Düğün İstemiyorum ama Sözlüm İstiyor, Ne Yapacağız?

Lucy92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
104
1
48
33
Öncelikle şunu belirteyim, biz nişan yapmayacağız. Önce bir nişan olsun diye düşünülmemesi için söylüyorum. Sorun belirttiğim gibi benim düğünlerden nefret etmem. Takı töreni, halaylar, oynamalar. Hele çoluk çocuk olunca nefret derecem artıyor. Senelerdir düğüne gitmemiştim geçen yaz sözlümün bir tanıdığının düğününü kapıdan gördüm inanın kapıdan bakmak bile korkunçtu benim için.
Onlarda çok düğün olur ve gidilebilecekse her davete gidilir. Sözlüm çok bağlı olmasada ona da böylesi uygun geliyor. Sonuç olarakda kendisininde ufak da olsa güzel bir düğünü olmasını istiyor. Ben tahammül edemiyorum öncesinde o kadar stres o kadar masraf gereksiz geliyor. Bir kız olarak benim böyle düşünmemi yanlış anlamasından da korkuyorum çok açamıyorum kendimi. Çünkü genelde kızlar ister düğünü. Halletmemiz gereken 3-4 aylık şeyler var sonrasında hazırlıklara başlayacağız. Şu durumda nasıl ve neyin hazırlığını yapacağız, nasıl bir çözüm bulabiliriz bu duruma?

Kokteyli bir nikah yapsanız hem halay oynama filan olmaz hem de eşinizin gönlü olur. Hem çok pahalıya gelmez ve uğraşıp stres yapmamız gerekmez

Havuz başı kokteyller olabilir dans takı töreni yemek yeme faslı klasik müziklerden çalar bitti gitti ama davullu zurnalı oynamalı istiyorsa nişanlınız buna çözüm yok bence kişinin içinde kalmamalı istemiyorsa bir insan kendini zorlayabilir ama isteyen insanın fikrine destek olunmalı Hoppa

bence yapmanız gerekir. şuan nışanlınızı zor durumda bırakıyor olabilirsiniz. ne diyecek ailesine yada etrafına nasıl açıklayacak. yada herkesi bırakın insan kendi düğününü yapmak istemez mi. siz yapınca bir şey kaybetmeyeceksiniz ama o yapmayınca bir düğünü olmayacak. siz istemiyorsanız en fazla 3 saat katlanacaksınız o kadar. bence yapın düğününüzü tabi bu benim şahsi fikrim.

Ben sizi anlıyorum kına dahil yapmayacağım mesela ben de, sevmiyorum çünkü. Biz düğün tadında bir nişan yaptık 2014 ekim ayında, 2015 nisan ayında da evlenmeyi düşündüğümüzden bir daha düğün yapma gereği duymuyoruz arada az bir zaman geçti zaten. Ben de klasik davullu zurnalı organizasyolardan çok hoşlanmıyorum nişanlımda anlayışla karşıladı. Muhteşem rüya gibi bir düğün bütçemizi aşacağından, nişanın bir tekrarını bir de gelinlik giyip yapmak anlamsız olurdu haliyle hiç olmasın daha iyi diyorum :KK15:

Havuz başı kokteyller olabilir dans takı töreni yemek yeme faslı klasik müziklerden çalar bitti gitti ama davullu zurnalı oynamalı istiyorsa nişanlınız buna çözüm yok bence kişinin içinde kalmamalı istemiyorsa bir insan kendini zorlayabilir ama isteyen insanın fikrine destek olunmalı Hoppa
Çok ayrıntılı konuşmuyor genelde ben sevmediğimi söylerim o kadar. Davul zurna vs. hakkında net bir şey demedi hiç ufak güzel bir düğün dediği. Bende düşünüyorum içinde kalmasın sonuçta bir kere yaşayacağız veya yaşamayacağız. Yalnız ben strese gireceğim ve bitince ohh bitti diyeceğim. Evliliğimize böyle bir adım atmakda istemiyorum.

bence yapmanız gerekir. şuan nışanlınızı zor durumda bırakıyor olabilirsiniz. ne diyecek ailesine yada etrafına nasıl açıklayacak. yada herkesi bırakın insan kendi düğününü yapmak istemez mi. siz yapınca bir şey kaybetmeyeceksiniz ama o yapmayınca bir düğünü olmayacak. siz istemiyorsanız en fazla 3 saat katlanacaksınız o kadar. bence yapın düğününüzü tabi bu benim şahsi fikrim.
O 3 saat aslında öncesini düşünürsek 3 saat olmuyor çok daha fazlası :( ama bende düşünüyorum o isteyecek ve olmaması çok üzücü olur.

Kokteyli bir nikah yapsanız hem halay oynama filan olmaz hem de eşinizin gönlü olur. Hem çok pahalıya gelmez ve uğraşıp stres yapmamız gerekmez
Benim aklımdan geçen böyle bir şey henüz açmadım bunu ne düşünür bilemiyorum. Öyle kalabalık davullu zurnalı stres içinde bir düğün istemediğimi biliyor tabi.

Çok ayrıntılı konuşmuyor genelde ben sevmediğimi söylerim o kadar. Davul zurna vs. hakkında net bir şey demedi hiç ufak güzel bir düğün dediği. Bende düşünüyorum içinde kalmasın sonuçta bir kere yaşayacağız veya yaşamayacağız. Yalnız ben strese gireceğim ve bitince ohh bitti diyeceğim. Evliliğimize böyle bir adım atmakda istemiyorum.
O zaman ufak çaplı danslı pastalı falan bir şey olabilir ya da sadece kokteyl havasında artık nikah salonlarında da mevcut bu ya da bir kır düğün mekanında nikah kıydırırsınız süslü kokteyl tarzı onlarda oynama falan olmaz HoppaStres yaşanıyor yaşanmaz mı uykularım kaçıyor mesela bizim artık ama inanın bu işin stresi heyecanı da güzel bir kere yaşanıyor nasipse:KK23:

ben de aynen senin gibi düşünüyordum
görümcem de öyle düşünüyormuş, yaşça benden büyük
ve o sade bir nikahla evlenmiş
o dönemde bana dedi ki, insanın düşünceleri zamanla değişebiliyor
yakınlar, arkadaşlar evlendikçe ben özendim, keşke düğün yapsaydık
ki durumları çok çok iyi
ben de onu dinledim ve 200 kişilik yemekli, havuz başı bir düğün yaptık
şimdi ben de iyi ki yapmışız diyorum:anneadayı:
bu gibi şeylerin geri dönüşü yok
yine de karar senin

hiç sevmem düğünleri.midem bulanır.iyiki nikahtan gitmişim hiiç pişman değilim.istanbuldaysan üstü açık mekanlar var.mesela Alibeyköy Osmanlı parkı gibi.araştır bu tip yerler.akşamları kokteyl gibi bişey verebiliyorsun orada.açık hava misssss.illaki davul zurna çalacağım diyorsa eşiniz..zor bir durum allah kolaylık versin.

Bende düğünlerden nefret ederim. Evden çıkşta davul zurna falan olabilir ama akşam 8den12ye kadar milletin tepinmesini anlamıyorum. Çok saçma geliyor bana. Bende istemiyorum ama kayınvalidem ısrar edecek gibi duruyor bakalım.

ben de aynen senin gibi düşünüyordum
görümcem de öyle düşünüyormuş, yaşça benden büyük
ve o sade bir nikahla evlenmiş
o dönemde bana dedi ki, insanın düşünceleri zamanla değişebiliyor
yakınlar, arkadaşlar evlendikçe ben özendim, keşke düğün yapsaydık
ki durumları çok çok iyi
ben de onu dinledim ve 200 kişilik yemekli, havuz başı bir düğün yaptık
şimdi ben de iyi ki yapmışız diyorum:anneadayı:
bu gibi şeylerin geri dönüşü yok
yine de karar senin
Çok sıkıntılı stresli geliyor ama buradaki öneriler daha kolay olur gibi geldi. Benim biraz şöyle bir yapım var, belkide senelerdir görüşmediğim ve evlendikten sonrada görüşmeyeceğim akrabalarla neden evliliğimi kutlayayım diye düşünüyorum. O yüzdende istemiyorum kalabalık düğün. Yakın olduğum sevdiğim görüştüğüm insanlarla ufak bir şey olabilir bu şekilde düşünüyorum. Ama sözlümse hatır hesabı yapar diye düşünüyorum. Annemin hatrı babamın hatrı derken bir sürü tanımadığım kişide olur diye korkuyorum. E diyemem de onlar kim görüşmüyoruz konuşmuyoruz düğünümüze niye çağırıyoruz diye

hiç sevmem düğünleri.midem bulanır.iyiki nikahtan gitmişim hiiç pişman değilim.istanbuldaysan üstü açık mekanlar var.mesela Alibeyköy Osmanlı parkı gibi.araştır bu tip yerler.akşamları kokteyl gibi bişey verebiliyorsun orada.açık hava misssss.illaki davul zurna çalacağım diyorsa eşiniz..zor bir durum allah kolaylık versin.
Yok öyle bir şey demedi. Ama benim sevmediğim bir durum daha var. Hayatım boyunca belki 1 2 kez göreceğim insanların evliliğimi kutlarken ne işi var diye düşünüyorum. Sadece sevdiklerim olsun isterim. Ama sözlümün aile yapısı öyle değil. Bizde evlenirken sözlüm anne baba hatrı için olmadık insanları davet ederse ya da aile davet ederse ne diyeceğim ki. Gelmesin onlar kim tanımıyorum diyemem ki. Birazda bunun etkisi var düğün istemiyor olmamda

Bende düğünlerden nefret ederim. Evden çıkşta davul zurna falan olabilir ama akşam 8den12ye kadar milletin tepinmesini anlamıyorum. Çok saçma geliyor bana. Bende istemiyorum ama kayınvalidem ısrar edecek gibi duruyor bakalım.
Durumumuz biraz benziyor sanırım. Çünkü bende sözlümün tarafının geleneklerinden dolayı da uzaklaşıyorum düğün fikrinden. ben öyle hayatımda belkide hiç görüşmeyeceğim tanımadığım sevmediğim insanları istemiyorum ama diyemem ki onları davet etmeyelim kim onlar diye. Sözlüm belki önemsemeyecek anne baba hatrı için öyle bir sürü kişi gelecek diyelim. Çok kötü olur benim için. Kendi düğünümden nefret ederim.

Çok sıkıntılı stresli geliyor ama buradaki öneriler daha kolay olur gibi geldi. Benim biraz şöyle bir yapım var, belkide senelerdir görüşmediğim ve evlendikten sonrada görüşmeyeceğim akrabalarla neden evliliğimi kutlayayım diye düşünüyorum. O yüzdende istemiyorum kalabalık düğün. Yakın olduğum sevdiğim görüştüğüm insanlarla ufak bir şey olabilir bu şekilde düşünüyorum. Ama sözlümse hatır hesabı yapar diye düşünüyorum. Annemin hatrı babamın hatrı derken bir sürü tanımadığım kişide olur diye korkuyorum. E diyemem de onlar kim görüşmüyoruz konuşmuyoruz düğünümüze niye çağırıyoruz diye
artık orta yolu bulacaksınız
ailenin de senin bilmediğin, tanımadığın çevresi vardır
çağırmak isteyebilirler
ailelerin de evlatlarının mürüvveti, çevresleriyle paylaşmak isterler
ama orta yolu bulabilirseniz, bizim yaptığımız gibi çok yakınlarla düğün değil de, düğün yemeği gibi olabilir
baktın sözlün kırılacak, onun istediği gibi olsun
zaten sen yine en yakınlarını göreceksin
diğerleri oturup gidecek
bunun için sorun çıkarmaya gerek yok diye düşünüyorum

Durumumuz biraz benziyor sanırım. Çünkü bende sözlümün tarafının geleneklerinden dolayı da uzaklaşıyorum düğün fikrinden. ben öyle hayatımda belkide hiç görüşmeyeceğim tanımadığım sevmediğim insanları istemiyorum ama diyemem ki onları davet etmeyelim kim onlar diye. Sözlüm belki önemsemeyecek anne baba hatrı için öyle bir sürü kişi gelecek diyelim. Çok kötü olur benim için. Kendi düğünümden nefret ederim.
Aynen canım ben kendi kardeşimin nişanında bile oynamadım o derece. Bi kere oynamaktan nefret ederim. Benim düğün yapmam çok saçma bi durum bence :KK70: Nişanlımı ikna ettim gibi iş kayınvalidemi ikna etmekte onlara göre çok şaşalı düğün yapılması gerek o tarafta sadece düğün nasıl oldu die meraktan gelirmiş insanlar :KK61:

düğün sevmezsiniz istemezsiniz doğaldır da öyle bir yazmışsınız ki düğünü bilmeyen içerde katliam var sanır. zaten düğün olayını sevmiyorsanız ve önemsemiyorsanız stres de yapmazsınız. düğün hazrılığı gelinlik menü seçimi vs vs umrunuzda olmaz gelişine yaşarsınız, kim hevesliyse onu baş sorumlu yaparsınız, aslanım kaplanım sen bu isten anlarsın deyip gazı verdiniz mi mis gibi hazırlık çıkar siz de yorulmazsınız. ha stres yaparım ben diyorsanız içten içe önemsiyorsunuz ve bunu kendinize bile itiraf edemiyorsunuz demektir. orada zibilyon tane tanımadığınız insan olabilir ama tek siz yoksunuz kabul edin anneniz babanız nişanlınızn anne ve babalarının da tanıdıkları var ve evlendiğin gün sadece senin için değil anne ve babalarınız için de önemli ve özel bir gün, onlar da sevdiklerini ve tanıdıklarını yanlarında görmek isteyebilirler. nişanlının düğün isteyip senin istememene gelince, yapılanlar değil de yapılmayanlar hep içerde ukte kalır böylesi hazırlıklarda. siz istemiyorsanız önce bir nikah yaparsınız gündüz ya da bir kaç gün önce, senin istediğin gibi minimal bişi olur hatta vintage giyinirsin ya da zevkin ne ise öyle giyinirsin, çağırırsın 10-15 arkadaşını nikaha, sonra da ailelerin ve nişanlının istediği gibi bir düğün yapılır kimse kırılmaz gücenmez.

Back
X