Düğün takılarıyla ilgili problem

Partnerimde böyle bir şey yok işte ben ağzını aramak için gece sayarız düğün bitince diyorum babam bizden önce sayar diyor
Sen söyleyeceksin o zaman benim tarafımın taktığınu benim babam, sizin tarafın taktığını da senin baban alsın. Eğer kabul ediyosanız tamam.
Bir de misafirlerinize takılacak takıları kınada annenize vermelerini rica edin. Dinsizin hakkından imansız

İşte o durumda erkek arkadaşın razıysa sen bir şey yapamazsın. Baba masraf ne kadar oldu bir hesaplayalım yayabiliyorsak zamana yayalım takı yerine gelmiyor falan demesi lazım. Gerçekten de bozulanı yerine koymak kolay olmuyor. Ayrıca takı beklenen kadar olmayabilir hafta sonu bir düğüne gittim akrabamız herkese yarım tam takardı inan oğluna anca çeyrek falan geldi. O zamanı da takılanlar bu devirde aynen gelemeyebilir
Kalabalık bir ailesi var 5 annesi tarafı 8 babası tarafı babaanneler dedeler Almanya’dan onlar bunlar iş arkadaşları bilmem neler bilmiyorum paradan sebepte gerçekten sevdiğim biriyle bu tarz bir konuşmaya girip tadım kaçsın istemiyorum

Kalabalık bir ailesi var 5 annesi tarafı 8 babası tarafı babaanneler dedeler Almanya’dan onlar bunlar iş arkadaşları bilmem neler bilmiyorum paradan sebepte gerçekten sevdiğim biriyle bu tarz bir konuşmaya girip tadım kaçsın istemiyorum
Paradan sebep dediğiniz şey sizin düğün takilariniz. Eşinizle bunu konusamayacaksaniz ne konusacaksiniz 😂 böyle maddi mevzulardan tadımız kaçmasın diye susarsaniz daha çok kaçırırlar 🥲

O zaman şöyle yapabilirsin onun ailesiyle görüşeceksen düğün öncesi sohbet esnasında şöyle dersin
Ya biz de düğün takılarıyla ev/araba almaya karar verdik.
Bu cümle sonrası tepkilerini ölçersin.

Eşiniz ile şimdiden bunu konuşun bana başka bir çözüm var gibi gelmiyor. Bunda yanlış bir şey yok. Eğer düğün günü altınlar giderse bir ömür içinizde kalır. Şimdiden konulun pişman olmamak için. Borçları nereye diye sormak hakkınız. Zaten takılar size ait. Vermek istemediğinizi belirtin bunda ayıp yok

Tadınız kaçmasın diye şu anda sussanız da eninde sonunda bu konu aranızda tartışmalara yol açacak.

Evlendikten sonra tartışıp ayrılmak mı, bekarken durumu netleştirmek mi ?

Bu şekilde betimleyen de hic gormemistim ilginc.

Sevgilin vermeye razi sanirim once otur onunla iyice konus. Kocan olacak bu adam boyle konusmaya cekiniyorsaniz evlenmeyin.

Dugunde taki kutusunu kendi ailenden birisi tutsun kimseye vermeyecek cevval birini sec. Dugun sonunda sana teslim etsin. Ortalik karisir ama dirayetli olman lazim. KP borc morc derse dugunden sonra konusuruz bye der gidersiniz. Ama seninki miyminti gibi pek guven vermedi bana.

Yok ben yapamam dersen ailen taki takmasin sana versinler dugunden sonra. Yok ayip olur dersen kendin kese gotur ona atsinlar.

Nişanlım çünkü bana danışmadan direkt böyle bir karar vermiş sana takışanlara dokunmayacaklar bendekileri alacaklar diyor bide
Valla ben olsam hem söylemez hem de vermezdim gerekirse boynuma çanta asar gezerdim😂 söylersem bu kadar kafaya koymuslarsa önceden herkese haber edip direkt aileye de verebilirler takıları😂

Tamam alsınlar ama atıyorum bir şeyler yapar elle tutulur benim de sesim çıkmaz ferim ki gerçekten masraf yapıldı 200-250 binlik masraf için neden hem takılara hem nakite çökülecek onu anlamadım zaten ben
Bazı yörelerde böyle bir adet var. Hiç de çökme olarak görülmüyor. Bayağı adet yani, herkes alışkın. Ama takıları alan baba çocuğunun evini kurup düğününü yapıyor ve geline hediye altınlarını da takıyor. Sadece misafirlerin getirdiği borç olarak görüldüğü için onlar evlenenlere kalmıyor.

Nişanlım çünkü bana danışmadan direkt böyle bir karar vermiş sana takışanlara dokunmayacaklar bendekileri alacaklar diyor bide
o zaman niyetleri çok açık. Yıllarca biz herkese götürdük bu da bizim hakkımız diyorlar. Ama yukarıda biri daha yazmış sonra size davetiye geldiğinde gelen davetiyeye kim altın takacak kayınpederiniz mi ? Bu soruyu da sorun kesinlikle.

Bu şekilde betimleyen de hic gormemistim ilginc.

Sevgilin vermeye razi sanirim once otur onunla iyice konus. Kocan olacak bu adam boyle konusmaya cekiniyorsaniz evlenmeyin.

Dugunde taki kutusunu kendi ailenden birisi tutsun kimseye vermeyecek cevval birini sec. Dugun sonunda sana teslim etsin. Ortalik karisir ama dirayetli olman lazim. KP borc morc derse dugunden sonra konusuruz bye der gidersiniz. Ama seninki miyminti gibi pek guven vermedi bana.

Yok ben yapamam dersen ailen taki takmasin sana versinler dugunden sonra. Yok ayip olur dersen kendin kese gotur ona atsinlar.
Yanlış yazmışım kusura bakmayın klavye çevirmiş yatak odası olacaktı

Ne munasebet senın tarafından gelecek altınlara da cokecek. Ogluna o kadar yatırım yapmıs mı? Insanlar dugun zamanı cocuklarına yardım eder bunlar bugünden paraya cokme derdıne dusmusler. Onunuzde 4 secenek var 1.ayrılmak 2. Sızın tarafın altınları baban onların tarafın altınlarını paragozbaba alacak 3.cın gıbı yenge bul anında keseye sahıp cıksın 4. Keseyı alacaksın elınde ne olacagını bıleceksın seslerını kesmek ıcın 3-5 bısı vereceksın.
Ben olsam ne yapardım? Ayrılırdım. Sözünü ailesine geçiremeyen, cingene aileyi ve kocayı napayım

Masraf yapmışsa oğluna yapmış bi zahmet yapsın yani. Bu olayı çözmeden kesinlikle evlenmeyin . Şimdiden böyle yapıyorsa ilerde neler yapar kimbilir. Sırf seviyorsunuz diye bu yapılana göz yumayın. Ben bile çok sinirlendim ne demek altınları alırız nişanlınız pasif kalıyor bunlardan çok çekersiniz. Emin olmadan evlenmeyin

Back
X