Düğün Mekanı Yüzünden Ayrılma Noktasına Geldik :(((

hayata hiçbir zaman geç kalınmaz sevgili arkadaşım
eski şefim 36-37 yaşında evlenmiş şimdi 5 yaşında bi oğlu var, çok mutlu, geç kaldım diye yağmurdan kaçarken doluya tutulma, insanların görüş ayrılıkları olabilir, hele ki politik görüş duruş hayatımızı şekillendirir, aşarız diye düşünmüşsün ama o sana çok ağır laflar ediyo ne demek vatan haini yetiştirmek, benim eşim de polis ve polis evinde düğün yapmak seçeneklerimiz arasında bile değildi, ilerde çok ciddi sorun olur bunlar, aile yapılarınız taban tabana zıt anladığım kadarıyla, yapma, etme, ateşe yürüme, önünde duvar var bile bile toslama

Dalga geçmek falan değil de...
Gözünüz aydın demek geldi içimden...
Bu kadar saygısız bir insanla evlenip pişman olacağınıza..
İki gün ağlar atlatır, kıymet bilen biriyle (inşallah) karşılaşır, güzel yuvanızı da kurarsınız...
O şahsiyetsize, kadar şaşkınım ki söylediklerine, hani küfür etsem ederim!!!
İnanılmaz yaa, terbiyesizliğin alası!!!

Tekrar gözünüz aydın diyorum ve diliyorum ki Rabbim "İyi ki bitmiş de eşimle evlenmişim" diyeceğiniz birini çıkarır karşınıza..
Çok sevindim adınıza, karşıdakinin karakter eksikliğini her zaman böylesine erken öğrenemiyor herkes...

Dünden beri telefonum kapalı. Uzunca bir süre de açmayacağım sanırım. Zaten ufak bir kaza geçirdim ayağım kırık evdeyim. 1 ay raporluyum. İşyerinden ulaşamaz. Eve geleceğini de zannetmiyorum. Bir süre o da düşünsün ben de :(((
Ama başından beri arkadaşlarım uzak dur, bitir bu ilişkiyi dediler onları dinlemedim. Kötü bir insan olduğundan değil bu ayrılıklarımız yüzünden. Onun arkadaşları da aynı şekilde. Yıllardır herkese karşı çıktık, bu noktaya getirdik. Ailelerle tanışıldı. Aynı kurumun farklı ünitelerinde çalışıyoruz ve işyerinde de herkes biliyor birlikteliğimizi. Şimdi ayrılırsak herkesle nasıl başa çıkacağım ben :(

arkadasim gercekten cocuk istemiyormu sen daha yakin olacaksin diye?
hani dun konuyu actigini soylemistin
benmi yanlis anladim?

Benden çocuğu olsun istemiyor. Nasıl yetiştiririm kaygısından :((((
Çok acı çekiyorum. 3 yıl çok emek harcadık, çok sıkıntılar atlattık. Ama benim artık gücüm yok. Sanırım onun da bana tahammülü kalmadı. Onunla da yapamıyorum, onsuz da. Yolun sonu gibi...

hiçbir zaman keskin yorum yapılmasını sevmem ama senden çocuk istemeyen bir adamla evlenip ne bekliyorsun hayattan? çok iyi düşün.

Önce şunu söyleyeyim benim de annemle babamın arasında mezhep farkı var, biz 3 kardeşiz birimiz bir mezhebe, diğeri diğer mezhebe yatkın, diğeri ise her ikisine de değil, tamamen özgür ve demokratik bir ortam var yani ailede...
Eğer zihinler aydınlıksa ne millet, ne mezhep ne de din farkı sorun olur ama sizin karşınızda dogmatik düşüncelerinin esiri olmuş, beynini tüm farklılıklara kapatmış bir adam var.
Ne demek inatla polis lokali istemek, burda düğüne karar veriyorsunuz, ortak seveceğiniz bir yer olmalı, evleneceğiniz adam şu aşamada tüm kararlarınıza saygı duymalı, yoksa ömür boyu duymaz.
Ve senden çocuk istemiyorum lafı çok büyük hakaret... Asıl siz bu yapıda bir adamın çocuğunu doğurmayın...
34 geç bir yaş değil ben de 31 yaşındayım, yeni yeni olgunlaşmaya başladığımı, doğru kararlar almaya hazır olduğumu düşünüyorum. Eminim karşınıza size layık biri çıkacaktır.

Düğünle ilgili diğer konulara hiç girmiyorum zaten. Herşeyi kendimiz yapacağız. Ama maddi konulara çok da takılmıyorum. Sevgilim de beni bu şekilde korusa keşke. Ben onun ailesine saygısızlık yapmam ama o ve ailesi de benimkilere karşı aynı özeni gösterse :((( Gerçi haksızlık yapmak istemiyorum ailesinin diğer fertlerinden birşey görmedim. Ama kardeşi düşündürüyor :((((

Ağzının payını vereceksin o durumda. Benim eltim bana birgün gelip sizin peygamberiniz Hz. Ali'mi demişti. Bende demiştimki cevap olarak kendisine tüm müslüman aleminin peygamberinin tek oda peygamber efendimiz Hz. Muhammed olduğunu beşikten çıkan konuşmaya yeni başlayan çocuğa bile öğretiyorlarda. Yazık ne senin ailen ne de okuduğun İlahiyat sana öğretememiş demiştim. Eşim donup kalmıştı. Bu cevap karşısında mezhebimle alakalı son sorusu ve diğer soracakların önünü kesmişti belkide.

1 saat kadar önce mesaj göndermiş. Senin istediğin oldu, polis evini iptal ettim diyor. Ben de birkaç arkadaşımla konuştuktan sonra orasının olması konusuna ikna olmuştum. Aradım ama tam bir facia yaşandı. Ailesine orayı iptal ettiğini söylemiş sanırım onlar da benim hakkımda olumsuz yorumlar yapmışlar. Artık ne söylediklerini bilmiyorum ama ararlarsa açma dedi :(((( Kendisi de benim hakkımda çok ağır konuştu. Ben ona birkaç gün daha düşün dedim. Evlenmeye mecbur olmadığını hakkımda bu şekilde düşünüyorsa zaten bir evlilik olamayacağını söyledim. Seviyeli evlililik olacakmış bizimki ne demekse :( Fikir ayrılıklarımızı hatırlatıp çocuğumuz olursa nasıl olacak diye sordum. Çocukla anne daha çok ilgilenirmiş. O yüzden çocuk yapmamaya karar vermiş. Telefonumu kapattım şimdi ne yapacağımı bilemiyorum :(((((((((((((

Keşke ona şöyle bir cevap verseydin. Kusura bakma bende kendime kocadan çok çocuğuma baba olabilecek bir adam ile evlenmek istiyorum ama senden benim çocuğuma baba olmaz. Zira çocuğu annenin yetiştirdiği kadar genetik özelliklerinide babadan alıyor. Senin karakterinde bir insanı dünyaya getirmeye gönlüm el vermez. Zevzeğe bak ya kendi neki sana bu kadar laf ediyor. Çocuk yapmamaya karar vermişmiş paşam çok havalanmış. Dünyanın etrafında dönmediğini hatırlat kendisine.

Son düzenleme:
benm dikkatimmi çeken bu konuda sizin aileniz ve akrabalarınız neden polis lokalinden bu kadar sıkıntı duyuyorlar. siyasi görüş farklı demişsin aynı zaman da sadece ırk mezhep farklılığı yok düşünce farklılığı var asıl aşılamaz yanı bu boşuna birbirinizi ziyan etmeyin... 30-40 yıl sonra hayatındaki insanla yapabileceğin tek paylaşım sohbet olacaktır onu yapamıyorsan o kadar yıl evli kalmanın yada kalmaya çalışmanın bir anlamı yok... hakkınızda hayırlısı ne diim

Maalesef doğru anlamışsınız. Sinirle söylediğini düşünüyorum ama herşeyi çıkılmaz duruma sokan o cümlesi oldu.

evlenmeden bu kadar sorun yaşıyorsanız, evlendikten sonra daha da kötü olabilir her şey. bir erkeğin eşinden çocuk istememesi çok acı bir şey. benim eşimin çocuk istemesi, benim iyi bir anne olacağımdan bahsetmesi, teyze oluyorum diye sevinirken "inşallah anne de olacaksın" demesi beni öyle mutlu ediyor ki. bana olan sevgisinin büyüklüğünü hissediyorum. ve bunun yokluğunu düşünemiyorum bile. ben olsam açıkçası sanırım vazgeçerdim bu evlilikten. umarım sizin için doğru olan tercihi yaparsınız.

Back
X