Düğün Mekanı Yüzünden Ayrılma Noktasına Geldik :(((

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Politik konularda çok çok farklı düşünüyoruz ama başbaşayken hiç sorun yaşamıyoruz. ilk zamanlarda anlaşamayacağımızı düşündüğüm için evlenmeyi düşünmüyordum ama onu tanıdıkça başarabileceğimize inandım. Ben onun ailesiyle tanışmıştım o ise henüz bir hafta önce annemle tanıştı (Babamı 2 yıl önce kaybettik). Annem aramızda mezhep farklılığı olduğu için anlaşamayacağımızı düşünüyor ama birbirimizi sevdiğimiz için onay verdi gibi. Sorun şu ki biz Nisan sonu nişanlanıp Mayıs sonunda da evlenmeyi planlamıştık. Düğün olmayacak sadece nikah yapacağız ama ben kokteyl şeklinde olmasını istedim. Sevgilim düğün mekanı olarak bizimkilerin pek hoşlanmayacağını düşündüğüm bir meslek lokalini seçmiş. Ben kabul etmedim. Şimdi ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.

ortak karar vermelısınız herseyden once.. sımdıden bolee ufak seyler yuzunden ayrılmayı bıle dusunuyorum dıosanız yol yakınken dön. annen onay vermıyorsa devam etmen yanlıs.. anneler bızım goremedıklerımızı basından goruolar cunkı hakkınızda hayırlıssı olur ıns

ailemin onaylamadığı biriyle evlenirmiydim hiç sanmam..onlar bizim göremediklerimizi daha net görürler.biz aşktan pembe gözlüklerimizi çıkarmak istemeyiz..

daha evlenmeden düğün yeri için bu olucak diye kestirip atan ve kabul etmezsen düğünü,daha kötü bir yerde yapmakla tehdit eden bir insanla evlenirmiyim hiç sanmam..

ortak bir hayata evet diyorsunuz,daha ilk baştan dediğim dedikse cicim ayları sonrasını düşünemiyorum bile..

Ben de bunu düşündükçe kötü oluyorum. Şimdiden bana rest çekiyor. Ya orayı kabul edersin ya da daha kötüsü olur diye. Ben de bir kere evleneceğim (umarım). Zaten maddi olmayan bazı sebepler yüzünden düğün yapamayacağız en azından nikah içime sinsin istiyorum. Ama bu şekilde çok zor. İçimde hiçbir heves bırakmadı. Ben bütün ailemin ve akrabalarımın istememelerine rağmen evleneceğim ama böyle konular olunca korkuyorum. Ya yanlış yapıyorsam :(((

Ben de bunu düşündükçe kötü oluyorum. Şimdiden bana rest çekiyor. Ya orayı kabul edersin ya da daha kötüsü olur diye. Ben de bir kere evleneceğim (umarım). Zaten maddi olmayan bazı sebepler yüzünden düğün yapamayacağız en azından nikah içime sinsin istiyorum. Ama bu şekilde çok zor. İçimde hiçbir heves bırakmadı. Ben bütün ailemin ve akrabalarımın istememelerine rağmen evleneceğim ama böyle konular olunca korkuyorum. Ya yanlış yapıyorsam :(((

neden kendıne haksızlık edıosun.. cok mu sevıyorsun bu adama mecburmusun o olmadan yaasaayamazmısın gec bunları bence gelecegını goremedıgın bırıylee evlenmee yol yakından dönn sımdıden bole seyler yapıo sonra devamı gelırse ozaman naparsın pekı

Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Politik konularda çok çok farklı düşünüyoruz ama başbaşayken hiç sorun yaşamıyoruz. ilk zamanlarda anlaşamayacağımızı düşündüğüm için evlenmeyi düşünmüyordum ama onu tanıdıkça başarabileceğimize inandım. Ben onun ailesiyle tanışmıştım o ise henüz bir hafta önce annemle tanıştı (Babamı 2 yıl önce kaybettik). Annem aramızda mezhep farklılığı olduğu için anlaşamayacağımızı düşünüyor ama birbirimizi sevdiğimiz için onay verdi gibi. Sorun şu ki biz Nisan sonu nişanlanıp Mayıs sonunda da evlenmeyi planlamıştık. Düğün olmayacak sadece nikah yapacağız ama ben kokteyl şeklinde olmasını istedim. Sevgilim düğün mekanı olarak bizimkilerin pek hoşlanmayacağını düşündüğüm bir meslek lokalini seçmiş. Ben kabul etmedim. Şimdi ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.

bu ikinizin düğünü tabi ki ortak karar verilmesi gereken bir şey, ama bu yüzdenden ayrılınmaz sakince konusup anlasma yoluna varın bence,kafana yatmayan baska seyler varsa bilemem tabi

Ailenizin hoşlanmayacağı meslek lokali derken neyi kastediyorsunuz. Bu kadar kabul edilemeyecek nasıl bir "meslek lokali" onu anlamadım. Yanlış anlamayın yargılama anlamında söylemiyorum gerçekten merak ettim.

ben de merak ettim, güzel lokaller var tabii ama bir o kadar nikaha elverişsizleri de var :/ ama bir orta yol olacaksa mekanın dekorasyonuyla özel olarak ilgilenerek belki hoş bir ambians yaratabilirsiniz. ama tabii daha bu noktada böyle sıkıntıların çıkması böyle restleşmeler de hoş değil, düşündürücü. yine de karar size kalmış

bizde buyüzden çok sorun yasadık ayrılık derecesinde... ama o resti ben çektim oda çekti ama kavga ettik bağrdık istemiorum hiçbişe dedim iii tamam dedi gittik bnm istediğim yere baktık ve orayı tutuk maddi yönden pek fark yksa? sorun olmaz diye düşünüyorummm
bu arada maddi drumu nasıl erkek arkadasının ve her konuda böyle inatmı? ayrıca senin ailen orayı neden beğenmez?

İlk mesajımda ayrıntılı yazamadım ama lokal polis lokali. Ama lütfen bana polislikle ilgili yorumlar yazmayın. Benim şahıs olarak sorunum yok. Sevgilimle oraya yemeğe falan da gidebiliriz. Ama nikah mekanı olarak ailem istemez diye düşünüyorum. İşin kötü yanı sevgilimin erkek kardeşi de polis ve benim yanında olmama aldırmadan benim mensubu olduğum ırk hakkında ileri geri konuşmaktan çekinmiyor.

İşiniz zor. Ailede de umarım bu tip ileri geri konuşmalar olmaz, sizi kırmazlar.
Mezhep farklılığıda ileride ciddi bir sorun olarak çıkabilir karşınıza.
Ayrıca bu kadar sorunu aşmaya çalışırken gelinin içine sinmesi gereken mekan hakkında da size rest çekiyor.
Üstelik siz annenize ve tüm akrabalarınızın karşı olmasına ve içlerine sinmemesine rağmen bu kararı alabilmişsiniz.
Umarım bu sadece sizin fedakarlıklarınızla yürüyen bir evlilik haline gelmez.
Belki acele etmeyip kakarınız hakkında biraz dha düşünmeniz ve karşınızdaki kişiden emin olmanız daha doğru olacaktır.

İşiniz zor. Ailede de umarım bu tip ileri geri konuşmalar olmaz, sizi kırmazlar.
Mezhep farklılığıda ileride ciddi bir sorun olarak çıkabilir karşınıza.
Ayrıca bu kadar sorunu aşmaya çalışırken gelinin içine sinmesi gereken mekan hakkında da size rest çekiyor.
Üstelik siz annenize ve tüm akrabalarınızın karşı olmasına ve içlerine sinmemesine rağmen bu kararı alabilmişsiniz.
Umarım bu sadece sizin fedakarlıklarınızla yürüyen bir evlilik haline gelmez.
Belki acele etmeyip kakarınız hakkında biraz dha düşünmeniz ve karşınızdaki kişiden emin olmanız daha doğru olacaktır.

O kadar huzursuzum ki anlatamam. Çok korkuyorum :(((

çok ayrıntıya girmemişsin ama anlatmak istediklerini çok iyi anladım ama sana ailene ve senin mezhebine saygısı olmayan biriyle sakın ileriyi düşünme kardeşi konuşuyor demişsin ama kardeşini susturmayan ilerde hiç susturmaz.
ve seni ezdirir ailesine daha çok üzülürsün şimdi üzülcen ağlıcan ama sonra unutucan evlenince herşey daha zor olur.

sorun düğün mekanından ziyade görüş farklılıkları bu krizi atlatırsınız bi şekilde ama sonrası ne olacak bu görüş ve mezhep farklılıkları hep duvar mı örecek aranıza yanlış anlaşılmasın ben görüş,din,mezhepten dolayı bi evlilik yapılamaz yürütülmez demiyorum yapılır ama karşılıklı hoş görü olursa yürütülür hoşgörü yoksa yürümez maalesef

En başta mezhep farklılığı dediniz şimdi de ırk diyorsunuz?
Her ikisi de mi var?yoksa yanlışlık mı oldu?
Öncelikle bunu anlamadığımı belirtmeliyim..
Düğün mekanı çiftlerin ortak kararı olmalıdır tabii ki..
Sizinle böyle restleşmesi bence çok itici..
Elbette siz de istediğiniz yer olsun istersiniz..Bir şekilde ortak bir karar alınabilir ..
Ama böyle dayatmalar sinir bozucu..
Geleceğinizin sinyalleri verilmiş gibi ama yine de bilemiyorum..
İnşallah yanılırım..

ilk mesajımda ayrıntılı yazamadım ama lokal polis lokali. Ama lütfen bana polislikle ilgili yorumlar yazmayın. Benim şahıs olarak sorunum yok. Sevgilimle oraya yemeğe falan da gidebiliriz. Ama nikah mekanı olarak ailem istemez diye düşünüyorum. Işin kötü yanı sevgilimin erkek kardeşi de polis ve benim yanında olmama aldırmadan benim mensubu olduğum ırk hakkında ileri geri konuşmaktan çekinmiyor.

nasıl yanii? Kardeşi bu terbiyesizliği yaparken sevgilin susuyor mu? şimdiden bunlar oluyorsa bir daha düşünsen iyi olur..

En başta mezhep farklılığı dediniz şimdi de ırk diyorsunuz?
Her ikisi de mi var?yoksa yanlışlık mı oldu?
Öncelikle bunu anlamadığımı belirtmeliyim..
Düğün mekanı çiftlerin ortak kararı olmalıdır tabii ki..
Sizinle böyle restleşmesi bence çok itici..
Elbette siz de istediğiniz yer olsun istersiniz..Bir şekilde ortak bir karar alınabilir ..
Ama böyle dayatmalar sinir bozucu..
Geleceğinizin sinyalleri verilmiş gibi ama yine de bilemiyorum..
İnşallah yanılırım..

Maalesef hem ırk hem mezhep farklılığı var :(((

nasıl yanii? Kardeşi bu terbiyesizliği yaparken sevgilin susuyor mu? şimdiden bunlar oluyorsa bir daha düşünsen iyi olur..

Sevgilimin açıklaması kardeşinin bize değil "sorun çıkaran" lara bu lafları söylediği. Yoksa onlar kesinlikle ırk, mezhep ayrımı yapmazlarmış.

Canım benim mezhep ya daırk ne olursa olsun bunlar inan evlilikte çok ciddi sorunlara yol açan konular bu ayrılıkları dert etmeyen çok kaliteli insanlards var ama sevgilinin erkek kardeşi senin hassa olabileceğini düşünüp ona göre konuşmalı artık. ayrıca insanları yaşam şeklinden neye inandığından ne olduğundan tutarak yargılamak çok ama çok yanlış insan mezheplerle değil insan gibi davranıp davranmamakla ancak yadırganır.
eşin ya da sevgilin şimdiden kendi kafasının dikine gidip ben burayı istiyorum olursa olur olmazsa olmaz diyemez. canım sende beğendin mi gel beraber karar verelimder oturur maddi manevi ne isteğiniz varsa konuşur öyle karar varırsınız. ileride de böyle her işte benim istediğim olacak derse vay senin haline ben ortak alınmayan kararlaran hiç hoşlanmam hele iki taraf söz konusuysa. o düğün sadece onun değil. belki daha ucuz makul fiyatlara halledebileceğini düşünüyor ama bunu bile ilk eş adayıyla konuşup karara bağlamalı

Bence ilişkinizi en baştan gözden geçirmelisin. Yalnızken anlaştığınzı söylüyorsun ama evlendikten sonra akrabalarıyla vs daha sık bir araya geleceksin. Erkek kardeşi böyle konuşursa anne-babası daha fazlasını da söyler çünkü karşındaki insan buna müsaade eden, senin fikirlerine saygı duymayıp isteklerine önem vermeyen bi' insan.

Back
X