• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügün masraflarin

Tutuklu82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
1.129
688
133
Arkadaslar ilk defa konu acmistim bügün, konum

Konum, arkadasimin bana, dügün hazirliklarinda erkek ve kiz tarafi neleri üstlenmeli.
Bende sunlari söyledim:

Kiz tarafi: nisan, kina, beyaz esya, yatak odasi ve ev icin gerekli esyaalar perde, tencere vs.

Erkek tarafi: dügün ve geriye kalan mobilyalar

Birde sorun,erkek tarafinin, dügün masraflarinin büyük kismini damadin kredi cekip ödemesini istemeleri.
Durumlari gayet iyi.

Ne düsünüyosunuz

Yani bu durumda erkek ailesi bi'şey yapmıyo evlenince borç ödiyceksiniz demek oluyo:44:
Bilmiyorum çevremde kız tarafı dediğin gibi yapıyo erkek de durumu yoksa orta yol bulunup nikah, sonrası eğlence vs ayarlanıyo.
Ya da komple evlenecek çift üstleniyo her şeyi.
Çünkü bi'aile borca girip, diğer aile borcu evlenen çocuğuna yıktı mı huzursuzluk çıkıyo:44:

Evet zaten aralrinda tatsizliklar balladins zaten. Arkadasim, evleniyim onlarla asla yüz göz olmam
Diyo. Evlilige borcla gircem diyo:50:

Başlıkta "düğün masrafı" görünce atladım hemen konuya :9:

Genel olarak paylaşım yazdığın gibidir ama zaman zaman kişilerin maddi durumuna göre de paylaşılabiliyor. Biz aramızda böyle bir paylaşım yapmadık ama bizde aileler bir şeye karışmıyor, kendimiz yapıyoruz herşeyi.

Ailenin maddi durumu iyiyse ama herşey damadın çektiği kredi ile yapılacaksa o aile hiçbirşey yapmamış oluyor. Evlenince borcu yine hem gelin hem damat ödeyecek demektir bu. O zaman kız söylenenden daha fazla maddi yükün altına girmiş oluyor. Bu durumu yaşayan ve sırf damat tarafına kızdığı için kendi alacağı şeyleri de kredi ile alan birini biliyorum.

Ailenin maddi destek vermemesinin iyi bir tarafı var yine de; kimse işinize karışamıyor :9:

Ben orasini hic düsünmemistim, tabi masraf yapmayinca karisamazlar:9:

yani evlenince kredi borcu olacak:44: bazı insanları anlamıyorum neden durumları varken evlatlarına kredi çektirirler ki?
yok yani amaç ne kefene mi koyacaklar öbür tarafta lazım olur diye:47:

Back
X