Mutfak Püf Noktaları Düdükllü tencere :)

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
ya kızlar kafayı sıyırıcam şu düdüklü tencereyi kullanmayı bir türlü beceremiyorum...

Kuru fasulye, nohut, yeşil fasulye... :50: hangisini pişirirsem pişiriyim deli gibi sulu oluyor yemek.. normal tencerede pişirdiğim yemek on numara olurken düdüklüye koyduğum yemek vıcık vıcık su oluyor :19: suyunuda çok koymuyorum ama anlamıyorum...

hatta taze fasulye pişirirken hiçç su koymuyorum hani taze fasulye su salıyor diye kızlar bir açıyorum tencereyi yarısından çoğu su olmuş tencerenin.. :27:

benmi beceriksizim? neyim ya anlamadım :84:

Estağfurullah, niye beceriksiz olasınız, sadece daha eliniz alışmamıştır.

Fasulyenin yıkama suyunu iyice süzdürerek denediniz mi acaba? Ya da bazı domates çok sulu olur, öyle mi denk geldi bu ilk denemelerde size ki.

Benim ilk kullandığım düdüklüm, çok, çok kısa bir sürede pişirirdi, ona kahve fincanıyla falan koyardım suyu, belki sizin ki de öyle olabilir.

Bir de ben kırmızı mercimek hariç, tüm düdüklü ile pişireceğim şeyleri en büyük gözde pişiriyorum. Önce tam açık oluyor ateş, düdüğü ötünce, ya da artık uyarısı ne şekilde oluyorsa, o zaman, ocağı kısıyorum. Denemediyseniz bir de bunları deneyin. Ayrıca, kullanım kılavuzunu mutlaka okumuşsunuzdur, ama hiç okumamış gibi bir daha bakın isterseniz, bazen insan çok bariz bir şeyi farkedememiş olabiliyor.

Düdüklü acaip rahat bir şey, hiç gözünüz yılmasın, deneye, deneye olur mutlaka. Ondan sonra da ben bugüne kadar düdüklüsüz nasıl yaşamışım dersiniz belki de.

bu sorun bana çok tanıdık geldi.çünkü benimde başıma gelmişti.

tencereni suyun altında mı soğutuyorsun canım?birgün yaptığım yemeği acele servis yapmam gerekiyordu.tencereyi akan suyun altına koydum.kapağı sıkı sıkı kapalı

olmasına rağmen,tencereyi bir açtım sebzeler suyun içerisinde yüzüyor.buhar çıkış deliğinden falan bi şekilde su,tencereye giriyor.

bu sorun bana çok tanıdık geldi.çünkü benimde başıma gelmişti.

tencereni suyun altında mı soğutuyorsun canım?birgün yaptığım yemeği acele servis yapmam gerekiyordu.tencereyi akan suyun altına koydum.kapağı sıkı sıkı kapalı

olmasına rağmen,tencereyi bir açtım sebzeler suyun içerisinde yüzüyor.buhar çıkış deliğinden falan bi şekilde su,tencereye giriyor.

suyun altında soğutuyorum canım başka türlü soğumazki içindeki basınç nasıl çıkacak?.. :44:

suyun altında soğutuyorum canım başka türlü soğumazki içindeki basınç nasıl çıkacak?.. :44:

Bir süre bekleyince soğuyor. 15-20 dakika yeter sanırım, pek süre tutmadım açıkçası, çünkü acele kapağı açmam gerkmiyorsa 1-2 saat öylece bırakırım ben, içindeki daha bile güzel bir kıvam alıyor.

Ama hemen soğusun diyorsanız, lavaboya su doldurup içine oturtun, ya da akan suyu tencerenin yan kısımlarına getirecek şekilde akıtın. Ben suya tutsam da yanlarına tutuyorum su.

evet acelen yoksa bekleyeceksin ama acelen varsa ve su tutacaksan kesinlikle yanlarına gelecek şekilde olacak.üstüne gelirse su giriyor mecburen..

sogutacam diye çeşmenin altına tutunca tencerenin içine su kaçıyordur.annemin başınada gelmişti. sonradan anladık öyle oldugunu

valahi aynı dert bendede varrr arkdaşım bende birtütlü bu düdüklüyle yıldımız barışmadıı

en sonundaa atımm ama şimdii gene almak istiyorum bu sefer otomatik saat ayarınd a olaından

Back
X