Çorbalar Dügün Corbasi (Resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Dügün corbasi misafirlerinize sunacaginiz en güzel ve özel corbalardan biridir.Hele benim oglum bayiliyor buna.

200-250 gr. kuzu veya dana
2 lt. et suyu
4 yemek kasigi un
Yarim cay bardagi galete unu
4 yemek kasigi yogurt
1 yumurta sarisi
Yarim limon
Tuz
Üzerine:
Tereyagi ve kirmizi toz biber

Eti 2 lt. suyla iyice haslayin.
Etin hepsini didikleyin.
Tekrar suyun icine koyarak agir ateste biraz daha pisirin.
Terbiye icin un,yumurta sarisi, yogurt,limon suyunu bir kaesede karistirin.
Et suyundan terbiyeye biraz dökerek ilistirin.
Terbiyeyi corbaya dökün,hizlica karistirin.
Galete ununuda ekleyerek kisik ateste bir tasim kaynatin.
Tabaklara servis yaptiktan sonra tereyaginda kizdirdiginiz toz biberi üzerlerine dökün.

canim super yaaa ellerine saglik.bende yapiyorum bu corbanin bir benzerini
yalanci iskembe corbasi diye

Son düzenleme:
bayılıyorum bu çorbaya tarif için çok teşekkür ederim hemen tarif defterime ekledim

cnm ellerine sağlık bu çorbadan bende yaparım ama galete unu yapmam neden yapıyorsun onu merak ettımmm?

ben bunun hastasıyım ama hiç yapmadm evde yemek güzel olmuyor kalabalıkta düğünlerde falan yemek acayip güzel oluyorrrrrr uuufff canım istediiiii cokacimcoook

ben bunun hastasıyım ama hiç yapmadm evde yemek güzel olmuyor kalabalıkta düğünlerde falan yemek acayip güzel oluyorrrrrr uuufff canım istediiiii cokacimcoook

Evde yemek güzel olmazmi canim.Ben misafirlerime hep yaparim.Cok seviliyor gelen misafirlerim tarafindan.

ya buarada bende azeriyim,yeni uye oldum.Ya bi sorunum var,terbiyeli corbalar hic bir zaman yapamiyorum.cok pis tadi oluyor ,yogurt kesilmis gibi gozukuyor terbiyeye onceden 1 kepce koymama raggmen.onun icin cooook korkuyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…