Düğün için evi temizliyorum ancak her yerde eşya ve her yerde toz var, kendimde enerji bulamıyorum ;(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkede bir şeyler yapabilmek hep çok zor. Bir çiftlik görmüştüm sanırım Almanya’daydı bulamadım hesaplarını. Hayvanlar o kadar güzel bakılmış ki çiçek gibiler. Sistem kurmuşlar tezeğe değmiyor hayvanlar. Zeminleri de yumuşak ayakları acımıyor. Darısı başımıza

İnşallah ama güzel bakan insanlar da yok değil. Bizim ülkemizin de köyleri çok güzel. Özgün evler daha farklı hava veriyor aslında. Nedense eski evleri de seviyorum değişik sıcak bir aurası var geleneksel böyle.
Ülkemiz hayvancılığı güzel yapması gerekirken azalıyor bu sektör de inşallah dış ülkelere bağımlı olmayız ilerde.
Ama insanların köylere sahip çıkması harika birşey. Herkes ev yaptırıyor birşekilde özellikle yurt dışında yaşayanlar.. Çok köylerden geçtik yollarda o evler İstanbul'da yok. Fotoğraf vs çekersem atarım.

Başak burcu olarak o halıyı benzin döküp yakasım geldi.

Bir de buradan güzel köylerimizde yaşayan kadınlara seslenmek istiyorum. Rica ediyorum şu sosyal medyayı bir açın da yurtdışında yaşanan köy hayatlarına bir bakın. Oradaki insanların evleri mis gibi tertemiz özenli. Bu sadece maddi olarak değil gerçekten kendine saygıyla alakalı. Hayvanlar tezek içinde yaşam mücadelesi veriyor. Evler desen özensiz. Temiz olanları tenzi ederim. Ama genel olarak köy hayatı Türkiye’de hep özensiz. İnanın en büyük hayallerimden biridir köy hayatı. Hatta hayalimdeki köy evini de ekliyorum görsel olarak. Çok zor olmamalı şu görüntü. Bu arada bu teyzemiz de Azerbaycan’da çiftçi.
Bu aileyi annemle her yemek saatinde izliyoruz. Başkasında görünce şaşırdım valla :) O kadar emek verdiler ki o eve bahçeye.. Hijyene çok dikkat ediyorlar, köylerinde ki meyve sebze hiçbir pazarda yoktur o kadar verimli bi toprağa sahipler, bahçeye verdikleri o düzeni hiçbir yerde görmedim açıkçası. Gerçekten helal olsun karı koca çok çaba gösterdiler.

Bu aileyi annemle her yemek saatinde izliyoruz. Başkasında görünce şaşırdım valla :) O kadar emek verdiler ki o eve bahçeye.. Hijyene çok dikkat ediyorlar, köylerinde ki meyve sebze hiçbir pazarda yoktur o kadar verimli bi toprağa sahipler, bahçeye verdikleri o düzeni hiçbir yerde görmedim açıkçası. Gerçekten helal olsun karı koca çok çaba gösterdiler.
Ayy sevindim bilmenize 🥰 ben de ne zaman daralsam bunalsam izliyorum. Çok iyi geliyor bana. Emek vermenin güzelliğini gösteriyorlar resmen. Keşke örnek olsa herkese.

Ayy sevindim bilmenize 🥰 ben de ne zaman daralsam bunalsam izliyorum. Çok iyi geliyor bana. Emek vermenin güzelliğini gösteriyorlar resmen. Keşke örnek olsa herkese.
Evi inşa ettikleri anda keşfettim ben de o zaman daha yeni düzene sokuyorlardı iki senede inanılmaz fark yarattılar. Sanki onlarla beraber yaşıyormuşum gibi hissettirdi bana da. Dediğiniz gibi temiz olmaları çok dikkatimi çekti şahsen ben bile o kadar olamadım :) Sanırım 50 dönüm araziye sahipler o kadar çok fırın, kiler, ekmek evi vs. yaptılar ki sonu gelmiyor :) Birde kocasını tebrik ediyorum eşine çok yardımcı oluyor. Erkek işi diyip kenara çekilip keyif çatmıyor.

Annem ve babam köyde yaşıyor .. her yerde eşyalar var asla atmazlar çünkü onlar için eşya çok değerli ( örneğin 10 senelik çivi bile evin en arkasında duruyor ) evde de aynı şekilde her yer perişan halde , örneğin buzdolabına bi şey koyarken ağzı hep açık koyuyoruz , annem bu huyundan vazgeçmiyor , sürekli tarladalar ;( her şey yarım yamalak , şu an evi temizleyeceğim ama hiç enerjim yok ne yapsam da enerjim gelse ve temizliğe başlasam , çünkü bugün topladığım da iki güne eski haline dönüyor
Ev isi cok nankordur hergun temizlik ister birgun birakirsaniz aksamisina bakiyosunuz heryer almis basini gidiyor. Ama sabah erkenden kalkip yavastan yol alirsaniz eyer temizlenmis olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X