Dr. Melike Erdem..

ben pis hastaya bakmak zorunda degilim!! evet bilmiyosuz ama buda benim hakkım :) temiz olmak hiç okadar da zor bişey degil, istediğimizde cok sey degil.. siz bana ne hakla pis diyemezsin diyosunuz, evet saglık sistemi berbat ama sen pis demeyeceksin seklinde bir sözü kabullenecegim kadar da degil
nasıl hastanın doktor secme hakkı varsa benimde bu hakkım var, ha kullanıyormuyuz cogunlukla hayır..
usluptan bahseden arkadaslar, darp edilen doktorlar hakediyor sözlerini yazan arkadaslara neden üslüptan bahsetmiyosunuz cok merak ediyorum
madem herkes hakettiğini yasıyor, doktor hakediyor ve darp ediliyor( bu sizlerin sözleri) ozaman herkes hakettiğini yasıyor , kötü hastayada kötü doktor denk geliyor. allahın adaleti işde :)
ayrıca ben iyi doktor kötü doktora celallenmiyorum ki, darp edilmeyi hakedilmesi durumundan müzdaribim

Ne kadar itici bir tabir bu '' pis hasta''
Ben anaokulu öğretmeniyim benim çocuklarımda herzaman temiz olamıyorlar.
Salya sümük akıyor, kaç kere kusmuk temizledim.
Bunların ailesi hasta hasta çocuğu okula gönderiyor
Ben hasta çocuğa bakmak zorundamıyım? Kusmuğunu temizlemek zorundamıyım?
Evet zorundayım çünkü onlar bana emanetler aynen hastaların size emanet olduğu gibi.

tabiki haklısın,basta ben rezil ediyorum öyle davrananları.. kac ebeyi rezil ettim dogum da altına kacırdı diye hastayı azarlıyor diye..
Rabbim bizlere kolaylık versin, cidden çok zor,çok..

Amin... İşiniz çok zor, çok meşakkatli...
Ama gerçekten maneviyatı yüksek olanlar yapmalı bu işi gönül işi bu çünkü öğretmenlik gibi...

yooo öyle bir hak var.. istediğine kendi bakıyor, istemediğine mesela köylüsüne, cahiline asistana baktırtıyor..
var yani öyle bir hak..
olmaz mı:27: misal bak tam gün yasası cıkarıyosun, hasta bakmıcaksın dısarda yerin varsa diyosun, eee adam seciyor para kazanmak için dısarıyı, geriye kim kalıyor asistan cunku hoca ya tam gun getirdin.. üniversiteye bir gidiyosun, ne hoca var ne uzman.. sonrada kendini ameliyat ettireceksen tam gunu çigneyip doktoru istediğin yerden getirip tepene dikiyosun.. politikacısın ya.. gariban halkın canı patlıcan!! senin ki can

Son düzenleme:
Bilmediğimiz kanısına nerden vardınız?

Geçen gün ki konuda beddua eden siz değildiniz sanırım, bizler karıştırdık "siz" hakaret etmezsiniz zaten. Başkasının görüşüne "ahaha" diye cevap vermek zaten saygısızlık değildir. Ne diyelim haklısınız o vakit:42:

her konuda soyluyorum allah icinde fesatlik olmayip gercekten sagligi icin doktorunun gozunun icine bakanlara kendileri gibi eli opulecek doktorlarla denk getirsin.doktor dusmanlarini da kendileri gibi doktorlara muhtac etsin. bu beddua degil temenni eger sen bunu beddua olarak algiliyorsan demek ki doktor dusmani oldugunu da kabul ediyorsun.

ayrica guleryuzlu doktor istiyordunuz hani gulmek de mi yasak? :) evet gercek hayatta asiri neseli bi insanim insanlar benle vakit gecirmekten keyif alir ve en ufak seylere bile gulebilirim bundan da oldukca memnunum yoksa mutlu bir doktor olamazdim ve rahmetli dr melike gibi coktan diplere girmis olurdum. cevabim yazdigim yazilardir uslup konusunda kimlerle nasil konusacagimi cok iyi bilirim merak etmeyin.

Ne kadar itici bir tabir bu '' pis hasta''
Ben anaokulu öğretmeniyim benim çocuklarımda herzaman temiz olamıyorlar.
Salya sümük akıyor, kaç kere kusmuk temizledim.
Bunların ailesi hasta hasta çocuğu okula gönderiyor
Ben hasta çocuğa bakmak zorundamıyım? Kusmuğunu temizlemek zorundamıyım?
Evet zorundayım çünkü onlar bana emanetler aynen hastaların size emanet olduğu gibi.
ben muayeneye gelen YETİŞKİN hastanın, acil gelmediyse eger temiz gelmesini istemenin cok sey olmadıgını dusunuyorum.. kolunun altını, alt ksmını bir mendille silmesine sukr ediyorum ve hastama tesekkür de ediyorum.. ben hastanın sondasıyla, idrarıyla, buyuk tuvaletiyle ugrasıyorum, salya sümük ne ki.. !! hiç de gocunmam, teyzelerimin yuzlerini severim ne olcak teyzem diye..kimsenin burnu aktı diye ona pis de demiyorum.. ama o gun muayeneye gelen, temiz gelebilecek,kendini bilen yetişkin insanın da pis gelmesine katlanamıyorum

Son düzenleme:
her konuda soyluyorum allah icinde fesatlik olmayip gercekten sagligi icin doktorunun gozunun icine bakanlara kendileri gibi eli opulecek doktorlarla denk getirsin.doktor dusmanlarini da kendileri gibi doktorlara muhtac etsin. bu beddua degil temenni eger sen bunu beddua olarak algiliyorsan demek ki doktor dusmani oldugunu da kabul ediyorsun.

ayrica guleryuzlu doktor istiyordunuz hani gulmek de mi yasak? :) evet gercek hayatta asiri neseli bi insanim insanlar benle vakit gecirmekten keyif alir ve en ufak seylere bile gulebilirim bundan da oldukca memnunum yoksa mutlu bir doktor olamazdim ve rahmetli dr melike gibi coktan diplere girmis olurdum. cevabim yazdigim yazilardir uslup konusunda kimlerle nasil konusacagimi cok iyi bilirim merak etmeyin.

:53: Sözlerin bittiği noktadayım, cevap verme gereği duymuyorum artık şu demogoji yeteneğinizi alkışlamaktan başka... İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben muayeneye gelen YETİŞKİN hastanın, acil gelmediyse eger temiz gelmesini istemenin cok sey olmadıgını dusunuyorum.. kolunun altını, alt ksmını bir mendille silmesine sukr ediyorum ve hastama tesekkür de ediyorum.. ben hastanın sondasıyla, idrarıyla, buyuk tuvaletiyle ugrasıyorum, salya sümük ne ki.. !! hiç de gocunmam, teyzelerimin yuzlerini severim ne olcak teyzem diye.. ama o gun muayeneye gelen, temiz gelebilecek,kendini bilen yetişkin insanın da pis gelmesine katlanamıyorum

Ben en basit şekilde örnek verdim hanımefendi.
Tabiki temizlik istemeniz en doğal hakkınız
Ama bunuda anlatmanın, söylemeninde bir adabı vardır:19:
Takıldığım noktaya dikkat edin

:53: Sözlerin bittiği noktadayım, cevap verme gereği duymuyorum artık şu demogoji yeteneğinizi alkışlamaktan başka... İyi geceler.
Katılıyorum:46:
Bir şey farkettimde hep alttan almaya çalışan biz oluyoruz.
Hemde üstünede doktor düşmanı ilan ediliyoruz ilginç gerçekten:26:

Ben en basit şekilde örnek verdim hanımefendi.
Tabiki temizlik istemeniz en doğal hakkınız
Ama bunuda anlatmanın, söylemeninde bir adabı vardır:19:
Takıldığım noktaya dikkat edin
söylemenin adabı var derken.???? siz burda da, yani benimde ögretmenim sandınız kendinizi galiba.. son olarak ben iyi doktor kötü doktor tartısması için burda degilim, darp edilen sizlerin tabirlerinizle,ve büyük bilgilerinizle kötü doktorların bunu hakettiğini yazan zihniyetle ,bu cümleleri yazan arkadaslarla tartısıyorum.. ama bosa konusuyorum, madem herkes hakettiğini yasıyor, darp edilen doktor haketmişmiş ozaman etme bulma dunyası demekki kötü hastada kötü doktora denk geliyor.Allahın işi işde :). iyi aksamlar

Son düzenleme:

arkadaşım bol bol spor, sağlıklı beslenme ve Allah'a bol bol dua et...
Ciddi söylüyorum gözüm korktu..
Allah sağlık versin.. Eğer hastalıkla imtihan edecekse de merhametli ve işinin ehli doktorların eline düşürsün..

Son düzenleme:

Yani cidden anlayamıyorum. Gazetecilik son sınıf öğrencisiyim demogojiyle yatıp, demogojiyle kalkıyoruz derste ama ben böylesini görmedim.
Yazdıklarım karşısında aldığım cevaba karşılık, kendi yazdığımı kaç kere okur oldum ki cevapla tuşuna basmadan kimseyi bilmeden kırmayayım diye de tekrar tekrar okurken hele...

Hala düşman diye adlandırılıyorsam, sizler de bizlerin yazdıklarını okumadan şablonlarla konuşuyorsunuz o zaman.

ben pis hastaya bakmak zorunda degilim!! evet bilmiyosuz ama buda benim hakkım :) temiz olmak hiç okadar da zor bişey degil, istediğimizde cok sey degil.. siz bana ne hakla pis diyemezsin diyosunuz, evet saglık sistemi berbat ama sen pis demeyeceksin seklinde bir sözü kabullenecegim kadar da degil
nasıl hastanın doktor secme hakkı varsa benimde bu hakkım var, ha kullanıyormuyuz cogunlukla hayır..
usluptan bahseden arkadaslar, darp edilen doktorlar hakediyor sözlerini yazan arkadaslara neden üslüptan bahsetmiyosunuz cok merak ediyorum
madem herkes hakettiğini yasıyor, doktor hakediyor ve darp ediliyor( bu sizlerin sözleri) ozaman herkes hakettiğini yasıyor , kötü hastayada kötü doktor denk geliyor. allahın adaleti işde :)
ayrıca ben iyi doktor kötü doktora celallenmiyorum ki, darp edilmeyi hakedilmesi durumundan müzdaribim

Ya eli ayagi tutmayan hasta nasil temizlesin kendini. Her saniye yaninda refakatci mi oluyor. Hastabakicilara niye kizamiyorsunuz da zavalli hastaya pis diyorsunuz? Hastabakicilarin görevi ne hastanede? Kim cebine üc bes koyarsa onun hastasinin pesinde dolaniyorlar degil mi? Siz hastanede calismayi kabul ederken özel madde mi koyduruyorsunuz pis hastalara bakmam diye. Var mi böyle bir hakkiniz! Saglik Bakanliginda sizinle ilgili böyle bir bilgi var mi? Su hastanede calisan su doktorun pis hastaya bakmama hakki var mi yaziyor? Özel hastanelerde nedense sesiniz cikmiyor hastalara ama devlet hastanelerinde firtina gibi esiyorsunuz.

Pis demekle neyi kastediyorsunuz önce onu bir aciklayin. Saci mi kirli, kiyafetleri mi kirli kendisi mi kirli kokuyor mesela? Belki günlerdir hasta yerinden kalkamadi, yikanamayacak kadar gücsüz veya kullandigi ilaclar nedeniyle de agzi, teri kokuyor olamaz mi? Suyu, dogalgazi elektirigi kesilmistir belki yikanamamistir. Herkes dogalgazli 24 saat sicak sular akan köpük köpük banyolu evde yasamiyor ki. Ne meslekte olursaniz olun. O pis,bu kokuyor ayirimi yapmaya hakkiniz yok olmamali. Sefiniz bashekiminiz de pis gelebilir o gün ise. Yikanmamistir, ter kokuyordur, günlerdir ayni kiyafetle geliyordur. Onlara yapabilir misiniz bu ayirimi? Bashekiminize hocam ya pis kokuyorsunuz diger asansöre binin diyebilir misiniz? Veya nöbetlerinizi yazan servis sefiniz ya da her neyse ünvani o kisiye ay pis kokuyorsunuz sizinle konusmama hakkim var diyebiliyor musunuz? Siz de 36 saat nöbet tutuyorsunuz, ayni odada ayni yatakta kac kisi nöbetlese yatip uyuyorsunuz dr odasinda. Cok mu temiz kaliyorsunuz herkes ayni yastiga koyuyor kafasini. Bana lütfen aradaki farki aciklar misiniz? Pis kokuysa iki tarafta da var. Ama niye hastaya mecbur degilsiniz de üstlerinize mecbursunuz?

Etmissinizdir mutlaka eger doktorsaniz ama hipokrat yeminini buraya yazmama gerek var mi? Tip fakültesini bitiren her dr adayi bu yemini ediyor. Pis hastaya bakmama hakkim var cümlesi neresinde yaziyor bu metnin? Herkesin bu iki kelimeyi arama motorlarina yazip okumasini isterdim. Sizin yaka kartinizda veya oda kapinizdaki, masanizdaki isminizin ünvaninizin altinda pis hastaya bakmam mecbur degilim mi yaziyor? Fikriniz buysa yazdirin bu cümleyi de hastalar ona göre ciksin karsiniza.

Konunun kapatılmasını rica ediyorum..
Sadece tek bir kişiye bile, doktoru şikayet ederken bir kez daha düşünmeyi, şikayet ederken bazen anlık sinirle doktorun doğularının şikayet edilebildiğini gösterebildiysem konum amacına ulaşmıştır demektir.
Ne önyargılığım kaldı, ne asabiliğim, ne paragözlüğüm, ne herkesi aşağılamam.Benim söylemediğim şeyleri bile ben söylemişim gibi saldırdınız.Ben hayatımda hiç kimseyi hiç bir sebepten küçümsemedim.Herşeyden önce kimseden daha üstün veya daha alçak olmadığımın bilincindeyim.
Benim bu konuda gerçekten çok üzülüyorum çünkü ben bu mesleği sadece manevi tarafı için seçtim.Ama görüyorum ki doktorlardan nefret ediliyor gerçekten.Şu koşullarda doktor olmak; bunca çalışmanın, daha ikinci aydan uykusuz kaldığım günlerin, bu güne kadar yaşadığım stresin, sıkıntının, çalışmanın karşılığını veremeyecek bana..Bu yüzden ciddi ciddi sorguluyorum yaptığım seçimi.
Doktorlara karşı o kadar nefret dolusunuz ki ne söylemeye çalıştığımı anlamaya çalışmıyorsunuz bile..yine de eğer hakkım kaldıysa sizde helal olsun ne diyeyim..
Tekrar Dr.Melike'ye Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın..

Son düzenleme:
Konunun kapatılmasını rica ediyorum..
Sadece tek bir kişiye bile, doktoru şikayet ederken daha özenli davranmasını sağlayabildiysem konum amacına ulaşmıştır demektir.
Ne önyargılığım kaldı, ne asabiliğim, ne paragözlüğüm, ne herkesi aşağılamam.Benim söylemediğim şeyleri bile ben söylemişim gibi saldırdınız.Ben hayatımda hiç kimseyi hiç bir sebepten küçümsemedim.Herşeyden önce kimseden daha üstün veya daha alçak olmadığımın bilincindeyim.
Benim bu konuda gerçekten çok üzülüyorum çünkü ben bu mesleği sadece manevi tarafı için seçtim.Ama görüyorum ki doktorlardan nefret ediliyor gerçekten.Şu koşullarda doktor olmak; bunca çalışmanın, daha ikinci aydan uykusuz kaldığım günlerin, bu güne kadar yaşadığım stresin, sıkıntının, çalışmanın karşılığını veremeyecek bana..Bu yüzden ciddi ciddi sorguluyorum yaptığım seçimi.
Doktorlara karşı o kadar nefret dolusunuz ki ne söylemeye çalıştığımı anlamaya çalışmıyorsunuz bile..yine de eğer hakkım kaldıysa sizde helal olsun ne diyeyim..
Tekrar Dr.Melike'ye Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın..

Hala nefret ettiğimiz kanısındaysanız anlaşamıyoruz demektir kaç sayfadır. Boştan yere güzel ellerimizle, gözlerimize işkence yapmayalım, sizler de yapmayın ve konu kapatılsın o vakit. Zira boştan yere kırmayın, kırmayalım/kırılmayalım diye tekrar tekrar yanlış anlıyorsunuz dedik.

Kafanızdaki şablonu demek ki biz destan da yazsak bozamayacağız.

Eğer doktor düşmanı olsaydık emin olun bu konu bu kadar uzamazdı. Zira şahsım olarak düşüncemden ötürü açıklama gereği duymaz evet öyle der geçer çayımı yudumlardım.

aslında bu konudan sonra beni doktordan hastaneden soğutan 2 dr neden şikayet temediğim aklıma geldi.bundan sonra hasta haklarını ezberleyip doktora öyle gideceğim.

sırf o 2 dr yüzünden geçenki ameliyatım aylarca ertelenecekti.allah razı olsun doktorumdan.:50:

Ya eli ayagi tutmayan hasta nasil temizlesin kendini. Her saniye yaninda refakatci mi oluyor. Hastabakicilara niye kizamiyorsunuz da zavalli hastaya pis diyorsunuz? Hastabakicilarin görevi ne hastanede? Kim cebine üc bes koyarsa onun hastasinin pesinde dolaniyorlar degil mi? Siz hastanede calismayi kabul ederken özel madde mi koyduruyorsunuz pis hastalara bakmam diye. Var mi böyle bir hakkiniz! Saglik Bakanliginda sizinle ilgili böyle bir bilgi var mi? Su hastanede calisan su doktorun pis hastaya bakmama hakki var mi yaziyor? Özel hastanelerde nedense sesiniz cikmiyor hastalara ama devlet hastanelerinde firtina gibi esiyorsunuz.

Pis demekle neyi kastediyorsunuz önce onu bir aciklayin. Saci mi kirli, kiyafetleri mi kirli kendisi mi kirli kokuyor mesela? Belki günlerdir hasta yerinden kalkamadi, yikanamayacak kadar gücsüz veya kullandigi ilaclar nedeniyle de agzi, teri kokuyor olamaz mi? Suyu, dogalgazi elektirigi kesilmistir belki yikanamamistir. Herkes dogalgazli 24 saat sicak sular akan köpük köpük banyolu evde yasamiyor ki. Ne meslekte olursaniz olun. O pis,bu kokuyor ayirimi yapmaya hakkiniz yok olmamali. Sefiniz bashekiminiz de pis gelebilir o gün ise. Yikanmamistir, ter kokuyordur, günlerdir ayni kiyafetle geliyordur. Onlara yapabilir misiniz bu ayirimi? Bashekiminize hocam ya pis kokuyorsunuz diger asansöre binin diyebilir misiniz? Veya nöbetlerinizi yazan servis sefiniz ya da her neyse ünvani o kisiye ay pis kokuyorsunuz sizinle konusmama hakkim var diyebiliyor musunuz? Siz de 36 saat nöbet tutuyorsunuz, ayni odada ayni yatakta kac kisi nöbetlese yatip uyuyorsunuz dr odasinda. Cok mu temiz kaliyorsunuz herkes ayni yastiga koyuyor kafasini. Bana lütfen aradaki farki aciklar misiniz? Pis kokuysa iki tarafta da var. Ama niye hastaya mecbur degilsiniz de üstlerinize mecbursunuz?

Etmissinizdir mutlaka eger doktorsaniz ama hipokrat yeminini buraya yazmama gerek var mi? Tip fakültesini bitiren her dr adayi bu yemini ediyor. Pis hastaya bakmama hakkim var cümlesi neresinde yaziyor bu metnin? Herkesin bu iki kelimeyi arama motorlarina yazip okumasini isterdim. Sizin yaka kartinizda veya oda kapinizdaki, masanizdaki isminizin ünvaninizin altinda pis hastaya bakmam mecbur degilim mi yaziyor? Fikriniz buysa yazdirin bu cümleyi de hastalar ona göre ciksin karsiniza.
biliyormusunuz dogalgazı kesilmiş banyo yapamamıs hasta zaten okadar özürle geliyorki, kurban olurum senin terine demekten kendimi alamıyorum.. tüm yazdıklarımı okumadan yorum yapmıssınız,okumanızı rica ediyorum.. ben hastanede yatan teyzelerin büyük tuvaletleriyle idrarlarıyla ugrasuyorum, severek yanaklarını saclarını.. Ben yetişkin, muayeneye gelecegini bilip,suratında beskarıs makyaj ama altını yıkamadan gelen hastaya pissin derim.. demeyen varsa ona gitsinler, buda benim hakkım

Yani cidden anlayamıyorum. Gazetecilik son sınıf öğrencisiyim demogojiyle yatıp, demogojiyle kalkıyoruz derste ama ben böylesini görmedim.
Yazdıklarım karşısında aldığım cevaba karşılık, kendi yazdığımı kaç kere okur oldum ki cevapla tuşuna basmadan kimseyi bilmeden kırmayayım diye de tekrar tekrar okurken hele...

Hala düşman diye adlandırılıyorsam, sizler de bizlerin yazdıklarını okumadan şablonlarla konuşuyorsunuz o zaman.

demagoji yapmıyorum hanfendi, eğer kast ettiğiniz laf cambazlığıysa bilakis sadece ne düşünüyorsam söylerim gocunmam size söylediklerimin aynını söylüyorum her konuda, her konuda beddua ediyorsunuz diyorsunuz kendimi açıklıyorum ama hala bunu gündeme getirip (üstelik kast ettiğimden çok yanlış ve farklı bir biçimde) beddua eden siz değil miydiniz diye sorarsanız asıl demagojiyi siz yapıyor olursunuz ki insanları galeyana getirmek için bu cümleleri kuruyorsunuz.

kaldı ki susmuş haliniz, alttan alan haliniz buysa bir de konuşkan halinizi çok merak ediyorum.
doktor düşmanı ilan edilmiyorsunuz siz kendinizi doktor düşmanı ilan ediyorsunuz.
belki gazetecilik okumadım ama demagoji yapıyorsun diyerek demagoji yapan birini algılayabilirim çok şükür.

Back
X