• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sorunsalı :(

CadiKelebek

Çok şükür Seni bana veren Rabbime ...
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
3.268
918
198
Kızlar ya kafama takılan bişey var daha doğrusu karar veremiyorum :110:

Biz zar zor evimizi yapmaya çalışıyrz şuan. Kp bir yıl önce vefat ettiğinden nişanlım tek ve babamın yardımyla yapyrz .Düğünümz o yüzden yaz sonu gibi görünüyor .

Dün kaynvalidem sade nikahtan bahsetmiş anneme salona o kadar para veriliyo içim acıyo falan demiş ki zaten benim annemde düğünü baştan beri istemiyor. Kayınvalidem bana asla diretmez düğün yapmayalm diye yüzüme bile söylemdi zaten biliyorm ben olsun dersem o da nişanlım da tmm der hiç bi zamn kırmazlar beni.

Ama ben düğünümz olsn istiyorum bir yandan da haklı 5 6 bin çok işimize yarıycak 2 saate heba etmek te mantıksız geliyor. Kına gecemiz ve nikah yapıp evimize rahatça geçmek mi yoksa yaz sonu bekleyip borçla düğün mü yapmak ?
Zaten nişanlm kredi çekti 3 yıl ödicez ki çektiğimiz kredi bitmek üzere daha bi yığın şey eksik
:KK43:

ben düğün yapmış biri olarak söylüyorum kesinlikle nikah.tamam gönül ister kır düğünü olsun salon tutulsun ama para sizden çıkacaksa hemde kredi borç vs ile düşünmeye bile gerek yok nikah.bir kere evleniliyor falan filan tamamda iyi giriyor o borçda çok pişmanım olsaydı o para şimdi ne işime yarardı.

Kızlar ya kafama takılan bişey var daha doğrusu karar veremiyorum :110:

Biz zar zor evimizi yapmaya çalışıyrz şuan. Kp bir yıl önce vefat ettiğinden nişanlım tek ve babamın yardımyla yapyrz .Düğünümz o yüzden yaz sonu gibi görünüyor .

Dün kaynvalidem sade nikahtan bahsetmiş anneme salona o kadar para veriliyo içim acıyo falan demiş ki zaten benim annemde düğünü baştan beri istemiyor. Kayınvalidem bana asla diretmez düğün yapmayalm diye yüzüme bile söylemdi zaten biliyorm ben olsun dersem o da nişanlım da tmm der hiç bi zamn kırmazlar beni.

Ama ben düğünümz olsn istiyorum bir yandan da haklı 5 6 bin çok işimize yarıycak 2 saate heba etmek te mantıksız geliyor. Kına gecemiz ve nikah yapıp evimize rahatça geçmek mi yoksa yaz sonu bekleyip borçla düğün mü yapmak ?
Zaten nişanlm kredi çekti 3 yıl ödicez ki çektiğimiz kredi bitmek üzere daha bi yığın şey eksik
:KK43:

Öncelikle sorunsal ne yahu, düğün sorunu deyin şuna.

Düğüne verilen paraya acıyorum. Elalemi eğlendirmek için cepten bir ton para çıkıyor, yazık. Ben annemin zoruyla düğün yaptım hala kızıyorum kendime. Evleneli 3.5 sene oldu hala borç ödüyoruz.

İlla düğün istiyorsanız içşmde kalır diyorsanız kına gecesi yerine düğün yapın. Hem kına gecesi hem düğün çok fazla değil mi zaten? Ya da nikah yapıp ardından arkadaşlarınızla eğlenmeye gidin. Herkes kendi yediğini içtiğini ödesin.

ben düğün yapmış biri olarak söylüyorum kesinlikle nikah.tamam gönül ister kır düğünü olsun salon tutulsun ama para sizden çıkacaksa hemde kredi borç vs ile düşünmeye bile gerek yok nikah.bir kere evleniliyor falan filan tamamda iyi giriyor o borçda çok pişmanım olsaydı o para şimdi ne işime yarardı.
Evet bir kere olcak içimde kalmasın diye istiyorum bende ama nişanlım parayı hiç kolay kazanmıyor otomativ sektöründe o kaç ay çalışıp didindiği parayı bi geceye verdirmek gerçekten çok üzülüyroum
ilerde pişman olmam değil mi düğün niye yapmadık diye :KK51:

Ikinizde de istek olmasa yapmayin derdim ama siz istiyorsunuz.
Bence kina yapmayip düğün yapin. Ya da kinayi evde yapin.
Dugunun nikahtan cok getirisi de oluyor ister istemez.

ya kararsız kaldım.
düğüne verilen onca paraya acıyorum bir yandan.
bir yandan da, bazı şeyler olmazsa olmazmış gibi geliyor.

sanırım düğün masraflarından kısılabilir.

benim yaşadığım şehirde genelde nikahlı yapılıyor+ kına gecesi.
ancak nikahda gelin-damat gelinlik-damatlık giyiyor, takı merasimi oluyor.
Sonrası, yakın akrabalarla yemek vs.

en azından çocuklarınız için o güne özel gelinlikli fotoğraflarınız mutlaka olsun.
onun dışında bir halay çekilmese de olur.

Öncelikle sorunsal ne yahu, düğün sorunu deyin şuna.

Düğüne verilen paraya acıyorum. Elalemi eğlendirmek için cepten bir ton para çıkıyor, yazık. Ben annemin zoruyla düğün yaptım hala kızıyorum kendime. Evleneli 3.5 sene oldu hala borç ödüyoruz.

İlla düğün istiyorsanız içşmde kalır diyorsanız kına gecesi yerine düğün yapın. Hem kına gecesi hem düğün çok fazla değil mi zaten? Ya da nikah yapıp ardından arkadaşlarınızla eğlenmeye gidin. Herkes kendi yediğini içtiğini ödesin.
Güzel fikir teşekkür ederim . Yani borca bir daha borç eklmek bana da mantıksız geliyor

Ben oynamayı sevmeyen kalabalığa gelemeyen bi tipim
Eh maddi yönü de daha mantıklıydı
Nikah yaptım paçayı yırttım
Ama kendi tercihimdi, sende en iyisine kendin karar vermelisin

elde ki imkanlar doğrultusunda hareket etmeni söylüyor mantık ama
işin duygusal yanı da var ben sanırım asla nikahla evlenemezdim düğünümde çok eğlenmiştim çok güzelde olmuştu düğünüm keşke bir daha olsa derim hep...borç bir şekilde ödeniyor bizimde borcumuz vardı ama borç yüzünden de öyle güzel bir düğünden olamazdım kesinlikle.....

Nikah yap gec düğün çok güzel olmuyor çok para dökmedikçe
Bana da mantıklı geliyor bu

ya kararsız kaldım.
düğüne verilen onca paraya acıyorum bir yandan.
bir yandan da, bazı şeyler olmazsa olmazmış gibi geliyor.

sanırım düğün masraflarından kısılabilir.

benim yaşadığım şehirde genelde nikahlı yapılıyor+ kına gecesi.
ancak nikahda gelin-damat gelinlik-damatlık giyiyor, takı merasimi oluyor.
Sonrası, yakın akrabalarla yemek vs.

en azından çocuklarınız için o güne özel gelinlikli fotoğraflarınız mutlaka olsun.
onun dışında bir halay çekilmese de olur.

Ben izmir de oturyrm arkadaşlarımdan da çok oldu kına ve nikahla evlenen zaten gelinlik damatlık olcak fotoğraf çekimi olcak sadece salon tutlmycak işte.Davetiyeye kına ve nikah yazılcak

Bana da mantıklı geliyor bu

Ben izmir de oturyrm arkadaşlarımdan da çok oldu kına ve nikahla evlenen zaten gelinlik damatlık olcak fotoğraf çekimi olcak sadece salon tutlmycak işte.Davetiyeye kına ve nikah yazılcak

o zaman içinde kalacak tek şey halay çekmek olur.
o da düğün dernek işlerini sevmeyenlere külfet zaten.
sen eşin ve kendinin zevkine göre karar ver. şahsen gelin damatın oynamadığı düğünleri pek sevmem.

Ben oynamayı sevmeyen kalabalığa gelemeyen bi tipim
Eh maddi yönü de daha mantıklıydı
Nikah yaptım paçayı yırttım
Ama kendi tercihimdi, sende en iyisine kendin karar vermelisin
Bir yanım mantıklı olanı seç diyor diğeri de düğünsüz nasl olcak :KK14:

Canım istiyorsan yap bence. Gelinlik giyeceksin sonuçta. Nikah töreni beklentilerin çok altında geçiyor. Evet mi evet şöyle böyle 5 dk en fazla.
Ben ikinci evliliğimde bile düğün yaptım. Biz de kendi imkanlarımızla yaptık. Kuaförün yüzünden geç kaldığımız için düğün bize çok çabuk bitti, içimizde kaldı :KK70:
Tabi biz istedik çünkü bizim akrabalar eğlenmeyi seviyor, düğünlerimiz çok güzel geçer yani. Bir de tabi ömür boyu hatıra oluyor. O yüzden ben yapılması taraftarıyım.
Mesela ben düğün videosunu ve dış çekim fotoyu mutlaka istedim. Gerçi çektirmeye fırsat olmadan hamile kaldım. Artık seneye inşallah tekrar gelinliğimi giyip çektiricez :KK45:

Back
X