık ta onlar düşünsün.ben spral taktırayım diye düşünüyordum vazgeçtim dr umda 6 ay izin vermedi zaten..bu arada nuraycım senin ilacı buldum nette bildiğimiz doğum kontrol hapı bak kopyalıyorum

Minihapta sadece küçük bir doz progesteron türevi ajan (progestin) vardır ve ara vermeden her gün alınması gereklidir.

Diğer preparatlardan farklı etki göstermez. Bu haplar dünyanın heryerinde mevcuttur;
1-Micronor, NOR-QD, Noriday, Norod 0.350 mg. Norethindron
2-Microval, Noregeston, Microlut 0.030 mg. Levonorgestrel
3-Ovrette, Neogest 0.75 mg. Norgestrel
4-Exluton 0.500 mg. Iynestrol
5-Femulen 0.500 mg. Etinodiol diasetat

Dolaşıma geçen çok küçük miktarlardaki progestin sadece östrojen ve progestrona çok duyarlı dokulara etki eder. Hipofizden salgılanan gonadotropin hormonlar sürekli olarak baskılanmadıklarından dolayı esas gebeliği önleyici etki endometrium ve servikal mukus değişikliklerine bağlıdır.

Endometrium, gebeliğin yerleşmesine uygun bir ortam olmaktan çıkar ve servikal mukusun geçirgenliği azalır. Hastaların yaklaşık % 40’nda yumurtlama oluşmaktadır. Tüpler etkileri de spekülatiftir.

Düşük dozundan dolayı minihap her gün aynı saatte alınmalıdır. Servikal mukus değişikliklerinin oluşması için 2-4 saat geçmesi ve daha da önmelisi bu etki 22 saat sonra kaybolur.

Dış gebelik, normal gebelik kadar etkilenmez. Dış gebelik riskini artırmasına rağmen, gebelik oluştuğu takdirde akla önce dış gebelik gelmelidir.

Belirgin metabolik etkileri yoktur. Bırakıldığında hemen gebelik oluşabilir. Başarısızlık oranı ilk yıl için 100 kadın yılında 1.1 ile 9.6 arasındadır. Gençlerde (3.1/100 kadın yılı) daha çok başarısızlık görülür. İlacı kullanmaya iyi motive olanlarda başarısızlık oranları en düşük seviyededir.

İlacı kullanmaya adet kanamasının ilk günü başlanmalı ve ilk 7 gün boyunca ek bir korunma yöntemi uygulanmalıdır. Düzgün kullanımı sağlamak için hap her gün aynı saatte alınmalıdır. Eğer iki veya daha fazla hap alınması unutulmuş ve 4-6 hafta sonra hala adet kanaması olmamışsa gebelik testi yapılmalıdır. Hap alımında 3 saatten fazla gecikme olursa ek bir korunma yöntemi kullanılmalıdır.

Minihapın yumurtlama üzerine etkisi önceden kestirilemediğinden en önemli problemin düzensiz adet kanaması olması doğaldır. Endometrium üzerine yaptığı progesteron benzeri etki de buna katkıda bulunmaktadır. % 40 yumurtlamanın oluştuğu sikluslar, % 40 kısa düzensiz sikluslar, % 20 ise lekelenmeden adet kesilmesine kadar değişik tablolar ortaya çıkmaktadır. Bunlar minihapın kullanımının bırakılmasında en çok etkisi olan faktörlerdir. Minihap iki durumda tama yakın korunma sağlamaktadır. Süt veren kadınlar ve 40 yaş üzerindeki kadınlar. Süt verenlerde yüksek olan süt hormonunun (prolaktin) yumurtlamayı engelleyici etkisi, 40 yaş üzerinde ise gebelik olasılığındaki azalma minihapın etkisine yardımcı olur.

Süt veren kadınlarda minihapın bir başka avantajı da süt miktarı veya bebek büyümesi üzerine bir etkisi olmamasıdır. Hatta minihap kullananlar daha uzun süre emzirirler ve ek beslenmeye daha geç başlarlar. Laktasyon üstüne olan bu hafif pozitif etkiyle, hemen doğum sonrası kullanmaya başlanabilir.

Hastanın östrojen almasının sakıncalı olduğu hallerde de (damar komplikasyonlu şeker hastalığı, ağır sistemik lupus, kalp-damar hastalığı) minihap iyi bir seçenektir.

Minihap, kombine haplar kullanıp bu haplardaki düşük androjen seviyeleri nedeniyle azalmış libidodan şikayetçi kadınlarda da iyi bir seçenektir. Ayrıca kombine haplarla küçük yan etkiler (mide-bağırsak rahatsızlığı, göğüslerde gerginlik, başağrıları) oranlarda da alternatif olarak kullanılabilir.

Minihap kullanımı düzenli kullanım gerektirir, her gün aynı saatte alınması gerekir. Bu nedenle dağınık yapıdaki kadınlarda veya adolesanlarda uygun değildir.

Dr. Süreyya MENTEŞ

slm.doğum yapalı 2 ay oldu ve ben bir hata yaptım.ve şu an korkuyorum acaba hamile kalırmıyım tekrar diye.acaba adet olmadan yumurtlama olurmu bilmiyorum.bebeğimi emziriyorum ek gıdada vermiyorum fikri olan varmı.

Back
X