Merhabalar, operasyon geçirmeden önce çok araştırmıştım çoğunluğu bu siteden aldığım feedbackler dogrultusunda oldu. Bu forum dışında tecrübenin paylaşıldığı çok fazla kaynak bulamamıştım, o yüzden öncelikle tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim özellikle de bu platformu sağlayan site yöneticilerine.
Yaptırmayı düşünen karar veren karar aşamasında olan kişilere fikir olması açısından bende tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Güner Bey'e 2 bölgeden (karın ve bel) lazer lipoliz yaptırdım. Geçtiğimiz cuma günü yani 14.11.2014 tarihinde. Operasyon öncesinde sigara kullanımın azaltılması konusunda uyarılara rağmen sigarayı azaltamadım bu sebeple operasyon sırasında biraz kanamam oldu 1.4 kg yağ alınması gerekirken 1.2 kg alınabildiğini öğrendim. Yaklaşık 2.5 saat süren bir operasyon geçirdim. Operasyon sonrası aracı kendim kullanarak eve gittim (yine uyarılara kulak asmadım) operasyon öncesinde anestezi alınacağı için yeme içme olmaması gerekiyor ancak sonrasında mutlaka bir şeyler yenmeli yorgun olduğum için 2 saat trafikli araç yolculuğundan sonra eve gelir gelmez uyudum 3-4 saatin sonunda uyandım, ayağa kalktım ve sanıyorum şeker düşüklüğünden dolayı bayılmışım. Sonrasında hemen bir şeyler yedim, kendime geldim. İlk gün bu yaşadıklarımdan dolayı kötüydü. Söylemeden geçmiyim en çok takıldığım şey operasyon esnasında vücuda enjekte edilen sıvının bir fiil sızması oldu. Bel bölgemi tamamen saran pedler olmasına rağmen sıvı+kan devamlı olarak aktı, devamlı olarak iç çamaşarı ve eşofman değiştirmek zorunda kaldım. Ertesi gün hareket kabiliyetim korseden dolayı epey kısıtlıydı, uygulama yapılan bölgeler hissiz ve ateş gibiydi çok hafif sızlamalar vardı ama ciddi bir ağrı hiç olmadı ve en önemlisi o rahatsız edici sıvı bitmişti. Bu yüzden korseyi çıkardım pedleri attım korseyi takmadan biraz inceleme fırsatım oldu yağ alınan bölgeleri, biraz incelme vardı ama kayda değer değil (şişlik ve morarmadan dolayı pek anlaşılmıyor.) Bugün 4.günüm korsenin verdiği kısıtlı hareket kabiliyetine, bölgenin hissizliğine ve yüksek ısıya alıştım, ağrı 0. 12 saatte bir tok karnına antibiyotik+ağrı kesiciyi kullanıyorum. Operasyon sonrası kızarıklık olan bölgeler yerini siyah denebilecek morluklara bıraktı. Ancak ödem ve morarmalar kasıklara kadar indi, doktor beye sorduğumda yer çekiminden kaynaklandığını söyledi, endişe etmeyi bıraktım :)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar, sormak istediğiniz, aklınıza takılan bir şey varsa memnuniyetle cevaplarım.