Dr. Melike Erdem..

Konunun kapatılmasını rica ediyorum..
Sadece tek bir kişiye bile, doktoru şikayet ederken bir kez daha düşünmeyi, şikayet ederken bazen anlık sinirle doktorun doğularının şikayet edilebildiğini gösterebildiysem konum amacına ulaşmıştır demektir.
Ne önyargılığım kaldı, ne asabiliğim, ne paragözlüğüm, ne herkesi aşağılamam.Benim söylemediğim şeyleri bile ben söylemişim gibi saldırdınız.Ben hayatımda hiç kimseyi hiç bir sebepten küçümsemedim.Herşeyden önce kimseden daha üstün veya daha alçak olmadığımın bilincindeyim.
Benim bu konuda gerçekten çok üzülüyorum çünkü ben bu mesleği sadece manevi tarafı için seçtim.Ama görüyorum ki doktorlardan nefret ediliyor gerçekten.Şu koşullarda doktor olmak; bunca çalışmanın, daha ikinci aydan uykusuz kaldığım günlerin, bu güne kadar yaşadığım stresin, sıkıntının, çalışmanın karşılığını veremeyecek bana..Bu yüzden ciddi ciddi sorguluyorum yaptığım seçimi.
Doktorlara karşı o kadar nefret dolusunuz ki ne söylemeye çalıştığımı anlamaya çalışmıyorsunuz bile..yine de eğer hakkım kaldıysa sizde helal olsun ne diyeyim..
Tekrar Dr.Melike'ye Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın..

Pes doğrusu.
Eğer yazdıklarımızdan bunu çıkarıyorsan : "Ama görüyorum ki doktorlardan nefret ediliyor gerçekten" diyebiliyorsan
gerçekten sana pes,ne desem bilemedim sana..

Son düzenleme:
demagoji yapmıyorum hanfendi, eğer kast ettiğiniz laf cambazlığıysa bilakis sadece ne düşünüyorsam söylerim gocunmam size söylediklerimin aynını söylüyorum her konuda, her konuda beddua ediyorsunuz diyorsunuz kendimi açıklıyorum ama hala bunu gündeme getirip (üstelik kast ettiğimden çok yanlış ve farklı bir biçimde) beddua eden siz değil miydiniz diye sorarsanız asıl demagojiyi siz yapıyor olursunuz ki insanları galeyana getirmek için bu cümleleri kuruyorsunuz.

kaldı ki susmuş haliniz, alttan alan haliniz buysa bir de konuşkan halinizi çok merak ediyorum.
doktor düşmanı ilan edilmiyorsunuz siz kendinizi doktor düşmanı ilan ediyorsunuz.
belki gazetecilik okumadım ama demagoji yapıyorsun diyerek demagoji yapan birini algılayabilirim çok şükür.

Galeyana getirmek istesem emin olun bir iki cümleyle çok rahat getirebilirim marifet gibi söylemiyorum yanlış anlamayın. Nitekim medya sektörünü baz alırsak eğitimimde en fazla üstünde durulan kısımlar bunlar.

"inşallah o nefret ettiğiniz doktorların eline kalırsınız. hadi bana eyvallah" bu cümleniz benim sözlüğümde istisnasız beddua katındadır. He yok beddua değil diyorsanız ben bu yaşıma kadar bu konuda hiç bi'şey öğrenememişim demektir.

Bu arada cümlenizi birebir kopyaladım eski konudan.

Son düzenleyen: Moderatör:
mesaj tekrarı...

Allah kolaylik versin diyorum. Hem doktorlara hem hastalara..... Insan olmayi ne zaman ögrenecegiz acaba?! Herkes birbirini ezmekte. Ben hakliyim diye üste cikmakta tartismakta..... Allahim dr melikenin günahlarini af etsin. Yazik

Mesaj tekrarı...

$18219_411990582205603_23926285_n.webp

şu konuşma baloncuklarındakilerden farklı bişey yazıldığını göremedim ben bu konuda.

Ölen arkadaşımıza Allah tan rahmet diliyorum öncelikle

Öyle şeyler okudum ki burda şok oldum, Ben de bugüne kadar hem çookkk iyi hem de bana göre çookk kötü doktorlar gördüm

Neden ısrarla doktor arkadaşlar, her meslekte kötü olabileceğini kabul etmiyorlar şaşıyorum:44:

Mesela ben öğretmenim, desem ki tüm öğretmenler iyidir, çocuğu dövsede iyidir sövsede iyidir, ne derler çok merak ediyorum:26:

Hayır efendim, hayatınız boyunca özlemle andığınız, örnek aldığınız öğretmenler olduğu gibi, nefretle hatırdıklarınız vardır, bu da aynı şey işte

Bizde 50 kişilik sınıflarda, üstüne de 100 tane veliyle mücadele ediyoruz, kafam şişti, sinirlendim, güleryüz gösteremem deme hakkını bulmuyorum kendimde,

Bu bence insanlıkla, kişilikle alakalı tamamen, zorlada olsa gülümsemeye, beni canımdan bezdiren velime, bir de onun açısından bakmaya çalışyorum

Empati biraz empati gerçekten, ben gerçekten anlayabiliyorum, veliyle uğraşmak öğrenciyle uğraşmaktan daha zor, aynı şey hasta ve yakını içinde geçerlidir

Ama siz de her doktorun mükemmel olmadığını kabul edin lütfen( Ölen arkadaşımızı ayrı tutuyorum tüm yazdıklarımdan)

Son düzenleme:
Galeyana getirmek istesem emin olun bir iki cümleyle çok rahat getirebilirim marifet gibi söylemiyorum yanlış anlamayın. Nitekim medya sektörünü baz alırsak eğitimimde en fazla üstünde durulan kısımlar bunlar.

"inşallah o nefret ettiğiniz doktorların eline kalırsınız. hadi bana eyvallah" bu cümleniz benim sözlüğümde istisnasız beddua katındadır. He yok beddua değil diyorsanız ben bu yaşıma kadar bu konuda hiç bi'şey öğrenememişim demektir.

Bu arada cümlenizi birebir kopyaladım eski konudan.

hanfendi şaka mı yapıyorsunuz:)
siz şimdi haklılığınızı kanıtladınız mı
baya bildiğin nefret ettiğiniz doktorların eline kalırsınız demişim
ee nefret etmiyorsanız doktorlardan neden gocunuyorsunuz bu cümleden bilemedim:26::26::26::26::26::26::26:

eğer beddua katındaysa demek ki siz nefret eden topluluktasınız siz de bunu kabul edin de rahatlayalım.

ha derseniz ki "evet ben nefret ediyorum ama bana beddua etmiş oldun" o zaman kabul ederim evet demek size beddua etmişim.

vallahi tıp konusunda da benden iyi bildiğini iddia eden arkadaşlar olmuştu acaba ben de size sizden iyi bildiğimi iddia etsem mi onları örnek alıp en basitinden pek övündüğünüz demagojinin doğru yazılış şekline bir bakabilirsiniz belki. ama neyse ben öyle birşey yapmayayım yine de haddimi bileyim.

ee nefret etmiyorsanız doktorlardan neden gocunuyorsunuz bu cümleden bilemedim:26::26::26::26::26::26::26:

eğer beddua katındaysa demek ki siz nefret eden topluluktasınız siz de bunu kabul edin de rahatlayalım.

ha derseniz ki "evet ben nefret ediyorum ama bana beddua etmiş oldun" o zaman kabul ederim evet demek size beddua etmişim.

vallahi tıp konusunda da benden iyi bildiğini iddia eden arkadaşlar olmuştu acaba ben de size sizden iyi bildiğimi iddia etsem mi onları örnek alıp en basitinden pek övündüğünüz demagojinin doğru yazılış şekline bir bakabilirsiniz belki. ama neyse ben öyle birşey yapmayayım yine de haddimi bileyim.

Açıkçası doktor olmayanların yorumları hemen hemen aynı
''Nefret ettiğiniz'' diye girerseniz kimin üzerine alınması gerekiyor bu durumda?
Çok merak ettim gerçekten.
Kim ben doktorlardan nefret ediyorum demiş?:26:

Ben edilen bedduayı baz alarak konuşuyorum, üstüme alındım diye değil zira burada kimse nefret ediyorum demedi. Sonuç olarak o cümleniz zaten havada kalıyor.
Ayrıca demogoji kelimesini 4 yıldır okuduğumuz kitaplardan, dinlediğimiz prof.lerin ağızlarından çıkan şekilde kullandım. Bilemedim belki de yazılışı sizin dediğiniz şekildedir. Bi'de övünmek demişsiniz ya siz gerçekten yazılanları okumuyor ya da yanlış yorumlamaya şartlanmışsınız.

Tamam siz haklısınız diyeyim de rahat uyuyun bari bugün, zira yaz yaz yoruldum.:44:

Ekleme yapacak olursak tdk'da da "demagoji" diye geçiyormuş sözcük, teşekkür ediyorum öncelikle kelimenin yazılışını yanlış bildiğimi belirttiğiniz için.. Ancak dediğim gibi ben derste kullandığımız şekilde kullandım.

Ne zamandır dikkat ediyorum bu konuda verdiğin tepkilere...Uslubun hiç hoş değil...Bir doktor adayına gerçekten yakışmıyor...
Halbuki bir çok konuda ne kadar mantıklı yorumların var...
Ve bir çok konuda da haklısın...
Ama bu üslup işi bozuyor...

Haddim olmayarak yazmak istedim....Affola...

uslubum gayet de iyidir, sizin gibi ne kimseye ne hakaret ederim ne başka birşey
eğer doğruları söylememden bu kadar gocunuyorsanız ve bu sizin canınızı acıtıyorsa bu beni ilgilendirmez.
ya gocunmamayı öğrenin ya gocunmayacak işler yapın.
şimdi yazılanları okumadım ama okuyacağım eğer onların içinde bana hakaret varsa kimseyi affetmem şikayet ederim.
yazıp yazıp affola yazmakla ayıp örtülmez.
madem pek çok konuda yazdıklarım size doğru geliyor, belki bu konuda da doğru yazıyorumdur :26:

1) "Ahhahhah oohohohh" şeklinde alaycı ifadeler bir doktor adayına yakışmıyor...Kaç yaşındasın sen?
2) Nerede kime hakaret ettim? Alıntıyla cevapla lütfen...Cevaplayamazsan beni hakaret etmekle itham ettiğin için özür dilemelisin...
3) Doktor eleştirilerinden bu kadar rahatsız olmak suretiyle hızını alamayıp millete devamlı laf yetiştiren ben değilim...Dolayısıyla gocunan taraf ortada..O da ben olmuyorum..
4) Sen kimsin ki beni affedeceksin?

Mesajımı alıntıladım, gayet efendice, saygılı bir şekilde düşüncemi dile getirmişim, bir de senin verdiğin cevaba bak..
Kimin ayıp ettiği de ortada..Haddimi bilerek yorum yaptım...Karşımda hadsizlik edeni affetmem ben de...Ukalalığın lüzumu yok...Yeter sağda solda milleti aşağıladığın...

Açıkçası doktor olmayanların yorumları hemen hemen aynı
''Nefret ettiğiniz'' diye girerseniz kimin üzerine alınması gerekiyor bu durumda?
Çok merak ettim gerçekten.
Kim ben doktorlardan nefret ediyorum demiş?:26:

hayır yorumların hepsi aynı değil arkadaş medya eğitimini iyi almış tek cümleyi kesince istediğin yere çekersin tabi :)
ama fark etmez ben böyle yerlere çekilebileceğini tahmin ettiğim için ona göre yazmıştım zaten
nefret etmeyen alınmaz arkadaşım, eski konuda da pek çok farklı yorum yapan vardı eğer yok illa alınmam lazım diyorsanız sizin bileceğiniz iş.
ki ben arka arkaya pek çok şekilde açıkladım

her konuda soyluyorum allah icinde fesatlik olmayip gercekten sagligi icin doktorunun gozunun icine bakanlara kendileri gibi eli opulecek doktorlarla denk getirsin.doktor dusmanlarini da kendileri gibi doktorlara muhtac etsin. bu beddua degil temenni eger sen bunu beddua olarak algiliyorsan demek ki doktor dusmani oldugunu da kabul ediyorsun.

aynen bu konuda yazdığım cümleyle bu şekilde olduğu gibi. anlamak isteyen anlar demagoji yapmak isteyen başka yöne çeker.
ben iki yönünü de yazdım eğer şu üstte yazdığım iki kategoriden hangisine girmek istiyorsanız seçim sizindir.

Kim istemezki en iyi şartlarda yaşamak, en iyi eğitimi almak,sevgi saygı anlayış görmek ve göstermek,
ama bizim ülkemizim şartları bunlar arkadaslar, kimimiz öğretmen kimimiz mühendis kimimiz avukat, savcı hakim bakkal cırak tamirci temzilik görevlisiyiz, eğitimliyiz egitimsisiz temizi pisiz yaşlıyız cocuguz vs uzar gider, dr a giden HASTA adi uzerinde hastalığın tanımını doktorlarımız daha iyi bilir birde hasta olanlar bilir...bir hastadan anlayıs nezaket hurmet beklemek cok dogrumu, can acısı kolay bırsey degılkı, insanın bası agrısa gozu donuyor, deva bulmak ıcın dr a gıdıyoruz nıye durup duruken kavgamı etmeye gıdılıyor kı sanmıyorum, hem sikayet bildirilen yerde bunun farkındadır her sikayeti ciddiye almaz..

Keşke 36 saat calısmasanız keske daha refah ıcınde bır egıtım gorsenızde daha faydalı olunabılse, ama ıcınde bulundugumuz sartlar bunlar, oyle degıl dıye bunun faturasını hastaya kesmemelısınız(kesen doktorlardan bahsedıyorum)...siz bizler icin cok degerlisinz canımızı emanet ediyoruz siz ıyı olmalısınızıki bizlere iyilik yapabilesiniz, ama yükü agır gelen bu meslegı yapamayacagını dusunen hıc bu ıse kalkısmayacak zira gönlü büyük olanların sırtlanabılecegı bır yuk...

kızım parmagıdakı bır sorundan dolayı pazartesı gunu amelıyat olacak bır arastırma hastanseınde, anestezı dr undan, kızımı bırde kb doktorunun gormesını rıca ettım cunku burnundan nefes alamıyor uyurken kan ter ıcınde kalıyor 20 gundur fecı durumda, amlıyata engelmıdır bu durum dıye kbb nınde gormesını ıstedım, gencecık bır dr du, ben daha derdımı anlatmadan, ne var nıye geldın dıyerek gırdı soze, anlattım anestezıden yazı alacaksın dedı yazıda getırdık, ustukoru baktı amelıyata engel degıl dedı yazdı, bende kızımın cok zor durumda oldugunu uyurken yapabılecegım bırsey varmı (damla sprey) dıye sordum, randevu alaıp geleceksın o zman ogrenırsın sadece amlıyat konusuyla ılgılı baktım dedı sınırlı ve cırkın bır sekılde, cok uzuldum, ne olursa olsun 2 yasındakı bır cocugun durumunu dusnup ıkı kelıme etse olmezdi, ozel muamele beklemedım neyse

ortopedı dr umuzda 50 yasında docent aynı hastanede, en az kbb kadar yogun, ne bır sekreterı var ne yardım edenı 60 yasındakı adam kalkıp cagırıyor hastaları tektek, gecen sabah mesaıye gec basladı bekledık bayagı herkese acıklama yaptı gec kalma nedenını kusura bakmayın dedı...aynı hastanede ıkısıde

velhasıl ıkısıde dr, ama insanık cok baska bırsey ve kolay kolay elde edılemıyor...Allah oncelıkle merhametı eksık etmesın uzerımızden...

1) "Ahhahhah oohohohh" şeklinde alaycı ifadeler bir doktor adayına yakışmıyor...Kaç yaşındasın sen?
2) Nerede kime hakaret ettim? Alıntıyla cevapla lütfen...Cevaplayamazsan beni hakaret etmekle itham ettiğin için özür dilemelisin...
3) Doktor eleştirilerinden bu kadar rahatsız olmak suretiyle hızını alamayıp millete devamlı laf yetiştiren ben değilim...Dolayısıyla gocunan taraf ortada..O da ben olmuyorum..
4) Sen kimsin ki beni affedeceksin?

Mesajımı alıntıladım, gayet efendice, saygılı bir şekilde düşüncemi dile getirmişim, bir de senin verdiğin cevaba bak..
Kimin ayıp ettiği de ortada..Haddimi bilerek yorum yaptım...Karşımda hadsizlik edeni affetmem ben de...Ukalalığın lüzumu yok...Yeter sağda solda milleti aşağıladığın...

1) nasıl davranacağımı size sorucak değilim doktorum hanfendi adayı değilim
ayrıca 24 yaşındayım
sizin kaç yaşında olduğunuzu da merak ediyorum?? ve ne mesleği yaptığınızı da tabii...
2)hakaretle itham ettiğim için özür dileyecekmişim:) işte bu cidden komik zira kendi yazdığınız son mesajdaki kırmızı yerleri bile okumanız yeterli.
3) benim mesajımı on kişi birden alıntılamasına rağmen tek cevap veriyorum üstelik sizin hiçbir mesajınızı alıntılayıp cevap vermedim laf yetiştirme niyetinde olsam çok daha farklı davranırdım.
4) ben kimim ki sizi affedecekmişim?
yazdığınız mesaj budur

Ne zamandır dikkat ediyorum bu konuda verdiğin tepkilere...Uslubun hiç hoş değil...Bir doktor adayına gerçekten yakışmıyor...
Halbuki bir çok konuda ne kadar mantıklı yorumların var...
Ve bir çok konuda da haklısın...
Ama bu üslup işi bozuyor...

Haddim olmayarak yazmak istedim....Affola...

haddiniz olmadığını söyledim ve affetmiyorum dedim.

ayrıca uslup meselesinden bahseden ve benim gülmeme takan siz benimle konuşma üslubunuzun farkında mısınız???

"kaç yaşındasın sen? sen kimsin ki? benden özür dilemelisin. "

bunlar sizin sözleriniz.

Her meslek grubunda iyilerde çıkabilir kötülerde lakin bir kötü için mesleğini icra etmeye çalışan herkesi aynı kefeye koymakta haksızlıktır.

Diğer yandan gerçekten derdini uygun bir dille anlatmaya çalışanlarda zaman zaman mağdur olmuştur, çok afedersiniz doktoru kölesi gibi görende, darp edende...

Doktorlar için ağır çalışma şartları, hastalar için mağduriyet olduğu gün gibi ortadadır, bun sorunu birbirinize hakaret ederek, karşı fikri yok sayıp kendi düşüncenizde direterek aşamazsınız.
Doktorlar için, hastalar için daha insani şartlar için ne yapılabilir, ne yapılmalıdır, nereye nasıl müracat edilmelidir kafa kafaya verip çözüm aramanız gerekirken kavga ediyorsunuz.

Ayrıca kavgalarınızdan konu sahibeside bunalmış olacak ki topiğin yorumlara kapatılmasını rica etti...

Back
X