• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dudak uçuğu

zardacal

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2025
71
12
3
20
Kızlar merhaba yeni doğmuş bebeğim var 2 3 hafta önce dudağımda uçuk çıkmıştı şuan yok ama o zaman yani uçuk varken banyodaki çöp poşetine dokunmuştum şimdi o çöp poşetine tekrar dokundum sonra üstümdeki kıyafete elim temas etti daha sonra bebeğimi kucağıma aldım o zamanki uçuk kıyafetten kıyafete bulaşır mı

Kızlar merhaba yeni doğmuş bebeğim var 2 3 hafta önce dudağımda uçuk çıkmıştı şuan yok ama o zaman yani uçuk varken banyodaki çöp poşetine dokunmuştum şimdi o çöp poşetine tekrar dokundum sonra üstümdeki kıyafete elim temas etti daha sonra bebeğimi kucağıma aldım o zamanki uçuk kıyafetten kıyafete bulaşır mı
Hayr

Bulaş riski çok düşük, neredeyse sıfır, ama uçuğu olan, uçuk dudağın içinde veya dışında, görünür yada görünmez kim varsa bebekten uzak dursun, bebeğim 10 aylıkken dudak içi uçuğu olan birisi kucağına alıp yanağından öpmüştü, bebeğim bir cahil yüznden herpes kaptı, hemen fark ettiğimiz için hafif atlattık ama 19 aylık şu anda, azıcık üşütsün herpes hemen kendini dışarı atıyor, ömrü boyunca vücudunda kalacak bir virüs oldu yani. Dikkat edin,kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda mümkünse maske takıp emzirin bebeğinizi

Bulaş riski çok düşük, neredeyse sıfır, ama uçuğu olan, uçuk dudağın içinde veya dışında, görünür yada görünmez kim varsa bebekten uzak dursun, bebeğim 10 aylıkken dudak içi uçuğu olan birisi kucağına alıp yanağından öpmüştü, bebeğim bir cahil yüznden herpes kaptı, hemen fark ettiğimiz için hafif atlattık ama 19 aylık şu anda, azıcık üşütsün herpes hemen kendini dışarı atıyor, ömrü boyunca vücudunda kalacak bir virüs oldu yani. Dikkat edin,kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda mümkünse maske takıp emzirin bebeğinizi
Çok çok geçmiş olsun RABBİM bebeğinize acil şifalar versin inşALLAH nasıl anladınız peki o kişide uçuk olduğunu

Çok çok geçmiş olsun RABBİM bebeğinize acil şifalar versin inşALLAH nasıl anladınız peki o kişide uçuk olduğunu
Uçuğu dudağının içinde olan birisi söylemezse nereden bileceğim uçuğu olduğunu 😔

Nasıl farkettiniz peki ne gibi belirti verdi bebekte

Nasıl farkettiniz peki ne gibi belirti verdi bebekte
İştahı kesilmişti,ve çenesinde çok hafif kızarıklık vardı,düzenli kontrolüne götürdüğümüz doktor normal olduğunu söylemişti,kan tahlili istemiştim gerek görmemişti,ilk gün nemlendirici krem kullandık,akşamında tatmin olmadığım için eşim işten gelince acile gidip abartarak anlatmıştık doktora, kanında hafif enfeksiyon vardı, sürüntü testi yaptılar hpv herpes olduğunu öğrendik hemen yatış verdiler, antibiyotike başladığımız ilk gece sivilceleri kendini dışarı atmıştı, 1 saat içinde çenesinde 18 tane iltihaplı sivilce çıkmıştı :) meğer çocuğum dışa atamamış herpesini, yani kısaca çocuk normal rutininden az da olsa farklı halsiz, iştahsızdı, doktorlar dudaktan öpme,aynı kaşığı kullanmak veya dudak bölgesinde uçuğu olan kişi tarafından öpülme durumunda bulaş riski olduğunu söylüyor, önlem olarak aşıların hepsini yaptırmak ve bağışıklıklığı doğal yollarla da yüksek tutmak gerekiyor.

Back
X