• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün hazırlıkları:(

Biz nişanı yapmıştık,düğünü de oğlan tarafı yapar bizde zaten burda istediğimiz yemekli bir düğün değildi yani aşağı yukarı otobüs parasına denk gelir nişanlım oynamayı,davulu,zurnayı sevmeyen biri ona göree kır düğünü ,kokteyl tarzı şeyler olmalı yani merasim havasında...Derdi kesinlikle para değil,ben de bu kadar yıl beklemişim varsın diyorum olsun (ailemin hevesi kursağında kalmasın diye) ama sanırım diretirsem ilk defa orta çirkinleşicek ve ben kimseyi karşı karşıya getirip mutluluğumuzu zedelemek istemiyorum:/

valla canım sende haklısın nısnalında haklı aılen de haklı cok zor bısı kımseyı kırmadan halletmen lazım:S

Biz nişanı yapmıştık,düğünü de oğlan tarafı yapar bizde zaten burda istediğimiz yemekli bir düğün değildi yani aşağı yukarı otobüs parasına denk gelir nişanlım oynamayı,davulu,zurnayı sevmeyen biri ona göree kır düğünü ,kokteyl tarzı şeyler olmalı yani merasim havasında...Derdi kesinlikle para değil,ben de bu kadar yıl beklemişim varsın diyorum olsun (ailemin hevesi kursağında kalmasın diye) ama sanırım diretirsem ilk defa orta çirkinleşicek ve ben kimseyi karşı karşıya getirip mutluluğumuzu zedelemek istemiyorum:/

Bak 10 saatlik bi'yol desen dediğin çok doğru ama ne kadar küçük bi'şey de desen mekan tutma vs. fazladan masraf oluyor hep. Hem zaten düğünün olacak bi'tane yap çok güzel yap:1:

Nişanlın tam benim kafadan bana kalsa ben nikahla evlenir yakınlarımla yemeğe giderdim nikah sonrası davullu zurnalı halaylı düşündükçe içim sıkılıyo:31:

Bence bırak aileleriniz konuşsun siz didişmeyin boştan yere:40:

Cok hakli
Nisan dugunude yapmissinizki bu devirde nisan dugunumu kalmis

Dügün Erkek tarafina ait diye biliyorum.
ve 2,5 Saat yol cok degil aslinda.
Sevenleriniz Sevdikleriniz sizin icin 2,5 saat yol gidebilirler.

Mesela bir Otobüs ayarlayabilirsiniz misafirleriniz icin belirli saatte belirli biyerden kalkacak olan ?
hem daha Ekonomik olur hemde asil Dügün ün anlami kacmaz.
Ayni seyleri tekrarlayinca heyecani kalmaz diye düsünüyorum.

nişanın zaten gayet görkemli olmuş nişanlın kına gecesi yaparsın demekle haklı ama tavırlrı sevimsiz, restleşmeye ne gerek var

ne kadar masraf yapılırsa sonra onun borcunu siz ödersiniz velev ki aileler ödedi bu ilerde önüne gelir, ben ne kına yaptım ne salonda nişan vs, aileler tanıştı, 1 hafta sonra istemeye geldiler o gün yüzük takıldı tamam işte, 8 ay sonrada kır düğünü yaptık yemekli, tek bi organizasyon oldu ama içime sindi herşey istediğim gibiydi

2,5 saat dediğin nedir sana önem veren insan kalkar gelir yani. Çok da uzak bi mesafe değil. Ben 2 düğün yapacağım çünkü akrabalarım İstanbul'da Bartın'da nişanlımınkiler Gaziantep'te haliyle Türkiye'nin öbür ucuna sürükleyemem insanları. Nişanlın gayet mantıklı konuşuyor hiç gereği yok, birbirinizi kırmayın böyle şeyler için hiçbiri unutulmaz sonra problem yaşarsınız.

bence nişanlın haklı

bir ark da o şekilde yaptı mesela 2 saatlik mesafe vardı aileler arası

kendi memelektinde kına gecesi yaptı gelinliğini sonra bindallısını giydi

diğer tarafta da düğün yaptı, düğüne gelmek isteyen yine geldi ama zaten kınaya herkes geldiği için sorun olmadı

Bende nişanlına hak verdim 2,5 saat uzak bir mesafe değil, gelemeyenleri düşünerekten kına gecende gelinlik giyersin diye düşünmüştüm. Yani 2 düğün, ayriyetten kına bence de gereksiz. Ama tavırlarına gelirsek nişanlının o yanlış, böyle hakaretvari cümlelere ne gerek var? Düzgün bir biçimde kendini ifade etmek bu kadar zor olmasa gerek. :ssz:

bizde kınayı kız tarafı düğünü ekek tarafı yapar. sizde kız tarafı olarak kınanızı düğün gibi yapabilirsiniz. tabi erkek tarafından destek beklemeden. 2 düğün yapmak istememekte haklı.

ben kendimden örnek vereyim, sözlüm burda görev yapıyor, ailesi 7 saatlik bir mesafede..biz dedikki iki düğüne ne gerek var, burda kına gecesi olur, düğünde de milleti oraya taşırız, servis tutarız, iki düğün inan çok zor..bana çok gereksiz geliyor, iki kez gelinlik giymek, iki kez o yorgunluğu çekmek..tabi bir de bunun maddi yönü var..
bence değmez..nişanlın haklı..ayrıca 2,5 saat ne ki:) avrupa yakasından anadoluya geçerken bile, 2 saat geçiyor yolda...bence bi servis tutun oraya taşıyın..

İstanbul da Avrupa yakasından Anadolu yakasına 2 saatte gidiliyor.2,5 saat için 2 düğün yapmak.En çok sen yıpranacaksın.Bunu gözden çıkarma.Nişanlın ailene laf etmemiş ki,bu konu da ne kadar kararlı olduğunu göstermek için gerekirse onları karşıma alırım demiş.Sen zaten 100-150 kişilik yemekli nişan yapmışsın.Benim anladığım sen daha şaşalı şeyleri seviyorsun,nişanlın daha mütevazi şeyleri.

Ailemin düğün istemeye hakkı var diyorsun.Ailen düğün istemiyor ki,ailen 2.düğün istiyor.Sen akrabaların sadece ve sadece 2,5 saatlik yola gelemezler diye düğün yapmak istiyorsun.Eeee nişanlın,nişanlının ailesi git gel yapacaklar.Bir de ailelerin düğün isteme şu olsun bu olsun gibi haklarının olduğu konusu tartışılır.Burda sen ve nişanlının ne istediği önemli.Aile mutluluğunuzu ister ancak.Orda düğün yap.Kuaföre git,gelinlik giy,takıdı,karşılamaydı şuydu buydu.Gel aynı şeyleri tekrar öbür düğünde yaşa.Ne hal kalır ne ilk heves,heyecan.Yani 2,5 saatlik yola gelemeyen akrabalarını da sen düşünme bi zahmet.Düğüne vereceğiniz parayla araba tutun o zaman onlara.Bak helal olsun nişanlına.Ben araba tutayım diyor çocuk.Düğününe gelemeyen,düğün günü sen evden çıkarken gelip görsünler gelinlikle.

Üzmeyin böyle şeyler için birbirinizi

benim düğünüm 20 nisan'da oldu... bizimde evler arası 3 saatlik mesafe vardı.. biz nişan yapmadık, kına gecesini salonda yaptık, böylece düğüne gelemeyecekler kınaya geldi....... birbirinizi kırmayınnn

canım bizde de aynı konu problem olmuştu kına gecesini düğüne çevirdim kadın erkek karışık geldi herkes ve gelinlik giydim sonra bindallı giydim son 1 saat çok da güzel oldu kesinlikle tavsiye ederim =)
şimdiden hayırlı uğurlu olsun bu süreç çok yıpratıcı oluyor lütfen birbirinizi alttan alın ..

Bahane arayan için 2,5 saat uzun bir mesafe, ama bahane aramayan için, gerçekten gelmek isteyen için, mutluluğunuzu paylaşmak isteyen için kısa bir mesafe.

İnsan şehir içinde bile (Ank.-İst.) gibi illerde işe gidiş - gelişlerde her gün 1 saat yol gidiyorlar, sizin düğününüz 1 kere olacak.

Bence nişanlınız çok haklı, arabada tutacağım diyomuş, daha ne istiyorsunuz.

Ben hak verdim ona. Yani onun da tabi söz hakkı var. Birşey yapılmasını istiyorsan muhakkak ikna etmelisin, olmuyorsa da birbirinizi üzüp konuyu uzatmanın alemi yok.

Benim arkadaşlarım (iki şehirde evleri olan) birinde nikah, birinde düğün yaptılar, veya nişanlının dediği gibi birinde kına birinde düğün. Gelebilenler gelsin kuzum. Bunun için üzmeyin birbirinizi. Düğünün birtanesi bile ölüm zaten, yorgunluktan mahvoluyorsunuz.

Bence nişanlın haklı ama bunu söyleyiş tavrı hiç hoş değil.
Ayrıca iki düğün yapılacaksa eğer kız tarafında yapılan düğünün masraflarını kız tarafı karşılar bizde.
Sizde erkek tarafı mı karşılıyor da bu kadar sert çıkmış?

Canım ben seni anlıyorum. Benim ailem İzmir de eşiminki İstanbul da. Ben İzmir de de düğün olmasını çok istedim. Babamın evinden gelinlikle ve davul zurnayla çıkmayı çok istiyordum. Ancak senden farklı olarak İzmir deki düğünü benim ailem yapacaktı. Ama eşim aileme yaptırmak istemedi ve 2 düğünü de ben yapıcam dedi. Sonra araştırmalara başladık, İstanbul da düğün salonları çok pahalıydı. Gücümüzü aştı ve tek düğün olmasına İzmir de olmasına karar verdik. İstanbulda da nikah oldu.
Ama senin durumun farklı. 2,5 saatlik yol otobüs tutmak için çok uygun. Gelmek isteyen o gün yanında olmak isteyen herkes gelecektir merak etme. Kendi evinde de kına yaparsın, hatta gelinliğini de giyersin. Bence en mantıklısı böyle olur..

Benim eşimin aileside çok uzaktaydı hatta 12 saatlik mesafe. Bizde ne yapacağımızı çok düşünmüştük. Kınayıda nişanıda düğünüde benim bulunduğum şehirde yaptık. Eşimin ailesi, arkadaşları ve yakın akrabaları düğünde bulunabildi ancak. Düğünümüz ve kınamız gayet kalabalık ve eğlenceli geçti çok şükür. İki tarafta düğün demek iki masraf demek hiç gerek yok canım. Bu yüzden sorun yapmayın.

Back
X