dugun hediyesi diye verilen ikinci el kiyafetler

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
Gercekten ogrenmek icin soruyorum cunku mantigima hic yatmiyor.

dugunumuzde topu topu 3 4 ceyrek altin takildi esimin tarafindan bize kayinvalideme sordu esim eline kimse bisi vermedi mi diye hayir dedi kulluyen yalan biliyoruz ama neyse iste israr etmedik.

9 aylik evliyim ve gecen gittihimizde kv elime bir kocaman pazar poseti tutusturdu bunlari sana dugun hediyesi getirdi konu komsu dedi eve gelio bir actik size anlatamam defolu, 50 beden uzeri ikinci el bir suru kiyafet.

Kayinvalidem sagdan soldan milletin attigi herseyi tpplamayi pek sever. Ben ogretmenim esim sinemaci ben yer bezi bile yapmam onlari nerden buldu topladi bilmiyorum bit pazarindan almis bile olabilir.

Boyle bir dugun hediyesi hic bir yorede kulturde varmi bilmedihim icin soruyorum....

bir de esimi arayip dun aksam unuttum ben sana para biriktirdim 500 lira onu vericem gel bi ara al demis ne calisiyo ne kp pazar parasi veriyo biz evlenirken gelinlik parasi bile vermeyen insanlardan soz ediyorum dugun hediyesi olarak milletin verdigi paralari kendi biriktirmis gibi entrikayla mi veriyor bana sizce aklima ilk o geldi. Esimde senin nerden paran olacak deyince kem kum etmis. Sen kullan bize ne veriyosun demis almamis. Sanirim bak cok ii kaynanayim sizi dusunuyorum hala biriktirip evinize katki sagliyorum beni sayin sevin el usunde tutun demek istiyor....

İkinci el kıyafetin düğün hediyesi olarak verileceğine ihtimal vermiyorum
Biriktirici mi acaba
Hani oluyo ya ıvırı zıvırı toplayıp biriktirenler

Yani, muhtemelen hayatı boyunca -kocasından pazar parası bile alamayarak yoksulluğun dibini görmek falan gibi- çeşitli sıkıntılar çekmiş oldugu için psikolojik sıkıntıları olan bi insandan bahsediyoruz; bunu milletin attığı eski eşyaları sağdan soldan toplamasına dayanarak yazıyorum.
Bu tarz psikolojik sıkıntıları olan insanlar için birşeyler çalmak, saklamak, atmamak, yalan söylemek gibi davranışlar son derece sıradan rutinler.
Milletten aldığı parayı sizden sakladıysa bile vicdanına yeni düşüp bi kısmını yine size vermek istemiş olması da onu gözümde "zararsız, sıkıntılı bi teyze" yaptı.
Mesleklerinizden ötürü çok sıkıntıda olmayacağınızı düşünüyorum, görmezden gelin, zararsız göründü dediğim gibi.

Normal bir kadin degil tabiki ama cok detaya girmek istemiyorum safa yatip her isinde entrika cevirmesi sinirime dokunuyor cok biriktirme hastaligi evet var daha once bu konuyla ilgili de cok baslik actim zaten atip temizledigimizde agzina geleni soyluyor biz cahiliz sizin gibi okumadik diye arkasina siginiyor ama butun isi gucu laf sokmak huzur kacirmak boyle dalavere cevirerek kendini melek gostermeye calismak konu onun verecegi para degil cok sukur ihtiyacimiz yok konu onun bu tavri

Aysel Gürel de yokluk zamanlarında toplayıcılık yapıyormuş
Köşeyi döndükten sonra da zevkine devam etmiş
Demem o ki bu öyle kolay kolay temizledik bitti işi değil galiba arkadaşım
Diğer tavırlarına da takılmamaya çalışın

Ben olsam, benim de zoruma giderdi, sinirlenmekte sonuna kadar haklısınız. Fakat bu tip insanlar böyle gelmiş böyle gidecek türde insanlardır. Sizin ya da bir başkası için değişemezler. Kayınvalidenizi olduğu gibi kabul etmekten başka çareniz yok. Böylece daha az üzer sizi, yaptığı oyunlar, incitici hareketler.

Düğün hediye kıyafet gelmez ki tabak canak gelir benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla. Size zararı dokunmasında bırakın ikinci el versin çöpe atarsanız olur biter takmayın kafanıza

Benim kayınvalide de düğünden önce salonunun kapısını açıp gösterdi, o odada kimse oturmadığı için eşyaları hiç kullanılmamışmış, perdelerini ve koltuklarını istersek alabilirmişiz. Düğünden önce soruyor eksiğin kaldı mı diye, ben de diyorum günlük kullanmaya kaşık çatal ve tabak takımı bakacağım dedim, bana vermeye kalkıyor bilmem kaç senesinden kalma kaşık-çatallarını, tabaklarını... Bir de kendi çeyizinden kalmış örme yatak örtüsü, masa örtüsü felan vermeye kalkmıştı. Ya git pazardan 10 tl ye yenisini al daha iyi. Güler misin ağlar mısın. Senin kayınvalide anlattığına göre kötü niyetli değil değişik bir insan, benimki tam çakal her türlü pislik entrika var kadında. Kendisini herkesten uyanık görür, üçün beşin hesabını yapar. Benim gözümde cahil, sonradan görme, fesat biri. Nefret ediyorum ölse sevineceğim o derece.

Canım hiç üzülme boşveer, benim kayınvalidem de gelen tabak çanak, bütün hediyeleri kendine almıştı, eltime vermişti. ben hepsinin farkındaydım. Hatta anneme demiştim, bover kızım takma kafana senin neyin eksik, bazı insan böyle olur nasılsa, o götürdü insanlara hediyeleri, gelenleri de kendi alsın noolcak demişti.

Yani diyeceğim o ki, gül geç. Hepsinin türlü türlü huyları var, bu kaynvalideler ayrı bir "ırk" gibiler :)

kaynanayı falan geçtim, sizin düğünde kamera yokmuydu sizi çeken ve kimin ne takıp takmadığını gösteren? ben bunu anlamadım.

Gercekten ogrenmek icin soruyorum cunku mantigima hic yatmiyor.

dugunumuzde topu topu 3 4 ceyrek altin takildi esimin tarafindan bize kayinvalideme sordu esim eline kimse bisi vermedi mi diye hayir dedi kulluyen yalan biliyoruz ama neyse iste israr etmedik.

9 aylik evliyim ve gecen gittihimizde kv elime bir kocaman pazar poseti tutusturdu bunlari sana dugun hediyesi getirdi konu komsu dedi eve gelio bir actik size anlatamam defolu, 50 beden uzeri ikinci el bir suru kiyafet.

Kayinvalidem sagdan soldan milletin attigi herseyi tpplamayi pek sever. Ben ogretmenim esim sinemaci ben yer bezi bile yapmam onlari nerden buldu topladi bilmiyorum bit pazarindan almis bile olabilir.

Boyle bir dugun hediyesi hic bir yorede kulturde varmi bilmedihim icin soruyorum....

bir de esimi arayip dun aksam unuttum ben sana para biriktirdim 500 lira onu vericem gel bi ara al demis ne calisiyo ne kp pazar parasi veriyo biz evlenirken gelinlik parasi bile vermeyen insanlardan soz ediyorum dugun hediyesi olarak milletin verdigi paralari kendi biriktirmis gibi entrikayla mi veriyor bana sizce aklima ilk o geldi. Esimde senin nerden paran olacak deyince kem kum etmis. Sen kullan bize ne veriyosun demis almamis. Sanirim bak cok ii kaynanayim sizi dusunuyorum hala biriktirip evinize katki sagliyorum beni sayin sevin el usunde tutun demek istiyor....

O kıyafetleri oracıkta, ayy ben bunları giymem bunlar çok büyük ve eski. Konu komşu eski getirmiş. Deseydiniz. Almasaydınız keşke. Şaka gibi ya... Bence 5 liralarını bile almayın ben sizi hatırladım kendi imkanlarınızla eşinize ön ayak olup ev sahibi olmuştunuz hatta evinizi beğenmemişlerdi, kendi imkanlarınızla evlenmiştiniz. Bence hiç bir tarafa çekmeyin yaptıkları davranışları, ne demek istiyorlarsa desinler.

Sormadınmı sen bunlar eski büyük diye.insanlarda hastalık olmuş biri birşey verince onu kar sanıyorlar.

Kimse düğün hediyesi olarak giyim getirmez sanmıyorum. Fincan, tabak, çanak, süs eşyası vb tarzda hediyeler getirir.
Kayınvalidenizin toplama huyu var, yokluk çekmiş bu sebeple dediğiniz gibi sağdan soldan topladığı eşyaları vermiş size. Ama art niyet olduğunu sanmıyorum, huyu böyle, yokluk çekmiş (pazar parası bile vermeyen kayınpeder sebebiyle tahmin yürütüyorum) bu sebeple kendince doğru yapıyor. Görmezden gelin, umursamayın bence. Sizde ihtiyacı olan birine verin gitsin. Tabi verilebilecek durumdaysa.

düğün hediyesi olarak kıyafet gönderildiğini!! ilk defa duyuyorum.

sizin yerinizde olsam aynı torbayla iade ederdim.

"anne bunlar bana büyük, sana olursa sen giy ya da hediye sahiplerine zamanı gelince sen de hediye olarak götürürsün" derdim.

Zamanında yokluk çekmiş olması böyle terbiyesizlikler yapmasını haklı kılmaz. Bu yaptığının kötü niyetli olmaktan başka açıklaması yok.

ilk kez duyuyorum kıyafetin düğün hediyesi olarak verildiğini...mutfak eşyası falan veriliyor hatta banada vermişlerdi..almayın gerek yok deyin..huylu huyundan vazgeçmez artık..kendi hayatınıza bakın..

düğünde altınlar gelinin ya da damadın üzerine takılır veya kesede toplanır, onu da aileden genç bir kız yapar. ben anlamadım, kaynana keseyle mi dolaştı, siz nasıl bilmiyorsunuz ne takıldığını?

düğünde altınlar gelinin ya da damadın üzerine takılır veya kesede toplanır, onu da aileden genç bir kız yapar. ben anlamadım, kaynana keseyle mi dolaştı, siz nasıl bilmiyorsunuz ne takıldığını?
Bazı yerlerde direk anne babanın eline verilir. Tabi eğer aile gelinle damadın tüm düğün masraflarını karşılayıp onlara borç bırakmadılarsa. Çok masraf ettiniz sizde kalsın anlamında.
Annemede öyle çok veren oldu kınada annem getirdş gerek yok sizde kalsın dedim. Düğünde de kvlere de aynı şekilde..

X