dugun hediyesi diye verilen ikinci el kiyafetler

Kayınvaliden çok terbiyesiz bir kadınmış. Bu yaptığı davranışta ben iyi niyet göremedim kusura bakmasın. İkinci el çulçaput vermek nedir allah aşkına, alenen aşağılamış sizi. Üstelik düğünde takılanları iç edip sonrasında herhalde vicdan yapmış olacak ki kısmen iade etmek istemiş.

Benim anlamadığım şu düğün hediyesi olan yerbezlerine eşin hiç bir şey demedi mi? Hepsini topla bir poşede koy, ilk gittiğinde götür geri ver. Anne kusura bakma ama ben böyle hakaret görmedim hayatımda. Kim istiyorsa ona ver, ben bunları evime sokmam. İyi niyetinde bir sınırı var, bu alenen saygısızlık de.

Sinir oldum :KK11:

Kayınvaliden çok terbiyesiz bir kadınmış. Bu yaptığı davranışta ben iyi niyet göremedim kusura bakmasın. İkinci el çulçaput vermek nedir allah aşkına, alenen aşağılamış sizi. Üstelik düğünde takılanları iç edip sonrasında herhalde vicdan yapmış olacak ki kısmen iade etmek istemiş.

Benim anlamadığım şu düğün hediyesi olan yerbezlerine eşin hiç bir şey demedi mi? Hepsini topla bir poşede koy, ilk gittiğinde götür geri ver. Anne kusura bakma ama ben böyle hakaret görmedim hayatımda. Kim istiyorsa ona ver, ben bunları evime sokmam. İyi niyetinde bir sınırı var, bu alenen saygısızlık de.

Sinir oldum :KK11:
Benim kayinvalidem oyle copcu bir kadin ki bu dedigini yapsam alir bakar aman nesi varmis siz yokluk gormemissiniz diye bir de beni suclu cikarir normal bir kadin degil ne yazikki.

bu aksam mesaj atti bana internetten bende anne bir daha bana oyle seyler verme cok sinirim bozuldu o nedir oyle dedim bunu mu getirmisler hediye olarak ayip diye bisey var dedim bozuldu ihtiyaci olan birine ver begenmediysen dedi. Ben eminim ki onlar hediye felan degil, o milletten topladi copleri bana da oyle derse almam diye size hediye geldi diye vermeye kalkti anlamayacak kadar salagim ya! Hic sanmiyorum kimse boyle bir hediye vermez

Bu da entrikalarindan biri, milletin dugunum icin verdigi paralari ben biriktirdim onu veriyorum size diye vermeye kalkti, bakti kimseden hediye yok coplere de bari hediye geldi derim dedi kendince ustun zekasiyla bizi kandirdi... sadece kendini rezil ediyor oglu bile yuzune bakmiyor bu yuzden daha ne diyeyim ona

Garanti bi tedaviye ihtiyacı var zaten
Şöyle düşünün onu ağır engelli bir birey gibi
Nasıl yaptıklarından habersizdir ve mesul değildir aynı şekilde
Tahammül edilebilir bi tarafı yok belki ama böyle size kastı olmadığını düşünerek biraz rahatlayabilirsiniz belki

Kuzum teşekkür et durma üstünde.. 2.el olayı garip bence de kim olsa rahatsız olur ama yapacak bir şey yok , benim annem de farzı misal ne bulsa alır milletin attığı.. Geçenlerde yine bizdeydi , çöpün yanına askı bırakmışlar biz de beraber dışarı çıkacaktık annem önden gitti, çöpün yanında kapı ardına asılan bir askı bulmuş almış eline geliyor sokak kapıda karşılaştık hayır huyunu da biliyorum istemem desem yine diretecek dediğim dedik çaldığım düdük bir kadın. Bunu çöpün yanına bırakmışlar aldım ben de kullanırsınız dedi. Bakıştık bi , tamam dedim. Aldım elinden bindim asansöre , benim evim en üst katta bir üst katta da ardiye olarak kullanılan bir bölüm var. Bıraktım oraya indim aşağıya neyapayım şimdi ben ? İstemem anne desem apartmanda başlayacak söylenmeye mis gibi askı nesi var öyle böyle bilmem ne diye.. Allahtan seninki eline tutuşturmuş giy göreyim dememiş..

Garanti bi tedaviye ihtiyacı var zaten
Şöyle düşünün onu ağır engelli bir birey gibi
Nasıl yaptıklarından habersizdir ve mesul değildir aynı şekilde
Tahammül edilebilir bi tarafı yok belki ama böyle size kastı olmadığını düşünerek biraz rahatlayabilirsiniz belki

Benim hazmedemedigim sey aslinda en cok bunu oyunlarla yapmasi. Bizi aptal yerine koymaya calismasi ama bunun icin cok sinsice planlar yapmasi, bana adam gibi kizim bunlarda bende vardi giyermisiniz bilmem filan diye verse durum daha baska olacak. Bizi bu kadar aptal sanmasina katlanamiyorum ve o kadar zeki ki oyle cumlelerle anlatiyor ki derdini hicbir karsi gorusu sunmana imkan vermiyo hoooooop kapatiyo konuyu filan.

Anladım.. Kendinizi kötü hissetmekte haklısınız; ancak işte bu hastalık onu gerektiriyo demek ki
Yani ''ben rahatsızım tutamıyorum kendimi, torlayıp topluyorum bunu da sana verirken bi şeklide punduna getirip veriyorum.. '' demez .. demeyecektir

Benim kayinvalidem oyle copcu bir kadin ki bu dedigini yapsam alir bakar aman nesi varmis siz yokluk gormemissiniz diye bir de beni suclu cikarir normal bir kadin degil ne yazikki.

bu aksam mesaj atti bana internetten bende anne bir daha bana oyle seyler verme cok sinirim bozuldu o nedir oyle dedim bunu mu getirmisler hediye olarak ayip diye bisey var dedim bozuldu ihtiyaci olan birine ver begenmediysen dedi. Ben eminim ki onlar hediye felan degil, o milletten topladi copleri bana da oyle derse almam diye size hediye geldi diye vermeye kalkti anlamayacak kadar salagim ya! Hic sanmiyorum kimse boyle bir hediye vermez

O halde direkt çöpe at canım. Tabii ki kimse böyle bir hediye vermez, ayıp denen bir şey var.

Ya ben bişeyi de çok merak ettim. Ailenizin bu olanlardan haberi oluyor mu? Sizi çok üzmüş ve germişler çünkü. Söylemiyor idare mi ediyorsunuz?

Bişey merak ettim. Duğunde takılan takıları siz gormediniz mi. Bnm duğunmde hepsi boynuma takılan kurdaleye takıldı da..

Gercekten ogrenmek icin soruyorum cunku mantigima hic yatmiyor.

dugunumuzde topu topu 3 4 ceyrek altin takildi esimin tarafindan bize kayinvalideme sordu esim eline kimse bisi vermedi mi diye hayir dedi kulluyen yalan biliyoruz ama neyse iste israr etmedik.

9 aylik evliyim ve gecen gittihimizde kv elime bir kocaman pazar poseti tutusturdu bunlari sana dugun hediyesi getirdi konu komsu dedi eve gelio bir actik size anlatamam defolu, 50 beden uzeri ikinci el bir suru kiyafet.

Kayinvalidem sagdan soldan milletin attigi herseyi tpplamayi pek sever. Ben ogretmenim esim sinemaci ben yer bezi bile yapmam onlari nerden buldu topladi bilmiyorum bit pazarindan almis bile olabilir.

Boyle bir dugun hediyesi hic bir yorede kulturde varmi bilmedihim icin soruyorum....

bir de esimi arayip dun aksam unuttum ben sana para biriktirdim 500 lira onu vericem gel bi ara al demis ne calisiyo ne kp pazar parasi veriyo biz evlenirken gelinlik parasi bile vermeyen insanlardan soz ediyorum dugun hediyesi olarak milletin verdigi paralari kendi biriktirmis gibi entrikayla mi veriyor bana sizce aklima ilk o geldi. Esimde senin nerden paran olacak deyince kem kum etmis. Sen kullan bize ne veriyosun demis almamis. Sanirim bak cok ii kaynanayim sizi dusunuyorum hala biriktirip evinize katki sagliyorum beni sayin sevin el usunde tutun demek istiyor....
esinle iyiydiniz ve ailesi uveydi diye hatirliyorum.. takilma bence.. derdini kucumsemek icin degil asla ama esinle iyisin sonucta, bosvermen daha kolay ;)

Bişey merak ettim. Duğunde takılan takıları siz gormediniz mi. Bnm duğunmde hepsi boynuma takılan kurdaleye takıldı da..

Gorduk gormez olaydik esimin kocaman sulaleden topu topu 4 5 ceyrek altin ve 3 bin kadar nakit para takildi. Sozumona nikahta hediye vermeyen konu komsu eve bu elbiseleri getirmis hediye. Yalan soyluyor tabiki

esinle iyiydiniz ve ailesi uveydi diye hatirliyorum.. takilma bence.. derdini kucumsemek icin degil asla ama esinle iyisin sonucta, bosvermen daha kolay :KK66:
Esimle iyiyiz cok sukur ancak bu kadinin bana bu yaptiklari beni esimden bile sogutuyor senin yuzunden bu insa larla muhattap olmak zorundayim diyorum cok kiziyorum ona o da biliyor durumu ama annesine hakkimi savunamiyor he de gec diyor bana da bu haksizliga tahammul edemiyorum bende bir degil iki degil beni resmen asagiliyor bu kadin

Ya ben bişeyi de çok merak ettim. Ailenizin bu olanlardan haberi oluyor mu? Sizi çok üzmüş ve germişler çünkü. Söylemiyor idare mi ediyorsunuz?
Annemle konusuyorum sadece o da cok yuzeysel annem bana kayinvalidemin normal bir birey olmadigini onu ciiddiye almamam gerektigini soyluyor cunku kadina tutup bunlar ne sen bizi ne saniyosun desek millet getirmis dicek bi de bizi suclu cikartacak sonra esimle biz huzursuz olucaz diye ses etmez zatrn annemle kayinvalidem de gorusmez pek bayramda seyranda bi telefonlasir o kadar

Annemle konusuyorum sadece o da cok yuzeysel annem bana kayinvalidemin normal bir birey olmadigini onu ciiddiye almamam gerektigini soyluyor cunku kadina tutup bunlar ne sen bizi ne saniyosun desek millet getirmis dicek bi de bizi suclu cikartacak sonra esimle biz huzursuz olucaz diye ses etmez zatrn annemle kayinvalidem de gorusmez pek bayramda seyranda bi telefonlasir o kadar
Yani normal bir insan olmadığı her hareketinden belli. Ne kadar umursamasanız da, neticede aile içinden olduğu için tek kelimesi bile insanı yeterince germeye yetiyor. En güzeli annenizin yaptığı, aslında o kadına bayram seyran da çok ama mesafe iyidir.
Ayrıca sizi ev konusunda da okuyunca ne kadar iyi ve fedakar olduğunuzu gördüm. İnşallah da hep böyle devam eder..:KK37:

O kadar memleket gezdim böyle şey görmedim ya.

Hoş seninki belki topladığını getirdi vermek istedi biz evlendik ama kaynanam gelen tabak çanak hediyeyi kendine aldı :))) biz de ev aldık bana mübareğe geldiler ben de gelen hediyeyi bilerek ona verdim al diye şok oldu bunlar sana geldi dedi düğünden sonra gelenleri sen aldın ya bunlar da senin sandım adetiniz öyle diye düşünmüştüm dedim.

Gelenler de onun arkadaşları zaten tanıyorlardır da gerçek yüzünü görmeyen varsa gördü.

Back
X