dr. outker kekleri

ballparmak

Guru
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
214
32
318
arkadaşlar bu kekleri kullandığınız mı bilmiyorum ama kek karışımını almadan evde kendimiz yapsak tutturabilir miyiz acaba? yani bi kek nasıl bu kadar yumuşacık ve hafif olur yardımlarınıza gerçekten ihtiyacım var

hazır kek harçlarında hamurun içine girecek havayı ve içindeki malzemeleri stabil tutmak için katkı maddeleri kullanılır. bu fabrikasyon üretim için gerekli olabilir ama evde daha doğal ve lezzetli sonuçlar için kullanılmasını çok da sevemiyorum.

evde yapılan kekin pufidik olması için;
-karışımın ilk aşaması yumurta ve şekeri çok çırpıp (mümkünse stand mikser ile) çoook hava sokmak lazım içine.
-sonra bu havayı çıkarmadan kalan malzemeyi eklememiz gerekir. gene çırpıcı aparat kullanılırsa temas alanı fazla olacağı için hava dışarı çıkar. spatulayla falan fazla kurcalamadan unu yedirmek lazım.
-mutlaka önceden ısıtılmış fırın kullanılmalı ve şahsen en iyi kek sonucunun bundt tipi (ortası borulu) kalıpla alındığını düşünüyorum. rahat kabarıyor kek.
-bu arada; kullanılan unun protein oranı düşük un olması daha iyi oluyor. çok amaçlı un kullanıyorsak biraz nişasta ilave edip unu kek için uygun hale getirebiliriz.

ben bunlara dikkat ediyorum. baya baya dillere destan sonuç oluyor.

üstad diyeyim size en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…