• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi depresyonu ?! :/

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Merhaba kizlar. Düğünüme 16 gün kaldi ve ben garip duygular icindeyim.
Hem istiyorum hem istemiyorum.
Garip bir psikolojim var zaten. Boyle stresli sikintili durumlarda mide bulantısı bas gösteriyor. Psikiyatrim ilac verdi bunun icin.
Ama bir ise yaramadi pek. Gün yaklastikca karnima kramplar giriyor midem bulanıyor. Böyle durumlarda imkanim varsa uyumam ve kimse ile konusmamam gerekiyor. Konustukca fena oluyorum.
Yapabilecek miyim acaba diyorum. Dugun gunu ve gecesi yine midem bulanirsa ki yuksek ihtimalle oyle olacak nisanlimla basbasa kalinca daha kotu olcam gibime geliyor. Sürekli yanimda dibimde olacak.
Nasil alisacagim ben bilmiyorum. Depresyonda miyim neyim.
Cok ayila Bayıla evlenmiyorum yani seviyorum iyi guzel ama aklim falan çıkmıyor yerinden onu gorunce. Adi ask ya da her neyse ondan yok.
Ama duvar givi de degilim tabi. Bunun etkisi var mi bilmiyorum.

Anlatabildim mi halet-ruhiyemi bilmiyorum ama durum böyle.

Sizde dugun gunu yaklasirken benzer seyler hissettiniz mi? Yapamcm galiba dediniz mi :(

Ben hiç.hissetmemiştim senin gibi gayet güzel geçmişti doya doya o günleri yasadım ama düğün bitince eşimle başbaşa kalınca bayılcak gibi olmuştum heyecandan :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynısından bende de var, düğünüme 2 ay kaldı. Beni endişelendiren bundan sonra ne olacağı, gelecek kaygılarım var, nişanlımı tanıyorum kişliğini ve karakterini biliyorum ama sonrası nedense hep bir belirsizlik, antidepresan kullanıyorum zaten ama onun etkisinin olduğunu hissetmiyorum açıkçası :25::25:

Garip bir psikolojim var zaten. Boyle stresli sikintili durumlarda mide bulantısı bas gösteriyor. Psikiyatrim ilac verdi bunun icin.
Ama bir ise yaramadi pek. Gün yaklastikca karnima kramplar giriyor midem bulanıyor. Böyle durumlarda imkanim varsa uyumam ve kimse ile konusmamam gerekiyor. Konustukca fena oluyorum.
Yapabilecek miyim acaba diyorum. Dugun gunu ve gecesi yine midem bulanirsa ki yuksek ihtimalle oyle olacak nisanlimla basbasa kalinca daha kotu olcam gibime geliyor. Sürekli yanimda dibimde olacak.
Cok ayila Bayıla evlenmiyorum yani seviyorum iyi guzel ama aklim falan çıkmıyor yerinden onu gorunce. Adi ask ya da her neyse ondan yok.

Sizde dugun gunu yaklasirken benzer seyler hissettiniz mi? Yapamcm galiba dediniz mi :(

canım hiççç sıkıntı yapma hepsi strestenn ben severek evelniyorum düğünüm eylülde olmasına rağmen dün gece uyuyamadım acaba yapabilecekmiyim mutlu olurmuyuzzz vsss... hepsi stresten sanırım kii biçok şeyii aştık biz ama gene tereddütler oluyoo sıkma canını hayırlısını iste Allahtan sadece :34:

evli degilim ama yine de bidaha yaşamıcaksın bu düğün kına heyecanını :) sonrasını ya da ne olcagını düşünme :) her genc kızın hayali olan ver herkese nasip olmayan bi durumu yasıosun suan gelin olmak, gelinlik giymek.. düşüne düşüne kendni strese sokma canım.. mide bulantılarında 1 kasık bal ye bana genelde iyi gelio.. sırf bu sebepten de o pskiytr ilaçlarına basladıysan o da seni iice huzursuz edebilir alışma sürecinde :) mutlulklar:nazar:

ne kadar zamandır tanışıyorsunuz? ne kadar zamandır nişanlısınız?

Ne bileyim ya bunaldim iyice. Babam da kanser hastasi her ay belli dönemlerde annemle hastanede.
Tek basina kaldim. Her seyi halletmeye çalışıyorum. .ogretmenim ayni zamanda çalışıyorum. Kapana kisilmis gibiyim.
Kendi kendime telkinlerde bulunuyorum aynen yazdiklariniz gibi ama olmuyor iste. :(

Somatizasyondu sanirim rahatsizlgimin adi. Bundan dolayı kullanıyorum antidepresan bende.

Cok bunaldim cok.
Nisanlima midemin bulandigini soyledigimde benle konusma soru sorma yalniz birak diyorum. Onu da bunaltmaktan korkuyorum. Simdilik anlayis gösteriyor ama....

Araba da tutar beni. :(
Of ne beter bi insanim ya.

ayıla bayıla evlenmiyorum lafınız garip geldi bana. içinizde heves olmadan mı evlilik kararı aldınız?

Bide tabi uzak bir sehirde dugunum. Istanbulda yasayacagiz ama orada dugun olacak ve bir kaç gün kalinacak.
Bu da beni geriyor :(

7 aydir nisanliyiz ve görücü usulu degil bir arkadas vesilesi ile tanistik.
Hevessiz degilim ama hani filmlerde olur ya görünce ayaklari yerden kesilir taraflardan birinin oyle degilim onsuz olamam ölüyorum bitiyorum diyemiyorum demek istedim.
Hep olgun oldugumu soylerler yasimdan.
25 yaşındayım.
O kadar ki bir kac sene daha dursan asla evlenemezdin diyor annem.

Ote yandan bakıyorum dunyanin duzeni böyle. Insanlar oyle de böyle de evleniyor coluk cocuga karışıyor. Benim ne farkim var ben neden boyle hissediyorum diyorum ama cevabini veremiyorum.

Ne bileyim ya bunaldim iyice. Babam da kanser hastasi her ay belli dönemlerde annemle hastanede.
Tek basina kaldim. Her seyi halletmeye çalışıyorum. .ogretmenim ayni zamanda çalışıyorum. Kapana kisilmis gibiyim.
Kendi kendime telkinlerde bulunuyorum aynen yazdiklariniz gibi ama olmuyor iste. :(

Somatizasyondu sanirim rahatsizlgimin adi. Bundan dolayı kullanıyorum antidepresan bende.

Cok bunaldim cok.
Nisanlima midemin bulandigini soyledigimde benle konusma soru sorma yalniz birak diyorum. Onu da bunaltmaktan korkuyorum. Simdilik anlayis gösteriyor ama....

Araba da tutar beni. :(
Of ne beter bi insanim ya.
merhaba,

benim de düğünüme 15 gün kaldı. Bende de benzer bir durum var. Çalıştıgım iişim önceden rahattı ama bu aralar çok yoğun. nişanlımla ilgili bir problemim yok aslında onu çok seviyorum. Babam yok annem de pek karışmıyo. nişanlımın ailesi de şehir dışında ki bu da çok işime geliyo karışmak istiyolar ama allahtan uzaklıktan karışamıyolar. Bu yüzden herseyi nişanlımla birlikte yaptık. Çok yorulduk hala da tempomuz devam ediyor ama sağolsun nişanlım beni hiç bir konuda kırmıyor. her istediğimi yapmaya çalışıyor.
Benim içim de sıkılıyo kaç gündür ama sebebini nazara bağlıyorum. Çünkü biz hep göz önünde birbirine bağlı bir çift olduk insanların gözünde son zamanlarda da davetiyelerimiz dağılıyo insanlar düğünümüzü soruyolar ama negatif enerji veren insanlar var ve benim yıldızım çok düşük. Bence sende de nazardan kaynaklı olabilir. Ama üzülmemek bu güzel zamanları mahvetmemek gerekiyor bence ialçları bırakıp düğününüze hazırlanın (ben de bu belirsizlikten aslında yoruldum. eşyalarımın yarısı benim evde diğer yarısı annemde kendimi bir yere ait hissedemiyorum vs.) neyse sonuç olarak nişanlınızla birlikte farklı eğlenceli nasıl bi düğün yapabilirsiniz onu düşünün ki ben de onu yapsam iyi olur :)

7 aydir nisanliyiz ve görücü usulu degil bir arkadas vesilesi ile tanistik.
Hevessiz degilim ama hani filmlerde olur ya görünce ayaklari yerden kesilir taraflardan birinin oyle degilim onsuz olamam ölüyorum bitiyorum diyemiyorum demek istedim.
Hep olgun oldugumu soylerler yasimdan.
25 yaşındayım.
O kadar ki bir kac sene daha dursan asla evlenemezdin diyor annem.

Ote yandan bakıyorum dunyanin duzeni böyle. Insanlar oyle de böyle de evleniyor coluk cocuga karışıyor. Benim ne farkim var ben neden boyle hissediyorum diyorum ama cevabini veremiyorum.

bugünler bir an önce geçsin herşey normale dönsün istiyorsun
sanırım tantanayı sevmiyorsun

yeni bir hayat, yeni bir düzen normal ki stresiniz, ama keşke ayaklarınızı yerden kesecek kadar aşık olsaydınız o zaman gün sayardınız.

kuvvetli bir sevgin yoksa evlenme bence. Evlilikte sorunlar olduğu zaman bu sorunlar sevgiyle aşılıyor, yoksa zor..Böyle seni gerecek , bu kadar strese sokacak kadar düşündüren bir yola giriyorsan bunda bir yanlış var demektir..

Cok normal bir stres arkadasim hic canini sikma, herkes yasiyor, dugunden sonra oh kurtuldum bosa takmisim diyeceksin :) babacigina sifalar dilerim

Bencede arkadas hakli.Egerki cok sevmiyorsan evlenme bence.Cunku evlenmek bisi degil onemli olan o evliligi yurutmek.Birde cocuk falan olursa ohooo bence sen vazgec . Gercekten canindan bile cok sevdigin birisiyle evlenmelisinki sevginizle aranizdaki muhtesem bag ile zorluklari atlatabilesiniz.Ne diyim sizin icin hayirlisi neyse o olsun.Hicbirseyi kafaya takmayin o gun sizin enguzel gununuz mutluluklar simdiden

1 Hafta sonra nikahım var düğünümde 2 ay sonra ama şu an tamda senin hissettiklerini hissediyorum :( stressten olsa gerekk

Aşk meşk hikaye, ne aşk evlilikleri bitiyor 3-5 ay içinde. Ayaklarının yerden kesilmesi gerekmez yani bence. Ama evlenmeyi istemediğini düşündüm ben de açıkçası. Sanki sırf annen için, baban için, çevren için vermişsin bu kararı gibi bi izlenim edindim. 25 yaş geç bir yaş değil. Anneler öyle düşünür takma sen kafaya. Eğer mutsuz olacağını düşünüyorsan bitirmelisin. Kimseyi düşünmeden, ne evleneceğin insanı ne aileni ne çevreyi takmadan karar vermelisin buna. Düğününe 15 gün kalmış bir insan bunları düşünmez sanırım.

Ben de çok gergindim bi dönem. Bitsin artık şu stres diyordum. Ama düğün günü benden rahatı yoktu. Kuaförüm bile binlerce gelin gördüm senin kadar rahatını görmedim demişti. Çünkü düğün benim için stresin bitmesi demekti. Senin içinse tam tersi sanki.

Back
X