Dr umursamazlığı hatasını kabul etmeme şiddetli kanama burun amemiyatı diye ölümden döndüm

fatmu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2023
5
1
6
34
Burun ameliyatı sürecimi paylaşmak hemde uyarmak için yazıyorum. 7 temmuzda kapalı burun estetiği oldum 15 inde tamponlarım çekildi biraz uzandım uyumuş kalmışım boğazıma doğru ılık ılık akan kanamayla uyandım hemen doktora ulaştım soğuk kompleks yapmamı istedi ama kanama o kadar fazlaydı ki video attım videodan sonra hemen gelin dedi Neyse hemen bir taksi çevirip bindim yanımda bir arkadaşım da vardı Biraz gittikten sonra kanama daha da şiddetlendi hem sağ hem sol burnumdan artı engellenemeyen bir şekilde boğazımdan kan çok hızlı bir şekilde akmaya başladı kusabildiğimi kustum kusamadığımı yuttum baktım bilincim falan gidecek gibi Kendi doktorumu arayıp kanamanın şiddetlendiğini buradaki bir hastanenin acil bölümüne gideceğimi söyledim ve en yakın hastanenin acil bölümüne başvurdum oraya gittiğimde zaten bayılmak üzereydim bizi Hemen acile sarıalana yönlendirdiler orada burnuma adrenalinli tampon koydular damar yolu açtılar kan aldılar ve acil poliklinik hastası olarak acildeki kbb'ye yönlendirdiler kbb'nin önüne geldiğimde bacaklarımın kollarımın kafamın uyuştuğunu hissettim beni içeri aldıklarında birincim yarı açıktı ve drların başkasının ameliyat hastası diye müdahale etmek istemediğini hayal meyal duydum doktorları falan hiç hatırlamıyorum yanımdaki kişiye soru soruyorlar Birazını duyuyorum ama kendimi toparlayıp cevap veremedim Sadece çok kötüyüm bir şey yapın dediğimi hatırlıyorum sonradan bayılmışım ne kadar süre sonra uyandığımı bilmiyorum ama Uyandığımda bir kişi bacaklarımı tutmuş yukarı kaldırmış Diğerleri de Burnumdaki kanamayı Aspire edip kanamanın nereden geldiğini bulmaya çalışıyorlardı baktılar bulamayınca tekrar tampon koydular ama onunla da durduramadılar kanamayı o tamponun alıp daha farklı bir tampon koydular ve yine iki tarafa da adrenalin yaparak kanamayı durdurmaya çalıştılar kanama biraz hafifleyince beni tekrar acile alıp serum taktılar kanama orada tamamen durdu Serum bittikten sonra acilden çıkıp Dr uma gittim normal bir kanama değildi bu bayağı bildiğimiz musluğu açmışsınız gibi şiddetli bir şekilde iki burnumdan akmayla yetişemedi boğazımdan akmaya başladı çıkartamadığımı yuttum dediğim gibi çıkartabildiğimi kusarak çıkarttım 2 saat sonra bizi eve gönderdi gece şiddetli bir kanama daha geçirdim hemen doktoru aradım doktora ulaşılmıyordu Orada da bir panik yaptım Sonrasında o Bize döndü sonra muayenehaneye gittik yaklaşık yarım saat sürdü orada müdahale etmeye çalıştı ama kanama Gittikçe daha çok şiddetlendi hastanede burnuma koydukları tamponları çıkarttı onları tekrar koydu onunla durduramayınca silikon tampon koydu yanına hem sağ hem sol burnuma ama kanamayı hala durduramadı boğulacak gibi oluyordum sonrasında yakınlarıma seslenip ameliyatı olduğumuz hastanenin acil bölümüne gidin ben de arkanızdan geliyorum dedi Hastaneye gittiğimde acilden giriş yaptık hemen yatırdılar tansiyonuma baktılar Tansiyonum fırlamış nabız 145 tansiyon 16.10 kanama Çok şiddetli bir şekilde devam ediyor tamponlara rağmen durmadı hemen orada damar yolundan arka arkaya kan pıhtılaştırıcı ilaç yapıldı o çarpıntıyı daha da artırdı sürekli kalp krizi geçiriyorum zannettim Neyse ki geldi acile zaten gerekli müdahaleyi acildeki Doktorlar yaptı ama kanama hala durmamıştı Hala sızıntıdan biraz daha fazla şekilde vardı sonra hastaneye acilinde serum taktılar ağrı kesici verdiler sonra kendi Dr ihtiyaç halinde buralardayım beni arayın diyerek oradan gitti sonrasında taburcu edildiğim gün içerisinde tekrar bir kanama daha oldu Tekrar acile gittik doktora haber verip o da oraya geldi yine bişey yapmadı üç beş dk durup gitti o arada acildekiler kanamayı durdurdu. Dr benim ısrarımla (Çünkü çarpıntıdan duramıyordum Tansiyonum çok çıkıyordu inanılmaz baş ağrısı çekiyordum) hastaneye yatırıldım gerek duyarsam Ameliyat ederim dedi sabah en geç 8 9 gibi hastanede olurum dedi aradık ulaşamadık öğlen 12.30 gibi geldi hastaneye ve ben o saate kadar ameliyata alırsa diye hiçbir şey yiyip içmedim Ve o halde yine ameliyata vesaire almadı kan vesaire de takılmadı o günün gecesi bir Kanıma daha geçirdim yaklaşık 45 dakika falan sürdü ama çok hızlı akan bir kanamaydı yine Tansiyonum daha da çıktı kanım daha da düştü beni hastaneden kanım yerlerde hiçbir şey yok Her şey yolunda kanama durdu ameliyata gerek duymuyorum diyerek ve o tansiyon ve o nabız ve hatta ateşle taburcu etti Tabii ki güvenim yerle bir oldu Ben de bir sonraki gün sabaha kulak burun boğaza randevu aldım başka bir doktora kulak burun boğazda duruma izah ettim Doktorum ama beni tam olarak sahiplenmediğini çok büyük sıkıntıya düştüğümü bu süreçte Normal şartlarda başkasının ameliyat ettiği hastayı etik gereği kabul etmezler ama durumumu öğrenince O da üzüldü benim halime halimi de gördü zaten sonrasında Yardımcı olacağını söyledi muayene etti ben o arada burnumda hem sağ hem solda ikişer tane tamponla yani 4 tane tamponla geziyorum inanılmaz ağrı kesicinin bile geçirmediği korkunç ve baş ağrısıyla mücadele ediyorum kötü kokunun iltihaptan kaynaklandığını ve Antibiyotik başlanması gerektiğini söyledi Bu arada ameliyatı yapan doktorum tamponlar çekilirken antibiyotik kullanmana gerek yok dedi ve antibiyotiği kesmişti Bu kulak burun boğazcı 1000 miligramlık Augmentin artı 750 miligramlık Cipro başladı onu içmeye başladıktan sonra daha da rahatladım enfekte olma olasılığı çok yüksek ki olmuş gibi duruyor dedi O yüzden antibiyotik başlattı zaten Salı günü gel tamponlarını çekelim dedi tekrar kanama olasılığı var Ona göre hazırlıklı gel acil bir durum olursa ameliyata alabilirim dedi Sabahın ilk saatlerine randevu aldım o yüzden gittim çok yardımcı oldu tamponlarımı çekti sağ olsun kanama vesaire de olmadı burnumda ciddi bir eğrilik vardı onun için de farklı silikon bir tampon aldırdı burun içi kanamaları için bir ilaç verdi bunun için temizliği için farklı bir solüsyon verdi O şekilde gönderdi Bu arada kendi Doktorum ve asistanı benimle hiç iletişime geçmedi kanamadan 14 gün sonra tamponların çekilmesi için kliniğe gelmem için mesaj attılar Ben de bu süreçte olup biteni anlattım tamponlarımı çektirdiğimi güvenimi çok sarsıldığını Maddi manevi çok yıprandığımı En azından bunun bir kısmını bir şekilde karşılanması gerektiğine dair bir mesaj yazdım Ama tabii ki Doktor hiçbir şekilde bu durumu kabul etmedi Ne kendi hatasını kabul etti ne de maddi manevi Hatta manevi olarak çok daha fazla yıprattığı bu süreci kabul etti hatta ameliyatta Kendisinin hiçbir kusuru olmadığını söyledi insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı Nasıl böyle bir hataya düştüğümü hala anlayamıyorum burun ameliyatı derken az daha canımdan olacaktım Eğer kendim çare bulamasaydım çok çok daha ciddi boyutlara ulaşabilirdi diye düşünüyorum inanın hangisine yanacağımı şaşırdım resmen. Her ameliyatta risk vardır ama olasılıkları kişinin sağlık durumunu baz alarak kritik yapıp durumu toparlayabilirsin. Lütfen canınızı hiçe saymayın iyi araştırın doğru karar verin

Son düzenleme:
Çok geçmş olsun şuan nasılsın hayretler içinde okudum malesef türkiye de kasaplık almış gidiyor aklı olan burun estetigi olmaz bende 1 yıl oldu olalı tüm hayatım alt üst oldu

Back