Yok ayni tek fark ilk 10. Haftadan snra basliyor. Son iki ay siklasiyor iki haftada bir diye. Yerden yere degisiyor olabilir.Yurtdisinda 5-6 kontrol yapılıyor türkiye de ise 11-12
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ayni tek fark ilk 10. Haftadan snra basliyor. Son iki ay siklasiyor iki haftada bir diye. Yerden yere degisiyor olabilir.Yurtdisinda 5-6 kontrol yapılıyor türkiye de ise 11-12
Ya bazilarina gorede zararli. Ben ondan ziyade her gitmede bisy cikarmalarina bozuluyorum. Benimde ilk ve burda tek oldugum icin tecrubesizlik var. Ama yaptirmak istemedgm bir suru de sey var. Ne kadr cok gidersem bunlara o kadar maruz kalmaktan korkuyorum. Ama bunlarin hepsi bi sikintim olmadigi icin. Artik en son 1,5 ayda bire karar verdik Eşimde böyle olunca ondan da etkileniyorum belki de.Ultrason- yani- Ultrasound ses dalgalarıyla islem yapıyor. Radyasyon yok. Ben 15 günü asla gecirmiyorum randevu olarak, psikolojim bozuluyor fındıgımı görmeyince.
Bende ilk gitmemde çok meraklndım. Ama dediğinz gibi son 2 ayda 2 haftada bir olcak zaten. Birde hastane fobim var zaten. Gider gitmez sanki doğuma gidiyomuş gibi bir strest oldum anlatamamİlk zamanlar ayda birdi keske her hafta gidebilsem diyodm :) artik son haftalar 2 haftada bir gidyrz
Aslında soyle dusunun, kimse istemediğiniz bir testi size yaptıramaz. Birde dr da cok etkili sanırım. mesela benim dr.um, 11.haftada 2li test yapıcaz, eğer hersey normalse bir daha hic birsey yapmicaz dedi. 19.hafta sonundayız gercekten öyle oldu. Ne test var ne sıkıntı. Hatta her randevumda, hersey normal masallah diyip bitiriyor. Hatta istediğim zaman arıyorum, whatsup'tan konusuyoruz. Gayet memnunum. Cok sükür. kötü düsünmeyin ama dr. fobiniz varsa onada birsey diyemem. Bebeğinizi saglıkla kucagınıza alın insallah.Ya bazilarina gorede zararli. Ben ondan ziyade her gitmede bisy cikarmalarina bozuluyorum. Benimde ilk ve burda tek oldugum icin tecrubesizlik var. Ama yaptirmak istemedgm bir suru de sey var. Ne kadr cok gidersem bunlara o kadar maruz kalmaktan korkuyorum. Ama bunlarin hepsi bi sikintim olmadigi icin. Artik en son 1,5 ayda bire karar verdik Eşimde böyle olunca ondan da etkileniyorum belki de.
Doktoru kendim buldum beğenmezsem de değiştirirm zaten affetmem yani. Bizim pskoljmz herşyden önemli. Ama yok down sndromu için yapılan testler yok şeker yüklemesi yok smear testi yani dediğnz gibi istemdğm bişyi yaptıramaz sadece ultrosana girmek için gitmek ne kdr sağlıklı bence tartışılır. Hep şunuda diyoruz doktor yapıyorsa vardır bir bildği. Bunada inanmıyorum. Sonuçta çoğu insana zararlı olduğu halde bir sürü şey yaptıran yine o doktorlar. Valla şu iki günde biraz strest yaptım bende öyle kfaya takcak başka bişey bulamadm herlde. Yalnızım evdeym yatıyorum. Dertsiz başıma dert arıyorum ayy ayy . Teşekkürler ama bilgiler için. Bana etkili oluyor çoğunluk aynı fikirde oluncaAslında soyle dusunun, kimse istemediğiniz bir testi size yaptıramaz. Birde dr da cok etkili sanırım. mesela benim dr.um, 11.haftada 2li test yapıcaz, eğer hersey normalse bir daha hic birsey yapmicaz dedi. 19.hafta sonundayız gercekten öyle oldu. Ne test var ne sıkıntı. Hatta her randevumda, hersey normal masallah diyip bitiriyor. Hatta istediğim zaman arıyorum, whatsup'tan konusuyoruz. Gayet memnunum. Cok sükür. kötü düsünmeyin ama dr. fobiniz varsa onada birsey diyemem. Bebeğinizi saglıkla kucagınıza alın insallah.
Doktoru kendim buldum beğenmezsem de değiştirirm zaten affetmem yani. Bizim pskoljmz herşyden önemli. Ama yok down sndromu için yapılan testler yok şeker yüklemesi yok smear testi yani dediğnz gibi istemdğm bişyi yaptıramaz sadece ultrosana girmek için gitmek ne kdr sağlıklı bence tartışılır. Hep şunuda diyoruz doktor yapıyorsa vardır bir bildği. Bunada inanmıyorum. Sonuçta çoğu insana zararlı olduğu halde bir sürü şey yaptıran yine o doktorlar. Valla şu iki günde biraz strest yaptım bende öyle kfaya takcak başka bişey bulamadm herlde. Yalnızım evdeym yatıyorum. Dertsiz başıma dert arıyorum ayy ayy . Teşekkürler ama bilgiler için. Bana etkili oluyor çoğunluk aynı fikirde olunca
Ayy benmkide büyüsede görsem inşaAllah Bende ultrosnda görene kadar inanamıyordm. Görmek duymak bambaşka bişey. Rabbim hayrlısyla doğrup büyütmeyi nasip eylesin inş.:))) Simdi kuruyorsunuz o zaman kafanızda, bosverin güzel seyler düsünün. Isterseniz hamilelik sürecinde hic gitmeyin dr.a bu sizin seciminiz, herkes saygıyla karsılamak zorunda, bunun arkasındada dediğiniz gibi bazı psikolojik secimler yatıyor. Sizinki bundan yana. bendeyse tam tersi sanırım, gidip görünce rahatlıyorum. Örneğin bugün gittim, bana el salladı ultrasonda resmen, gördüm kıpır kıpır kendini itiyor, elleriyle oynuyor, hatta bas parmagını emmeye basladı el salladıktan sonra, bakıyorum her uzvu görebildiğim kadarıyla olusmus, ayak parmakları bile görünüyor. Iskelet sistemi kılcık gibi görünüyor, kalp atısını duydum rahatladım :))))) Videoda seyredip duruyorum aklıma geldikce, mesela benim babamda o kadar gitme dr.a ultrasona girme diyor ama benimde psikolojim gitmemeye razı olmuyor :) Secme sansına gelince bu zamana kadar sadece 2li testi yaptırdım, ki yasim dolayısıyla 31 yasindayim, ilk bebeğim, herseyin iyi oldugunu bilmem gerekliydi benim icin. Onun disinda tetanoz asısı bile yaptırmadım, yaptırmicamda. Buda benim secimim, simdi ayrıntılı ultrasonum var haftaya cuma; 4d kendisini görmek istiyorum, sonra artık doguma kadar rahat olurum insallah. Iste bende böyle tuhafım, kendinize hic kızmayın, hepimiz dertsiz basıma dert arıyoruz bu dönemde![]()
Büyürler büyürler kocaman olduklarını görürüz insallah. Rabbim ne büyük iste birebir yasıyoruz icimizde. 20 cm 280 gr olmus bizim fındık. ay sabahtan beri icim icime sıgmıyor.. gittim bir sürü alısveris yaptım, simdi bakıp bakıp ne zaman giycek diye düsünüyorum :))) Rabbim hayırlısını ve en önemli SAGLIKLISINI versin insallah.Ayy benmkide büyüsede görsem inşaAllah Bende ultrosnda görene kadar inanamıyordm. Görmek duymak bambaşka bişey. Rabbim hayrlısyla doğrup büyütmeyi nasip eylesin inş.
Öyle ya bu hycanı yaşıyoruz. Rabbim devamınıda göstersin inş. İçimizde sürekli büyüyen Rabbimn yarattğı bişy var düşününce insan hayret ediyor gerçktn.Büyürler büyürler kocaman olduklarını görürüz insallah. Rabbim ne büyük iste birebir yasıyoruz icimizde. 20 cm 280 gr olmus bizim fındık. ay sabahtan beri icim icime sıgmıyor.. gittim bir sürü alısveris yaptım, simdi bakıp bakıp ne zaman giycek diye düsünüyorum :))) Rabbim hayırlısını ve en önemli SAGLIKLISINI versin insallah.
tabiki senin düşüncen vardır mutlaka kendine göre haklı sebeplerinYa bende merak ediyorum ama işte... herkesin düşünce farklı tabi gerek olmadıkça ultrsona girmek istemiyorum. Gereklilik önemli benim için