.................... Kaldı ki bu konu ile ilgili sevdiğim bir hastam bazı Plastik Cerrahların sadece bu tarz işleri yapan yardımcıları olduğundan bahsetmişti............................
Dr. Tayfun AKÖZ
Keşke bu konuda açık açık hangi doktor bunu yapıyor ve burada ki üye isimleri(yardımcıları) ile paylaşsaymış hastası da bizde gerekli önlemi alsaymışız. Yeniden altını çiziyorum sitede hakaret içermeyen operasyon hakkında olumsuz düşüncelerini paylaşan üyelerin mesajları asla silinmemektedir. Doktorların reklamını yapan üyeler de sürekli deşifre edilmektedir.
Sosyal medyayı çok iyi kullanan doktorlara karşı böyle bir karalama kampanyası başladı fakat bunu neden bizim üzerimizden yapıyorlar bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Bir çok doktorun facebook, twitter gibi sosyal ağlarda hesapları ve sayfaları var kontrolleri tamamen kendilerinde bu sosyal ağlarda. Orada hesap açmak 30 sn fotoğraflarda kendi arşivlerinde ve bir sürü hesap açıp yanlı yorum yazabilirler. Reklam yapmaları yasaktı ? Bu yasak bu sosyal ağlarda geçerli değil mi ?
Oraya değil de neden Kadınlar Kulübüne bu takıntı anlamakta güçlük çekiyoruz. Dileyen doktor benim konularımı o sitede kapatın ismimin geçmesini istemiyorum deme hakkına sahiptir. Bunu yapmak yerine neden ısrarla doktorların ekip kurduğu söylentileri çıkıyor bunu çözemiyoruz. Buyrun haksızlığı kaldırın ortadan bu sitede adım geçmesin deme hakkına sahipsiniz. İsteyen tüm doktorların konularında ki tüm mesajları silelim. Sadece birinci mesaj (tanıtıcı) kalsın tüm diğer konuları kapatalım. Olumlu olumsuz her şeyi kaldıralım.
Sıkıntı bizde değil artık bunu görsün cerrahlar. Şunu asla unutmayın burada bir doktor hakkında yorum sayısı çok fazla ise bu doktor iyi bir doktor demek değildir. Bu doktorun hastaları sosyal medayayı çok başarılı kullanıyor ise bu Kadınlar Kulübü'nün suçu değildir. Suçu neden ısrarla bizde bu aranıyor bunu anlamakta da zorlanıyorum.
Bu konuda bilgisi şu şunun asistanı diye bilgi varsa buyursun paylaşsın. Kimseden ses çıkmıyor o zaman ! Lütfen varsayımlar üzerine yorum yapılmasına izin vermeyin.
Konu hakkında detaylı bilgiye ;
http://www.kadinlarkulubu.com/estetik-cerrahi-tecrubeleriniz/638372-desifre.html
adresinden ulaşabilirsiniz.
.................... ..
Değerli Forum Üyeleri,
Bir hastanın kendi sağlığı ile ilgili endişeleri ve tedavi konusunda bilgi alma isteği son derece doğaldır. Yine kişinin kendi bedeninde yapılacak olan işlemlerin sonuçlarına dair bir fikir edinmeyi istemesi de doğal bir haktır. Ancak gizlilik ilkesi gereğince, bilgi ve onayı olmadan hasta resimlerinin sosyal medya, forum ya da diğer medya organları gibi ortamlarda paylaşılması ya da yayınlanması, etik kurallara, hasta haklarına ve yasalara aykırıdır. Unutulmaması gereken bir diğer nokta, hasta-hekim ilişkisinin güvene dayalı olduğudur.
Estetik Cerrahi ameliyatları ile ilgili bilgi almak isteyen hastaların çekinmeden bir kaç hekim ile yüz yüze görüşerek karar vermesi kanımca en sağlıklı yoldur. Forumlar ya da sosyal medya, bir bilgi kaynağı ya da danışma ortamı olarak kullanılabilir. Ancak daha değerlisi, gerekli muayene ve değerlendirme sonrası hasta ve hekimin karşılıklı konuşarak ve birbirini anlayarak bir karara ulaşmasıdır.
Sağlık ve esenlik dileklerimle.
Dr. Tayfun AKÖZ
Merhaba Tayfun Hoca önemli bir noktaya değinmiş ama site adına şöyle bir açıklama yapmak istiyorum.
"Muayenehanelerde ve hastanelerde yani operasyon öncesi ve sonrası süreçte" doktorlar veya ekibi tarafından çekilen öncesi ve sonrası fotoğraflarının yayınlanması kesinlikle yasaktır. Bunu zaten bölüm kurallarında altını çizerek bir çok kez uyarısını yapıyoruz. Fakat ben günlük yaşamdan olan bir karemi ve sonrasında gene günlük yaşamdan operasyon sonrası başka bir fotoğrafımı yayınlayabilirim. Buna hiç bir kısıtlama yok. Bu konuda bilgi eksiliğim var ise lütfen araştırılıp düzeltilsin.
Not : Yazdıklarım Tayfun Hoca'ya cevap değil siteyi takip etmediğini iddia eden(!) tüm doktorlaradır.
Ek olarak hiç bir hasta da burada şuna gidin çok iyi işler çıkartıyor mesajını okuyarak o doktora gidip ameliyat olacak kadar saf değildir. Lütfen ismini belirlediğiniz doktorlar ile tek tek görüşün ve aklınıza hangisi yatıyor ise onunla sonuca ulaşın. Burada nickname ile yazıldığından kişilerin gerçeklik payı OLMAYABİLİR. Bizim yakalayamadığımız reklam yapan kullanıcılar da olabilir. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama sizde bize bu konuda endişelerinizi yazın.