Düğün Takıları

Düğünü onlar yapıyorsa almaları normal değil mi? Sizin ailenizle beraber karşılıyorlarsa elbette pay edilmeli.

Bizde de kiz tarafi alir ama anne ustune koyup kizina tekrar bilezik vs yapip geri takar.Bazilari da borcunu oder.Biz esimle dugun borclarimizi odemistik altinlarla.

Kız tarafının taktiği kızın ailesine erkek tarafının taktiği erkek ailesine aittir .. sonuçta her iki tarafta masraf yapıyor çok saçma bütün takıları erkek tarafının alması aileniz gittiği düğünlerde taktıkları altının karşılığını alacak sonuçta

Takılar paralarda dahil senin hakkın. Semazen olacak diye senin paran gidecekse yapmasınlar. Millete gösteriş yapıyolar.
Takılan sonra yanında gelin odasına senin tarafından birini götür dişi geçen biri olsun yoksa o altınlar sana kalmaz. Ben kızkardesimi çağırdım hemen. ustunde çıkardıkları gbi keseme koyup elimden bırakmadım bileğime bağladım. Benimkinde alacakları masraflar için. Gerci öncesinde butun takıları mehir olarak istedim imam nikahına da oyüzden dokunamadılar nişanlınile birlik olup bu şekilde yapabilirsin

herşeyi eşin ve sen mi yapıyorsunuz
bilezik düğün masrafları v.s. v.s.
eğer öyleyse siz borçlarınızı ödemek için bozdurabilirsini (ben olsam öyle yaparım)
ama eşin tarafı düğünü yapıyorsa gene de alınmamalı yaa bilemedim
ailenin masrafı dediğin çeyiz mi canım?

Nakitle düğün masrafı ödenebilir eşimin ailesi öyle yapmıştı ama altınları bozdurup yaptıkları bütün çeyizin parasını ödeyeceklerse senin ailen de masraf yaptı onların da hakkı! Erkek tarafı kadar kız tarafının da harcamaları var. Nakit dışında altınları vermek istemediğinizi geleceğiniz için saklamak istediğinizi söyleyin nişanlınıza ve bu konuda tatsızlık ta çıkmasını istemiyorum zorlamayın gibi net bi ifade kullanın ve ailenizle aynı dili kullanın ki ezemesinler

Birde kv benimki gibi kurnazlık ederde kendi tarafındakilere geline takmayın bana verinde diyebilir. En azından kendi tarafındaki takılanlar kurtardım ben. Kaynanama eline verilse bile onlar benim mehir imdi yinede helal etmiyorum.
Çok saçma işler ya bırakın takımların peşine düşmeyi niye böyle yapıyorlar. Adam akıllı kızım takımlardan nakit olarak şuradan verir misin deseler vericem ama daha nişanlım da hesap yapmışlar takımlarla şu borcu kapatıp köydeki evi yaparız inek alırız tarlaya şunu ederiz ben duyunca çıldırdım. Allah yardımcın olsun hayırlısıyla ağzının tadı bozulmadan atlatırsın inşallah

düğünde toplanan ne varsa gelinle damadındır,senin ailen üzerine düşeni yapıyorsa onlarda yapacak.Keselerine göre yapsınlar ama onlar yapsınlar.Altın ve paralar size verilen düğün hediyeleri,size destek için verilen şeyler ailelere destek diye değil.
banada altınlar paralar sizin dediler ama düğünde biz oynarken kaynanam ve kayınpederim herkese zarf dağıtıp altın para ne varsa toplamışlar.Bu konuda uyanık olun ,ben düğün sonunda takı töreni sırası gelince anladım takıları ve paraları topladıklarını .Aileniz takip edebilir.
Ama yok alsınlar paraları altınları ihtiyacım yok diyorsanız bırakın naparlarsa yapsınlar.

şu takı töreninin amacı zaten yeni evlenen çiftlere katkı olması değil midir? neden aileler işleri bu kadar zorlaştırırlar anlamak güç.

Ben hic anlamiyorum o isi. Mantigim almiyor.
erkek ya da kiz tarafi farketmez. Kizina ya da ogluna dugun yapiyor. Bunu gelecek takilara guvenip mi yapiyorlar. O zaman o dugunu onlar mi yapmis oluyor.
Takikanlar gelin ve damadin hediyeleridir yaw. Hediye olarak bir gorulemedi gitti su altin olayi. Misal bana babam altin degil de araba hediye etseydi (taksaydi) bunu kayinpeder dugun borcu diyip satacakmiydi? Altinin gelenek olmasinin sebebi deger kaybetmiyor isteyen istedigini yapsin dir.
Ben takilan hediyeleri verdikten sonra benim dugunumu sari cizmeli mehmet aga da yapar. Nerden kaldi o zaman annelik babalik.
Kisacasi dugunde takilan altinlar gelinle damadindir.

takılar ve paraların içinde kız tarafının taktikleri da var o zaman düğün ortaklaşa yapılmış olacak erkek tarafı yapmış olmayacak ki

bana kalsa rest çek derim ama uzlaşma istiyosan kendi tarafının taktıklarını verme

düğünde takılan para ve Takıları biz aldık eşimle, nakite çevirip benim hesabıma yatırdık sonrada evimiz için pesinat yaptık

canım kesinlikle taviz verme yarın başka şeylerde ister bunlar aylık yardım etsin oğlumuz gibi gibi... bence fikrin ne ise açık açık söyle sonra sorun yaşayacağına şimdi yaşa.
bizim 2 düğün olmuştu. altın olarak takılanlar tamamen bizde kaldı sonra ev peşinatına katkı olsun diye bozdurduk. her iki düğünde de para olarak gelenler düğün yaptığımız mekanlara ödendi. zaten düğün borcu ödemek zorunda kalsam istemezdim 2 düğün bana kalsa nikah yapacaktım. aileler ilk çocuk olduğumuzdan düğün de düğün dedi ve masrafını da gelen paralardan ödedik.

Yani aileler cocuklarina bir dugunde yapamiyorsa semazen falan cagirmasinlar. O altinlar sizin hayattaki ilk guvenceniz, yarin birgun ev alirsiniz cocuk olur ona masraf yaparsiniz. Ben sahsen altin bozdurup araba bile alinmasina karsiyim. Sakin kimseye vermeyin ve bu yuzden olay cikaracaklarsa birakin cirkinlessinler sonradan yuzlerine vurursunuz zaten..ama siz hep sakin kalip hakkinizi savunun.

X