Düğün için evi temizliyorum ancak her yerde eşya ve her yerde toz var, kendimde enerji bulamıyorum ;(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenince biraz daha aileye ufaktan yardım edersin kapilari degistirirsin sonra halilari kanepeyi vs vs hepten olunca esin anlamayabilir ama senede 1 kere ailene uyi bir ev tadilati yaptirabilirsin aile herseyden daha onemli ve o halilar ne yapsan öyle topluyor kiri vs simdi yapacağın halilari yıkamaya vermek kapi icine belki ahsap boyasi alinabilir
sleepy yeni cikan bezlerini alin cok harika temizlik icin elim ayagim benim evde mis gibi kokuyor ozellikle camasir sulu olan 2 pkt bitirdim nerdeyse genel temizlikte harika oluyor

Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki ;(
Beleşe pastacı işe yaramaz eski sevgiline yedirmekten bişey yapamadın Zorunlu. Elin heriflerine yedirdiğin paranın yarısını babanın evine harcasan yeterdi zaten bunları düşünmene gerek kalmazdı şimdi.

Son düzenleme:
Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki ;(

Yok sen para yönetimini finanse edemedin iyi yapamadın yani. Taksitle herşeyini alırdın ailene de kendi çeyizini de. Paraların çok yanlış yerlere gitti krediler çektin ama boş şeylere. Hep diyorum kılık kıyafete ve boğaza giden para boşa giden paralardır.
İnsan hayatı da yaşayacak elbette ezecek parasını sevdiği şeylere ama denge olacak.
Ailene hiçbir zaman destek olmamışsın belli. Evlerini şimdi yadırgama yani.
Başka türlü de olabilirdi hersey. Neyse kapıları boyayabilirsin. Koltukları yıkatabilirsin halıları da. Çözümcül ol sorun etceğine. Daha görünür yapılabilir. Fazla eşyada evi çok sıkıcı gösteriyor. Çok eski eşyaları at. Gerçi eski eşyaları bile boyayıp tazeleyip bambaşka eşya yapıyorlar bazı kadınlar hayranım öyle kişilere.

Son düzenleme:
Nasıl kötü bir evde oturuyorsam sizin ev güzel geldi fotodan gözüme.
gerçekten de.
neticede aile evi, anne-baba yaşlıysa koltuklar eski olabilir (koltuklar 90ların moda takımlarından gibi duruyor). herkes salon takımlarını modern mobilya ile yenileyecek diye bir şart yok. yırtılmamıştır. evde bebek yoktur. tepinmemiştir. değiştirmez. bunda abes bir şey göremiyorum ben. kaldı ki köyde kalıyorlarmış belki burada sadece kışları kalıyorlar.

TV ünitesi gayet sade - neyin tozunun alınacağını anlamadım vitrin yok (eski evlerde boydn boya vitrinler olurdu misal, öyle bir şey yok) gümüşlük yok bu fotografta? sadece bir TV ünitesi var. hadi olsun 2 komodin 2 zigon sehpa olsun. hadi olsun bir vestiyer olsun...e bunlar her aile evinde var. x model değilse y model, ama var. dert olan şey ne anlamış değilim.

parkeler modern ve güzel duruyor
sadece kapının boyanması lazım

Beleşe pastacı işe yaramaz eski sevgiline yedirmekten bişey yapamadın Zorunlu. Elin heriflerine yedirdiğin paranın yarısını babanın evine harcasan yeterdi zaten bunları düşünmene gerek kalmazdı şimdi.

Anca üzgün surat atıyor bir gram ilerleme yok.

Ev kötü değil bnce gayet sade görünüyor. Halı ince zaten yarım saate yıkanır. Parkeler yeni tv sehpası küçük yarım güne halledilir. Benim annemde atmaz ama Allah var çok titizdr. Bide bilir hangi eşyası nerde 😀 ablamn köy evi var annem oraya gittkçe attk biz şimdi alıştı kendisi tutmuyor. Gereksizleri atarsanz farketmezler diğerlerini de düzenli istifleyin. Kapıyı da mobilya boyaları artık her yerde var alın boyayın.

Elin adamlarına para yedirmek yerine ailene neden yardım etmedin kızdım sana zorunlu. Geçen yıllar takımlar çok uygundu çeyiz paketi hemde yatak odasına kadar herşey içinde. Eve bir badana kapılar dahil nasıl yepisyeni olurdu eşyalar gıcır gıcır yeni olurdu.
Şimdi hiç şikayet etme aileni de sevindirebilirdin. Burda bir kız var hostes. Her sene badana yaptırıyor annesinin evini.
Doğru bi kaç yıl önce antepte uğurlu çeyiz var ordan annem bana gelin paketi olarak kampanyalı tekstil türü sofra takimi tabak kahvaltılık takimi tencere setleri banyo takimi sabunluk tuvalet sabunluk takimi baharat takımı çay bardağı takım setleri
3 buçuk milyardi . Şimdi tabi farklıdır fiyatlar değişmiştir .

Doğru bi kaç yıl önce antepte uğurlu çeyiz var ordan annem bana gelin paketi olarak kampanyalı tekstil türü sofra takimi tabak kahvaltılık takimi tencere setleri banyo takimi sabunluk tuvalet sabunluk takimi baharat takımı çay bardağı takım setleri

Hiç sorma şuan 3.5 bin TL'ye değil takım airfryer bile yok düzgün annen ne kadar iyi yapmış vallahi. Hayat kısa enflasyon uçuyorrr 😂😵‍💫

Başak burcu olarak o halıyı benzin döküp yakasım geldi.

Bir de buradan güzel köylerimizde yaşayan kadınlara seslenmek istiyorum. Rica ediyorum şu sosyal medyayı bir açın da yurtdışında yaşanan köy hayatlarına bir bakın. Oradaki insanların evleri mis gibi tertemiz özenli. Bu sadece maddi olarak değil gerçekten kendine saygıyla alakalı. Hayvanlar tezek içinde yaşam mücadelesi veriyor. Evler desen özensiz. Temiz olanları tenzi ederim. Ama genel olarak köy hayatı Türkiye’de hep özensiz. İnanın en büyük hayallerimden biridir köy hayatı. Hatta hayalimdeki köy evini de ekliyorum görsel olarak. Çok zor olmamalı şu görüntü. Bu arada bu teyzemiz de Azerbaycan’da çiftçi.

Eklentiler

• IMG_2629.webp
    IMG_2629.webp
    79,6 KB · Görüntüleme: 82
Elin adamlarına para yedirmek yerine ailene neden yardım etmedin kızdım sana zorunlu. Geçen yıllar takımlar çok uygundu çeyiz paketi hemde yatak odasına kadar herşey içinde. Eve bir badana kapılar dahil nasıl yepisyeni olurdu eşyalar gıcır gıcır yeni olurdu.
Şimdi hiç şikayet etme aileni de sevindirebilirdin. Burda bir kız var hostes. Her sene badana yaptırıyor annesinin evini.
Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki

Bir de buradan güzel köylerimizde yaşayan kadınlara seslenmek istiyorum. Rica ediyorum şu sosyal medyayı bir açın da yurtdışında yaşanan köy hayatlarına bir bakın. Oradaki insanların evleri mis gibi tertemiz özenli. Bu sadece maddi olarak değil gerçekten kendine saygıyla alakalı. Hayvanlar tezek içinde yaşam mücadelesi veriyor. Evler desen özensiz. Temiz olanları tenzi ederim. Ama genel olarak köy hayatı Türkiye’de hep özensiz. İnanın en büyük hayallerimden biridir köy hayatı. Hatta hayalimdeki köy evini de ekliyorum görsel olarak. Çok zor olmamalı şu görüntü. Bu arada bu teyzemiz de Azerbaycan’da çiftçi.
o kadar haklısınız ki köy de her şey salınıyor sanki ev gibi değil de yani her şey her yerde inşaalalah toparlayabilirim 😍

Şuan annemle beraber 25 gündür köydeyiz yeni evimizi düzenlemek için. Bizim köy ve çevre köylerin evlerinin yüzde %90 şuan villa valla ve apart 3 katlı evler acayip köylere rağbet var herkes ev yapıyor sıfır eşya alıyor. Değişti aslında.
Ama kafalarda oluşan o köy resmi artık yok biraz köyleri gezince anlıyor insan. TR köyleri artık modernleşti. Sevindirici bence kentsel dönüşüm olması iyi birşey ama özgünlük gitmesin de.
Ayrıca hayvancılık resmen bitirildi ahır yapsan şikayet ediyorlar evlere uzak olacak mesela illa.
Kimse de hayvan da kalmadı bence iyi birşey mi tartışılır. Daha da zor buluncak ve pahalı olacak herşey.

Kendim il dışında kirada yaşamaktan hiç bi şey yapamadım ki

o kadar haklısınız ki köy de her şey salınıyor sanki ev gibi değil de yani her şey her yerde inşaalalah toparlayabilirim 😍

Ney salınıyor? Kendi ailen de görüp köyleri kötüleme. Bizim ev villa gibi 2 katlı. Yapana kadar bir sürü masraf ettik sıkıntı çektik. Kendimize harcamadık eve harcadık. 🙂
Kişinin bakması ile alakalı. Hadi onlar saldı sen de toparla işte.

Son düzenleme:
Ben geçen gün Uğurlu’da 13 bine gördüm o setleri ama içinde sadece yemek ve kahvaltı takımı, çkb, tencere seti ve mikrodalga fırın vardı. 🥹

Şuan annemle beraber 25 gündür köydeyiz yeni evimizi düzenlemek için. Bizim köy ve çevre köylerin evlerinin yüzde %90 şuan villa valla ve apart 3 katlı evler acayip köylere rağbet var herkes ev yapıyor sıfır eşya alıyor. Değişti aslında.
Ama kafalarda oluşan o köy resmi artık yok biraz köyleri gezince anlıyor insan. TR köyleri artık modernleşti. Sevindirici bence kentsel dönüşüm olması iyi birşey ama özgünlük gitmesin de.
Ayrıca hayvancılık resmen bitirildi ahır yapsan şikayet ediyorlar evlere uzak olacak mesela illa.
Kimse de hayvan da kalmadı bence iyi birşey mi tartışılır. Daha da zor buluncak ve pahalı olacak herşey.
Bu ülkede bir şeyler yapabilmek hep çok zor. Bir çiftlik görmüştüm sanırım Almanya’daydı bulamadım hesaplarını. Hayvanlar o kadar güzel bakılmış ki çiçek gibiler. Sistem kurmuşlar tezeğe değmiyor hayvanlar. Zeminleri de yumuşak ayakları acımıyor. Darısı başımıza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X