• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DUGUN OLMADAN BOSANDİM DİYE AYİP Mİ GUNAH Mİ?

Arkadaşım konularına baktım bir ay içinde üç kişi ile görüşmüşsün. Görüşmeler olumsuz sonuçlanınca herhalde kendine neden bulmaya çalışıyorsun. Nişan atmış boşanma yaşamış biri olarak bu kadar aceleci olma bence.

Bir de kendini net ve doğru ifade etmemiş olabilir misin? Ne söyledigmizden ziyade nasıl söylediğimiz de önemlidir.
Bir de bir haftalık adama ilişki vs. detayları verme.
Karşılıklı anlayış gerekli inan insanlar birbirine güvenemiyor.
Zaman herşeyin ilacı.

Merhabalar.
Arkadaslarim beni gorucu usu bir erkekle tanistirmak istediler bidugunde gordum begendim tamam dedim. Cocukta tamam demis ben 26 cocuk 27yasinda.
Neyse biz mesajlasiyoruz 1haftadir filan ben daha once nisanlandim ve nikah yaptik fakat dugune 10gun varken ayrildik ve ilk celsede bosandik cunku ayni evde yasamadik tam bir evlilik yok diye mahkeme ayirdi. Vende durust davrandim ve bunu soyledim. Oda illa birsey olacak degil aramizda arkdasta olabilirz filan demeye basladi.
Ben birsey demedim agirima gitti cunku ayipli bir malmisim gbi hissettirdi bana.
Cvp bile vermedim 2saat sonra iyi geceler yazdi. Sabah her gun gunaydin yaziyordu bu sabah yazmadi. Sonra ben artik konusmayalim filan yazdim ona. O da sen beni yanlis anladin filab vs vs dedi ama bende net ol istemiyorsan soyle artik yeter dedim kendimi ifade edemiyorum dedi yani napsam size soruyorum. Kotu birseymi bu bana arkdas olalim diyor cok uzuldm ya ben mutlu olamiycakmiyim?

İster gerçek evlilik olsun ister kağıt üzerinde olsun. Önemi var mı ?
Evlilik nedir ? İki insanın anlaşabilmesi, birbirini sevmesi, saygı duyması değil mi ?

Peki bunlar için sizin daha önceden evlenmiş ya da evlenmemiş olma durumunuzun ne önemi var?

Uzaklaşın bu zihniyetlerden lütfen!
Kendinize değer verin ve size değer veren insanları bulun. Ve lütfen kadına bu etiketi yapan insanları önemli hale getirmeyin.

Arkadaşım konularına baktım bir ay içinde üç kişi ile görüşmüşsün. Görüşmeler olumsuz sonuçlanınca herhalde kendine neden bulmaya çalışıyorsun. Nişan atmış boşanma yaşamış biri olarak bu kadar aceleci olma bence.
Bende siz söyleyince baktım gerçekten öyle. Bu kadar atak olmanıza gerek yok. Ölüyor musunuz anlamiyorumki.

Adam zaten Size gerekli cevabı vermiş Neden üzerine gidip kendinizi değersiz gösteriyorsunuz ki.
Anında bitirip konuşmam lazım "net ol istemiyorsan söyle " ne demek Allah aşkına

Merhabalar.
Arkadaslarim beni gorucu usu bir erkekle tanistirmak istediler bidugunde gordum begendim tamam dedim. Cocukta tamam demis ben 26 cocuk 27yasinda.
Neyse biz mesajlasiyoruz 1haftadir filan ben daha once nisanlandim ve nikah yaptik fakat dugune 10gun varken ayrildik ve ilk celsede bosandik cunku ayni evde yasamadik tam bir evlilik yok diye mahkeme ayirdi. Vende durust davrandim ve bunu soyledim. Oda illa birsey olacak degil aramizda arkdasta olabilirz filan demeye basladi.
Ben birsey demedim agirima gitti cunku ayipli bir malmisim gbi hissettirdi bana.
Cvp bile vermedim 2saat sonra iyi geceler yazdi. Sabah her gun gunaydin yaziyordu bu sabah yazmadi. Sonra ben artik konusmayalim filan yazdim ona. O da sen beni yanlis anladin filab vs vs dedi ama bende net ol istemiyorsan soyle artik yeter dedim kendimi ifade edemiyorum dedi yani napsam size soruyorum. Kotu birseymi bu bana arkdas olalim diyor cok uzuldm ya ben mutlu olamiycakmiyim?
Kendini geri çek hiç cevap bile verme zar kafalı kültürsüz beyinsiz herif

gördüğüm kadarıyla ülkemizde bayanlar çok modern olmuş, ama haberiniz olsun, erkekler o kadar modern değil...herkesin kuralları, ahlaki görüşleri farklı olabilir...sizlerle aynı görüşte olmak zorunda değil kimse...bazı bayanlara kalsa, hiç bir kural tanımaz şekilde yaşamak istiyorlar...biraz ülkemizin gerçeklerini görelim lütfen, nasıl bir kültürden geldiğimizi araştırın isterseniz...bu yazdıklarım konu sahibesi için değil, genel yazdım...
Yorumları okuyarak geliyorum. Ben sandım ki ilk yorumunuzu eskiden olay buydu ama şimdi değişti, ama görüyorum bunu modernlige getirmişsiniz. Size gore boşanmış bir kadın bekar erkekle evlenmemeli başta düşündüğüm yorumla gerçketen bosa yüklenilmis gelmişti ama safim sanirm.niyetiniz farklıymış.
Modernlikle , özgür yasama isteğiyle zerre alakasi yok konun, nikâh olmuş ama nikah iptali yasanmis herşey insanlar için bu cok abes bir durum mu? Sanki kiz cok farkli sey yazmis gibi cevap vermişsiniz yazik. Bizim başımıza, çocuklarımızın başına gelebilir bu tür olaylar doğa üstü filan değil

Yorumları okuyarak geliyorum. Ben sandım ki ilk yorumunuzu eskiden olay buydu ama şimdi değişti, ama görüyorum bunu modernlige getirmişsiniz. Size gore boşanmış bir kadın bekar erkekle evlenmemeli başta düşündüğüm yorumla gerçketen bosa yüklenilmis gelmişti ama safim sanirm.niyetiniz farklıymış.
Modernlikle , özgür yasama isteğiyle zerre alakasi yok konun, nikâh olmuş ama nikah iptali yasanmis herşey insanlar için bu cok abes bir durum mu? Sanki kiz cok farkli sey yazmis gibi cevap vermişsiniz yazik. Bizim başımıza, çocuklarımızın başına gelebilir bu tür olaylar doğa üstü filan değil
benim açıklamak istediğim şu, erkek ve ailesi (onların doğrusu) mecbur tutulmamalı...herşey insanlar için ama tercih de insanlar için değilmi...

Adamı niye gömdük ben onu anlamadım.
Şöyle düşünün sizi biriyle tanıştırıyorlar. 1 haftadır konuşuyorsunuz ve adam diyor ki ben nikah yaptım düğünüme 10gün kala da boşandım. Olur öyle şeyler der misiniz?

Hayır,demem,ama bu cümlenin üzerine ''arkadaş da olabiliriz'' de demem.Çünkü karşıda bu direk ''ee olmaz o zaman boşanmışsın sen'' algısı yaratıyor.O an sebebini sorabilirdi mesela bu cümleyi kurmak yerine.Hadi o an afalladı,bir şekilde konuyu dağıtıp sonra da sorabilirdi,kısacası ''aa tamam o zaman arkadaşlık'' anlamına gelen bir şey dışında kullanabileceği birçok şansı vardı :KK66:

Kuzenim bire bir aynı şeyi yaşadı sonra iş yerinden bir arkadaşı ile flört etti 1 yıl oldu dün de düğünü oldu evlendi.. Hiç takılma yol ver

Arkadaş olalım dediyse, hiçbir şey olma onunla.

Ayrıca, ayıplı mal kelimesi hiç güzel bir kelime değil.
Düğün olmadan boşandın diye de ayıp bir şey yapmış olmuyorsun.
Elbette mutlu olacaksın ama bu adamla değil.

Ayıpta değil Günahta hatta evlenmiş 3 çocukla ayrılmışta olabilirdiniz.
Konuştuğunuz kişi biraz sığ biri gibi geldi bana

Ortada bi iliski yok ve daha cok yenisiniz. Bana da karşımdaki kisi birinci haftada böyle bi sey dese dumur olurum bilemem napacağımı. Üstüne sizin hemen konusmayalım net ol demeniz pek doğru olmamış. Zamana bırakın eğer geri kafalı biriyse yol verirsiniz zaten. Hemen yükselmeye gerek yok böyle meselelerde bana göre. Adam da sert çıkmamış zaten tabusu olsa kestirip atardı.

eskiden nişandan ayrılmış kızlar bile zor evlenirdi...
Ne kadar da ileri görüşlü bir bakış açısı...
Eskiden toplum kadınlara bu muameleyi yaptığı icin etraf evli ama mutsuz kadın kaynıyor. Bir baksanız keşke etrafınıza ya da bakış açınız az da olsa farklılaşsa...
Evliliklerde de nişan da iki taraf arasında bitiyor niye suç ya da yük kadınlarda kalıyor. Rabbim sizin gibi düşünen kadınlardan uzak tutsun hemcinslerimi....

Ne kadar da ileri görüşlü bir bakış açısı...
Eskiden toplum kadınlara bu muameleyi yaptığı icin etraf evli ama mutsuz kadın kaynıyor. Bir baksanız keşke etrafınıza ya da bakış açınız az da olsa farklılaşsa...
Evliliklerde de nişan da iki taraf arasında bitiyor niye suç ya da yük kadınlarda kalıyor. Rabbim sizin gibi düşünen kadınlardan uzak tutsun hemcinslerimi....
şimdide boşanmış ama mutsuz kadınlar ve çocuklar var...

Seninle devam etmek istemiyor.
Ustune gitme
Simdilik arama yazma
Kisa bir zaman ver ona.
Sonrasi basarsin engeli ya da devam edersiniz

Back
X