Düğün öncesi gerginlik

pinkneoneffect

Kocasının pamuğu
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2015
898
797
Merhaba herkese, yakında düğünüm var herşeyimizi eşimle aldık. Eşim diyorum çünkü nikahlandık. Daha önce bir konu içinde bahsettiğim bir meselem var. Düğün ve altınlar. Kayınvalidem birkaç ay önce kızım herşeyini biz alcaz sen kendini üzme diyordu. Sonra baban kredi çeker düğün takılarıyla öderiz borcu dedi. Bende o an nasılsa herşeyimizi alıp borçlanıcaklar tabiki yardım ederiz insanları yük altında bırakmayız diye düşündüm ve hiç ses etmedim. Ama düğün tarihi geldi çattı hiçkimseden ses çıkmıyor eşim bunalıma girdi para konusunda telefon ediyor isteyemiyor babasından onlarda sormuyor zaten. Neyse biz kredi çektik ve36ay boyunca ödüycez zaten kiraya çıkıcaz alınan eşyaların borçlarıda üstümüzde. Ki benim babam yok rahmetli oldu annecim babamdan kalan maaşla herşeyimi yaptı hiç bir eksiğim yok hamdolsun. Kocacımda aldı herşeyimizi. Ama borç gırtlakta o ayrı.. Ben hiç yardım etmedikleri için düğün takısına el uzatmazlar hani herşeye çocuklar borçlandı aman biz el sürmeyelim derler sanırken dün gece annesi eşimi arayıp baban kredi çekicek hem altın yapmak hemde düğün salonu çalgısı falan ödüycez ama düğünde takılanları babanın kredisine vericez demiş.. Eşimin moral gitti tabi bizi hiçmi düşünmüyorlar biz o kadar borçla napıcaz tamam takıda takmasınlar ben altın falan veremem biz aç kalırız burda dedim. Zaten borç içindeyiz. Bu anlattıklarım şaka değil yani bizi borçla bırakıcaklar kendileri herşeyi bize ödeticekler. Sakin kalmaya çalışıyorum. Çok moralsizim bir gelin bunları düşünmek zorunda bırakılmamalı ki ben onlardan hiç birşey istemedim yeterki borçlu kalmayalım çok mutsuzum eşimle tartışmak istemiyorum yoruldum

Son düzenleme:
Düğün yerını o gün takılarla ödersinizi kayınpederinizin bunun için kredi çekmesine gerekte yok bence.Size takacakaları altını resmen siz ödeyeceksınız. Bence sakın kabule etmeyın bırakın altın falanda yapmasınlar en azından huzurunuz olurimseyede minnet etmemiş olursunuz üzerinizde de söz hakkında olmaz kimsenin. evlilik huzur demektir altın vs. olabilesi şeyler fakat huzurunuzu bozacaksa altınlar hiç gerek yok.Nasıl olsa elbet oda borçlara gidecek. Bence kabul etmeyın derim.

Eşim benden altın istendiğine inanmıyordu sen yanlış anlamışsın tabiki herşeye yardım edicekler diyordu. Hazırlıklar başlayınca kimse ses etmeyince kredi çekmek zorunda kaldı yine ailesine ses etmedi bende bişey demedim hatta herşeyi biz aldık bide altınmı istiycekler yok artık dedi dün konuştuk gündüz ev bakmaya gittiğimizde. Gecesine annesi takı ve düğün parasınıda takılardan karşılıycaz diyince şok oldu beni aradı nasıl olur ya aklım almıyor dedi. Haklıymışsın annem para istedi dedi. Benim abarttığımı düşünmüştü çünkü. Şimdi eşim ailesine çok ses çıkartamıyor hani kan kusar ama annesine babasına ses etmez çünkü söylese bile karşılık göremeyeceğini biliyor. Ben hayretler içindeyim bana takacakları bilezik vs ne varsa düğünden sonra benden alacaklar geri. Para pul umrumda değil hepsi onların olsun ama bukadar borçla biz perişan oluruz ki herşeyin uygun fiyatlısını almamıza rağmen geçen kv aradı açmadım içimden gelmedi dalga geçer gibi konuşuyor anne çok borçtayız bunaldık ikimizde diyorum amaan herşey hallolur takmayın diyor. Benki paraya altına hiç değer vermeyen lafını etmiycek insanım beni bu duruma getirdiler eşim eğer bi miktar verelim derse ne yapıcam nasıl sakin kalıcam bilmiyorum

düğün salonları parayı peşin almıyor. misal ben 3700 ye salon tuttum 500 kapora verdim. 3200 düğünden sonra toplanan para ile ödenecek bunun için kredi çekmeye luzum yok. bir şekilde toplaştırın bu parayı salonu tutun. toplanan para ile de kalan borcu ödeyin toplanmazsa çeyrekler yada diğer altınların bir kısmı ile kapatın. böyle yaparsanız altınlarınız sizde kalır.

canım çok sıkıntılı bi durum gerçekten allah yardımcın olsun öncelikle..

bence böyle bişeye sakın izin verme onlar millete gösteriş yapcak insanlar laf etmesin aa gelinine bişey takmadı demesinler diye o altınları takcak sonra geri alcak onlar rezil olmasın diye sen niye zor duruma düşüyosun ki tavrını koy hiç bişey takmasınlar istemiyorum de ama bana takılan diğer altınlara elinizi sürmeyin de
resmen sizin düğünü ticari iş gibi görmüşler onlar şuan sadece kendilerini düşünüyo gösteriş yapmak amaçları altınları takcaklar sonra kasılcaklar biz altın taktık diye sonrada geri alcaklar çocuk kandırır gibi bide babası kredi çekcekmiş o kredinin faizinide sizden alırlar
emin ol canım sizi zerre kadar düşünmüyolar böyle anne babaları anlamıyorum madem durumun yok paran yok niye gösteriş peşindesin durumumuz yoktu çocuklar herşeylerini kendileri yaptı de gurur duy onlarla düğünlerinde mutlu günlerinde yanlarında ol bu yeter

altın yapmak için kredi çekecekler ve onuda siz ödeyeceksiniz, ee ne anladım bu işten? vallahi işiniz zor siz gene bi yönden şanslısınız eşiniz sizin gibi düşünüyor ya oda onlar gibi düşünseydi neyse. Zaten borç içindesiniz 36 ay kredi borcunu ödeyeceksiniz birde o krediyimi ödeyeceksiniz yok artık bunlar fazla olmuş hiç düşünmüyorlar

Herkese çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Demin eşimle tartıştık babası birinden borç alıcakmış düğünden sonra hemen ödemesi gerekiyormuş ve nakitleri yokmuş. Bana taksit öder gibi geri ödeyecekmiş:) böyle bişey ne duydum ne gördüm. Bu insanlar 3maaş alan insanlar hani benide vay altını kıskanıyor diye yargılamayın nolur. Ben durumları yok diye 1buçuk senedirde nişanlı bekliyorum ee bu senede para yok. Millet arabamı alsak evemi girsek der biz borçları nasıl kapatırız kp nasıl para veririzin derdindeyiz. Ee gelin çalışır öder gece12lere1lere kadar çalışırım ben nasılsa aahh ahh iyilikten maraz doğar. Siz bilirsinizden başka laf demedim şimdi borç öde dur. Altın vermesem kötü ben olcam soğukluk girdi bir kere. Eşimde arada kaldı kolumdan topluycaklar ne varsa bende her ay bekliycem bana geri ödesinler diye. Kocamda herşeyi biliyo ama ne hikmetse susuyor orta yolu bulmak için veririz demeye başladı şimdide

canım çok sıkıntılı bi durum gerçekten allah yardımcın olsun öncelikle..

bence böyle bişeye sakın izin verme onlar millete gösteriş yapcak insanlar laf etmesin aa gelinine bişey takmadı demesinler diye o altınları takcak sonra geri alcak onlar rezil olmasın diye sen niye zor duruma düşüyosun ki tavrını koy hiç bişey takmasınlar istemiyorum de ama bana takılan diğer altınlara elinizi sürmeyin de
resmen sizin düğünü ticari iş gibi görmüşler onlar şuan sadece kendilerini düşünüyo gösteriş yapmak amaçları altınları takcaklar sonra kasılcaklar biz altın taktık diye sonrada geri alcaklar çocuk kandırır gibi bide babası kredi çekcekmiş o kredinin faizinide sizden alırlar
emin ol canım sizi zerre kadar düşünmüyolar böyle anne babaları anlamıyorum madem durumun yok paran yok niye gösteriş peşindesin durumumuz yoktu çocuklar herşeylerini kendileri yaptı de gurur duy onlarla düğünlerinde mutlu günlerinde yanlarında ol bu yeter
Hiç düşünmedilerki bizi ben düğünde istemedim onlardan kendimiz yaptık diye bile helal olsun yawrum bizde destek olamadık size dese yine olsun anne hayırlısıyla biz herşeyi aldık diycem ama samimi bile değiller maalesef.

Hiç düşünmedilerki bizi ben düğünde istemedim onlardan kendimiz yaptık diye bile helal olsun yawrum bizde destek olamadık size dese yine olsun anne hayırlısıyla biz herşeyi aldık diycem ama samimi bile değiller maalesef.
benimde düğünüm var canım haziranda senin yerime koyuyorum kendimi gerçekten çok zor
keşke nikahı düğüne yakın kıysaydınız her an vazgeçebilme şansın olduğunu eşin farkeder ve seni savunurdu bu durumda bence kesin tavrını koy aranız bozulursa da bozulsun artık onun ailesi sensin annesini babasını düşüneceğine sizin geleceğinizi düşünmesi lazım birazda o borçları beraber ödiceksiniz neticede
gelen takılar yeni çifte destek vermek için takılıyo ailelere destek için olsa ailelere takılırdı zaten bunun mantığı budur böyle gelmiş böyle giden bişey bunu kendi kazançlarına çevirmeye çalışmalarını anlamıyorum
eşinle konuş böyle bişeye gönlün olmadığını kesin bi dille anlat bidaha bu konuyu duymak bile istemediğini söyle düğün günüde güvendiğin birine emanet et takıları derim ben allah yardımcın olsun canım

benimde düğünüm var canım haziranda senin yerime koyuyorum kendimi gerçekten çok zor
keşke nikahı düğüne yakın kıysaydınız her an vazgeçebilme şansın olduğunu eşin farkeder ve seni savunurdu bu durumda bence kesin tavrını koy aranız bozulursa da bozulsun artık onun ailesi sensin annesini babasını düşüneceğine sizin geleceğinizi düşünmesi lazım birazda o borçları beraber ödiceksiniz neticede
gelen takılar yeni çifte destek vermek için takılıyo ailelere destek için olsa ailelere takılırdı zaten bunun mantığı budur böyle gelmiş böyle giden bişey bunu kendi kazançlarına çevirmeye çalışmalarını anlamıyorum
eşinle konuş böyle bişeye gönlün olmadığını kesin bi dille anlat bidaha bu konuyu duymak bile istemediğini söyle düğün günüde güvendiğin birine emanet et takıları derim ben allah yardımcın olsun canım
Rabbim hepimize yardım etsin. Ben bu konularla karşılaşacağımı hiç düşünmezdim ama başa geliyormuş maalesef. Bütün heveslerimi söndürdüler. Nişanlıykende hiç bir bayram ne hediye ne kıyafet ne bişey görmedim teklif dahi edilmedi nasılsa oğlum alıyor diye sormuyorum dendi hep. Bohça düzülmedi çantalar ayakkabılar hiç bişeyim yok her bayram kendi kıyafetlerimle gezdim. Görümcem giyindi bayramda donatılmış o da yeni gelin. Ben yanlarında ayağımda kopuk sandaletle gezdim şehir dışındalar yanımda yedekte yoktu. Bunlar hep içime dert balık baştan kokar. Ben düğün zamanı böyle yapmazlar artık koca insanlar yani diyordum ama yanıldım.

Rabbim hepimize yardım etsin. Ben bu konularla karşılaşacağımı hiç düşünmezdim ama başa geliyormuş maalesef. Bütün heveslerimi söndürdüler. Nişanlıykende hiç bir bayram ne hediye ne kıyafet ne bişey görmedim teklif dahi edilmedi nasılsa oğlum alıyor diye sormuyorum dendi hep. Bohça düzülmedi çantalar ayakkabılar hiç bişeyim yok her bayram kendi kıyafetlerimle gezdim. Görümcem giyindi bayramda donatılmış o da yeni gelin. Ben yanlarında ayağımda kopuk sandaletle gezdim şehir dışındalar yanımda yedekte yoktu. Bunlar hep içime dert balık baştan kokar. Ben düğün zamanı böyle yapmazlar artık koca insanlar yani diyordum ama yanıldım.
canım bunlar unutulcak şeyler değil allah eşinle mutlu bi ömür nasip etsin inşallah ama genede onları görünce isimlerini bile duyunca bunların hepsi bir bir aklına gelcek ..herşey insanlar için başıma gelmez dememek lazım gerçekten.
evlenince uzak şehirlerde olucaksınız sanırım onlarla? en azından o iyi olur gerçekten böyle insanlarla sürekli görüşmek durumu dahada çekilmez yapardı

canım bunlar unutulcak şeyler değil allah eşinle mutlu bi ömür nasip etsin inşallah ama genede onları görünce isimlerini bile duyunca bunların hepsi bir bir aklına gelcek ..herşey insanlar için başıma gelmez dememek lazım gerçekten.
evlenince uzak şehirlerde olucaksınız sanırım onlarla? en azından o iyi olur gerçekten böyle insanlarla sürekli görüşmek durumu dahada çekilmez yapardı
Evet en güzeli ayrı şehirde oturmak ama kalp kırıklığı unutulmuyor. Tek dileğim eşimle mutlu olmak. Inşallah beni üzmez

Canım benim ya sen gayet sabırlı davranmanmssn.Eşinde olgun biri gibi..Ama önce kredi denmiş sonra borç alıcak arkadastan denmiş..Bana inandırıcı gelmedi pek..Çoğu düğünde olduğu gibi konu nasıl olurda altınlara el koyarız gibi geldi o_O Eğer mutlulugunu engelleyecekse inatlaşma sözlerine inanmış gibi ver..Ama belli mesafe koy derim..İnşaallah mutlu olursun bunlar geride kalır :KK37:

Canım benim ya sen gayet sabırlı davranmanmssn.Eşinde olgun biri gibi..Ama önce kredi denmiş sonra borç alıcak arkadastan denmiş..Bana inandırıcı gelmedi pek..Çoğu düğünde olduğu gibi konu nasıl olurda altınlara el koyarız gibi geldi o_O Eğer mutlulugunu engelleyecekse inatlaşma sözlerine inanmış gibi ver..Ama belli mesafe koy derim..İnşaallah mutlu olursun bunlar geride kalır :KK37:
Eşimle kötü olmamak için susuyorum artık ne yaparlarsa yapsınlar. Dünya malı onların olsun rabbim elbet yardım eder. Çok zor ve sabır isteyen zamanlardayım. Benim gibi olan insanlar içinden çıkılmaz bir haldelermiş şimdi anlıyorum. İnşallah atlatıcaz çok teşekkür ederim

Verme canım altınlarını ne münasebet. İsteme hiçbir şey, hiçbir şey takmasınlar herkesin olduğu kadar. Kendilerini getirsinler götürsünler bi daha da gelmesinler zaten. Sinir oldum ya ne biçim insanlar var

Merhaba herkese, temmuzda düğünüm var herşeyimizi eşimle aldık. Eşim diyorum çünkü şubatta nikahlandık. Daha önce bir konu içinde bahsettiğim bir meselem var. Düğün ve altınlar. Kayınvalidem birkaç ay önce kızım herşeyini biz alcaz sen kendini üzme diyordu. Sonra baban kredi çeker düğün takılarıyla öderiz borcu dedi. Bende o an nasılsa herşeyimizi alıp borçlanıcaklar tabiki yardım ederiz insanları yük altında bırakmayız diye düşündüm ve hiç ses etmedim. Ama düğün tarihi geldi çattı hiçkimseden ses çıkmıyor eşim bunalıma girdi para konusunda telefon ediyor isteyemiyor babasından onlarda sormuyor zaten. Neyse biz kredi çektik ve36ay boyunca ödüycez zaten kiraya çıkıcaz alınan eşyaların borçlarıda üstümüzde. Ki benim babam yok rahmetli oldu annecim babamdan kalan maaşla herşeyimi yaptı hiç bir eksiğim yok hamdolsun. Kocacımda aldı herşeyimizi. Ama borç gırtlakta o ayrı.. Ben hiç yardım etmedikleri için düğün takısına el uzatmazlar hani herşeye çocuklar borçlandı aman biz el sürmeyelim derler sanırken dün gece annesi eşimi arayıp baban kredi çekicek hem altın yapmak hemde düğün salonu çalgısı falan ödüycez ama düğünde takılanları babanın kredisine vericez demiş.. Eşimin moral gitti tabi bizi hiçmi düşünmüyorlar biz o kadar borçla napıcaz tamam takıda takmasınlar ben altın falan veremem biz aç kalırız burda dedim. Zaten borç içindeyiz. Bu anlattıklarım şaka değil yani bizi borçla bırakıcaklar kendileri herşeyi bize ödeticekler. Sakin kalmaya çalışıyorum. Çok moralsizim bir gelin bunları düşünmek zorunda bırakılmamalı ki ben onlardan hiç birşey istemedim yeterki borçlu kalmayalım çok mutsuzum eşimle tartışmak istemiyorum yoruldum
canım anlattıklarında kendimi gördüm. yüzümde buruk bir gülümseme oldu. bize de aynı senin gibi vaatler edildi edildi biz de her işimizi kendimiz yapmak zorunda bırakıldık. ama ne oldu kredi çekip 1.5 yılda ödedik çok şükür şimdi de çok çok mutluyuz bir kızımız olacak. yani diyeceğim o ki şu an için insana çok zor geliyor ama allah sağlık versin borçlar ödenip gidiyor yeter ki evinde huzurun olsun. ama o vaatleri yerine getirmeyenlerle arandaki soğukluk hiçbir zaman geçmiyor o ayrı. eşinle biribirinize sarılın ve bu günler de geçecek deyin. allah mutluluğunuzu bozmasın.

Düğünüm iyice yaklaştı çeyizim gidicek yarın. Eşimin ailesi maalesef gelemiyorlar çeyiz almamda olmuyor. Burda çeyiz almaya önem verilir neyse. Bana nişanlık hiçbişey alınmamıştı düğüne yakın yapılır dendi zaten nişandan bir gece önce geldiler çarşıya çıkmaya zaman yoktu kimsede ısrarcı olmadı olurmu yapalım bohça diye ben boş sandık aldım göstermelik. Şimdi benim sıkıntım eşimde para kalmadı hemde hiiçç. Daha gelinliğimin provası var ve ödemesi onun dışında kızlık geceliklerimle pijamalarımla gelin olucam kimse sormuyor hiç bişeyim yok ne bayramlarda giymeye kıyafetim ne çantam ne ayakkabım nede gecelik ve iç çamaşırım yok geçen annemle aldık bi takım pijama. Gelin oluyorum sonuçta bilmiyorum benmi yanlışım... Gelinliğimin içine giymeyede yok eşimede diyemiyorum utandım anneler sorar böyle şeyleri zaten kınaya kadar kimse gelmiycek o yüzden herşeyim yarım heveslerim kursağımda.

Son düzenleme:
X