düğün masrafları

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.941
2.073
30
arkadaşlar sevgilimle düğün işlerinden konuşurken .bana nişan masrafı ne kadar olur dedi normal muhabbet arasında .ben de dedim ki nişanı kız tarafı yapıyo sanırım bn anlamıyorum bu işlerden.
sonra dediği laf şuydu aşkım sen böyle kız tarafı erkek tarafı ayırırsan sen ben yaparsan işimiz zor benim tek başıma dğünü yapmamı beklersen 2 sene beklersin dedi.
ben de onun gibi düğün için aynı miktarda para biriktiricek olmama rağmen.çok bozuldum.haksız mıyım yanlış mı düşünüyorum? valla ne diyim gururum kırıldı

O zaman nikah yapsın..
Ev eşyalarını birlikte almak normal ama düğünü sana kitlemesi biraz anormal.. o zaman nikah yapsın.. yakın dostlarınızlada yemek yersiniz veya eğlence yaparsınız.
Nişana gelince evde sade yaparsan fazla bir şey tutmuyor.. ama mekan ayarlarsan mekana göre fiyatlar artıyor.. Ben çok masraf etmiştim.. ama kuzenim benim çeyreğimi bile etmedi.
Yani bu düğün nişan kına masrafları isteğe göre artıyor ve azalıyor.. !!

arkadaşlar sevgilimle düğün işlerinden konuşurken .bana nişan masrafı ne kadar olur dedi normal muhabbet arasında .ben de dedim ki nişanı kız tarafı yapıyo sanırım bn anlamıyorum bu işlerden.
sonra dediği laf şuydu aşkım sen böyle kız tarafı erkek tarafı ayırırsan sen ben yaparsan işimiz zor benim tek başıma dğünü yapmamı beklersen 2 sene beklersin dedi.
ben de onun gibi düğün için aynı miktarda para biriktiricek olmama rağmen.çok bozuldum.haksız mıyım yanlış mı düşünüyorum? valla ne diyim gururum kırıldı

Bozulurken bir de cevabı neden patlatmıyorsunuz? Ben de düğün için para biriktiriyorum, nerden çıkardın sadece senden beklediğimi gibi. Bilgeceye katılıyorum. Nişanı da ortak yapın. Madem her şey ortak.

valla aslında sen haklısın..evlenirken herkes üç aşağı beş yukarı üzerine düşeni yapmalı..
eğer maddi durum ortak yapmayı gerektirirse ortak yapılmalı..ozaman oda sana nişan yaparken destek olacak ve büyük nişan yapacaksın..tek taraflı destek olmaz...

aynen bizde senin taraf benim taraf deseydik daha çoook beklerdik, kendi aileme yük olmamak için teklifi ben yaptım herşeyimizi kendimiz yaptık, kimse de karışmadı, huzursuzlukta olmadı. Benim düğünüm, benim eşyam çokta güzel oldu bence bozulacak bişi yok,

Bozulurken bir de cevabı neden patlatmıyorsunuz? Ben de düğün için para biriktiriyorum, nerden çıkardın sadece senden beklediğimi gibi. Bilgeceye katılıyorum. Nişanı da ortak yapın. Madem her şey ortak.
neden acelem varmış gibi konuşuyorsun 2 sene beklersin falan dedim bana kalsa 10 sene beklerim yaşımda erken dedim.ben de para biriktiriyorum dedim.biz olamamışız daha biz dedi.sürekli sen atan çok rahatlıycz gibi laflar ediyor .kendis özelde çalışıyorç ben bunu sorun etmedim hiç bi zaman tabi ama yanlış düşünceler içine giriyorum.

aynen.sürekli planlar yapıyo sen şu kadar biriktir ev al düğne yakın satarız ben de araba alcam falan.ilk ayan gidip ev alcakmışım falan.kendimi enayi gibi hissettim.ben de düşünebiliyorum herşeyi.

Sakin oyle bir sey yapma sakin. Neden sen ev o araba?? Seninkisi kafasinda bir seyler kuruyor.
Maddiyattan bu kadar bahsetmek ne kadar itici böyle? ??

ya siz bu erkeklerin havasına bakmayın yaptıkları bir düğün aldıkları eşya. o da kanırta kanırta. kız tarafı da en az erkek kadar yapar. kız nişan yapar, kız kına yapar, kız mutfağın tüm döküntüsünü alır, kız yatak odasını dizer, kız da damatlık alır, kız da bohça dizer. durumu el verdiği ölçüde bir düğünde yapmayacaksa evlenmesin. kimse illa çırağandan gelin çıkçam demiyo ama asıl üçün beşin hesabını yapıp insanı sinir eden onlar.

Sakin oyle bir sey yapma sakin. Neden sen ev o araba?? Seninkisi kafasinda bir seyler kuruyor.
Maddiyattan bu kadar bahsetmek ne kadar itici böyle? ??
aynen bu süreçte çok soğudum gerçekten.paradan konuşmak istemiyorum sürekli ama ben daha atanmadan atanınca elime geçn paranın hesabı yapılıyor

Dikkat panik birisine benziyor planlayıp planlayıp duruyor kesinlikle onun yükünü üstüne alma sonra hep senden ister canım

ya siz bu erkeklerin havasına bakmayın yaptıkları bir düğün aldıkları eşya. o da kanırta kanırta. kız tarafı da en az erkek kadar yapar. kız nişan yapar, kız kına yapar, kız mutfağın tüm döküntüsünü alır, kız yatak odasını dizer, kız da damatlık alır, kız da bohça dizer. durumu el verdiği ölçüde bir düğünde yapmayacaksa evlenmesin. kimse illa çırağandan gelin çıkçam demiyo ama asıl üçün beşin hesabını yapıp insanı sinir eden onlar.
heh aynen.ya ben kız halimle şunu yaparım bunu yaparım diye kendme güvenerek bieşyler yapmaya çalışıyorum.beraber yapılacak düğün ama şimdiden gururmu kırdı benim .neymiş 2 sene beklerim miş tek başına yaparsaymış..

o açıyor abla bu konuyu sürekli.ben daha memur olmadım memur olursan ilk aydan şu kadr biriktirbilri msn diyor.ben çok sıkıldım asıl
Eeee sıkıldıysan niye bekliyorsun ki?
Ayol defalarca konuna yazdım.
Bu adam seni değil maaşını seviyor/istiyor diye ama yok anlamadın.
Şu KK'da gördüm kadınlar nasıl bile bile kendini ateşe atıyor.

aynen bu süreçte çok soğudum gerçekten.paradan konuşmak istemiyorum sürekli ama ben daha atanmadan atanınca elime geçn paranın hesabı yapılıyor

Bence bi kere ver agzinin payini. Benim.param ustunden hesap yapma diye uyar.
Sen de onun paradi ustunden hesap yapma.
Herkes kendi üstüne düşeni yapsin.
Kiz da erkek kadar harcama yapiyor düğün zamani, ceyiziydi nisaniydi kinasiydi oooo oo yani.
O zaman onlar da ortak olsun.
Cok yanlış.
Peki o, evi sen alirsin dediginde sen ne dedin?

X