bu arada düğün pazar değil cumartesi olsa ben giderdim. gerçekten işten izin alamadığım için gidemiyorum yoksa hazır giden araç falan var yani.
Ya wustria, sen değil mıydın birkaç ay önce insanlara verici olmaktan kacinacagini söyleyen. Alma verme dengesiyle ilgili bir konu vardi.
Bu kişi senin düğününe gelecek mi sence? Kendini zora sokacak mi? Sana hediye getirecek mi? Hem de evli belki bebekli haliyle.
Cevabın "evet, gelmese bile kendini zorlar" ise yap bir şeyler. Ama bence evlendikten cocuga karıştıktan sonra kimse böyle şehir şehir gezmiyor düğün derdine. Coluklu çocuklu insanlar da bu ekonomide takı takma konusunda çok bonkör olmuyor .
Benim en yakın arkadaşım düğün peşinde diyar diyar Anadolu'yu gezdi

kim davet ettiyse 'hem bana da tatil olur' dedi, çeyreğini aldı gitti.
Gecen yaz düğünü oldu. Şehir dışından tek ben geldim . Benim düğünüm olunca bence şehir dışından o gelmeyecek, doğanın kanunu:)
Ablamın eski ev arkadaşı, ennn yakin arkadaşı kızın hem nisanına hem düğününe geldi, Türkiye'nin bir ucundan. Nedimesi oldu, her şeyini yaptı, yanında oldu. O evlendiği zaman bahanesini hatirlamiyorum ama ablam gitmedi bile.
Ben uzunca bir süredir kendimle ilgili bir karar aldım. İçimden gelmeyen hiç bri şeyi laf olsun diye ,adettir diye yapmıyorum. Sadece içimden geliyorsa,içimden geldiği kadarını yapıyorum. Öz ablamın ev yerleştirmesi için kendimi zorlasam izin günümü değiştirirdim mesela. Ama izin günümde ev yerleştirmek beni beklenti içine sokar :) sonra sıra bana gelince aynı şeyi ablamdan beklerim, o da muhtemelen çoluk çocuk iş güç gelemez. Sonra ben bosu boşuna kinlenirim. Ne gerek var? Kocaa süreçte sadece içimden geldiği kadar işin içine girdim, düğünde nisanda da içinden geleni taktım. Ne yaptıysam isteyerek yaptım ,kendimi zorlamadim. Bu yüzden ben evlenirken ablam misafir gibi gelse de yeter,asla bozulmam. Çünkü bir beklentim yok:))
Bence hayatta mutluluğun formülü bu. Annem yeğenleri için teyzemin evine yerleşir resmen kamp yapardı düğünden önce. Çeyiz meyiz için konfeksiyoncu gibi gece gündüz dikis diker,onlarda Günlerce kalırdı. Ama kendi kizini evlenirken kimseden 'yardim lazım mi' telefonu almadı mesela. kendimi bu konuma düşürmek istemem.
O yüzden yerinde olsam hiç bir şey göndermem:) ailen zaten takıyor, sen zaten ailenle yaşıyorsun. O evin bir parcasisin. Niye takasin ki? Küs olduğumuzu düşünmesin dersen instada düğün fotolarının altına çok güzelsin kallp kalp rabbim ayırmasın yakisiyorsunuz falan yaz